Ņemam harkovieša rāmi...

http://velosipedov.net/html/modules/easyweb/?artid=19

Pēc manām domām viņi tur neko jēdzīgu neizveido. Pēdējā topikā “Sputņik rāmja sagatavošana city bike montāžai” ietvertā filosofija - kur vajag, tur pārmetinām rāmi! - liks pavīpsnāt daudziem šī foruma dalībniekiem. Tā vien izskatās, ja viņiem aiznestu 175 mm klaņus un teiktu, ka vajag 170 mm, viņi stoiskā mierā ar fleksi izgrieztu no katra klaņa 5 mm gabaliņu un sametinātu pārgriezto klani atkal kopā:)

sputņiks ir ticis apstrādāts salīdzinoši saudzīgi. v-breiku stiprinājumus pielodēja, labāku tiltiņu pielodēja, labākus dropautus ielodēja. starp citu, lodēja, nevis metināja. pilnīgi normāli.
bet mtb no čempion-šossē - vot tas ir pa skarbo:
“изменена геометрия заднего треугольника под колёса 26 дюймов - трубы перепаяны, петухи установлены ниже и ближе к каретке, нижние перья изогнуты под широкую МТВшную резину”
nesaprotu, kas ir tie gaiļi, kuri tikuši novietoti zemāk. vai tiešām seat stay - seat tube - top tupe savienojums?
arī chainstay trubu izlocīšana ir apbrīnas vērta.

Izlasīju rūpīgāk - tiešām, viņi nevis metina, bet lodē pie harkovieša dzelzs trubām! Es nekad neesmu lodējis pie dzelzs/ tērauda, nezinu, kā to dabū gatavu.

“трубы перепаяны, петухи установлены ниже и ближе к каретке, нижние перья изогнуты под широкую МТВшную резину”

Rādās, ka krievi pusi no detaļām sauc par gaiļiem vai gailīšiem:)
Es papētīju bildes un konstatēju, ka viņi ir pieskrūvējuši pie karetkas rāmja šķērstrubas apakšas ātrumu trosīšu renītes (lillā plastmasas detaļa). Harkoviešiem tradicionāli tās renītes vietā bija izlocītas metāla caurulītes (vai tikai austiņas), kas bija piemetinātas virs karetkas. Aizmugurējā ātrumtrose harkoviešiem gāja pa chainstay trubas augšu.
Locīt pakaļu vairāk vaļā viņiem vajag tā vai tā, ja tur stumj iekšā MTB 135 mm rumbu.

Tas ko viņi raksta lodē ir darits ar metināmo un misiņu.Labāk jau ir ar sudrabu,nav tik stiri jākarsē.var izdarīt ar propāna degli.Tālajos 80 ta esmu mainījis Cempion Šosse rāmjiem ģeometriju saisinot aizmugurējo daļu.Dar
ijis tieši to ko viņi raksta.Tas nav nekas pārdabisks tieši ar dzelzi.

Tas ko krievi velosippēdam sauc par петух, latviešu variants šeit tiek piedāvāts- ķepiņa, angliski satopams " gear hanger" un “derailleur hanger” utt.

trop, tu buutu to rakstu palasiijis: tur veel trejdeviņas citas lietas tik sauktas par петух :)

es neko nesaku par pakaljas papleshanu plataak, lai 135mm var iestumt. normaala shtelle. bet tam čempionam vinji tachu izlociija astes apaksheejaas trubas citaa profilaa, lai var mtb platuma riepas iedabuut. vot tas ir kaut kas!

To es jau ievērtēju no paša sākuma! Man liekas, ka tā nav sarežģītākā operācija, ja sākumā paplēš vaļā aiz galiem, tad attiecīgajā vietā ieliek attiecīga platuma koka klucīti, un galus pieloca atkal mazliet kopā. Vai k-kā mazliet izkoptāk.
Starp citu, kaut kas tml. ir jādara, jo šosejas rāmim nevar vnk atplēst pakaļu vairāk vaļā priekš 135 mm rumbas. Tad aizmugurējās rāmja ķepas, kurās skrūvē iekšā rumbas asi, nebūs vairs paralēlas, un rāmja konstrukcija ir pietiekami cieta, lai ar ekscentra asi tās nepievilktos paralēlas.

Rāmis ir jaizpaplēš lai ritenis ietu iekšā brīvi,aizmugurējās ķepas jaloka ar zvaniem,tad bus paralēli un ar lineālu jamēra no centra, tas nav nekas super sarežģits, vienkārši tagad visi aizrāvušies ar XTR, karboniem un viss tas ir palicis malā, 20 gadu atpakaļ.Lai izlocītu apakšejo trubas atsien augšu pie sēdekļa izloka un pielodē par jaunu.

Man jautājums kāpēc viņi vispār to pišu dara? Tāpēc ka var? Sačakarē vienu rāmi un iegūst nekādu citu rāmi.

Tas viņiem vēl no sociālisma. kad nadzības dēļ remontējām rāmjus,no 2 taisija vienu, mainīja salauztu trubu.Nepiekritu ka iegūst nekādu citu, iegūst citu vai labāku .