Ko velobraucēji plāno par šo - nedrīkst braukt blakus veloceliņam pa šoseju
Oponeju ar faktiem
man šosejas riepas tiek dauzītas pa to bruģi / nekomfortabli
nelabas uzbrauktuves
dažas riskantas vietas kur var nonest vieglā mašina
veloceliņu apdzīvotība ar kājambraucējiem
Lielākoties braucu sportiskā apģērbā, tapēc varu piekrist, ka iespējams mani policija neturēs
Bet
Vajadzētu uztaisīt kādu akciju par CSN punkta maiņu??!!
[quote=321]Ko velobraucēji plāno par šo - nedrīkst braukt blakus veloceliņam pa šoseju
Oponeju ar faktiem
man šosejas riepas tiek dauzītas pa to bruģi / nekomfortabli
nelabas uzbrauktuves
dažas riskantas vietas kur var nonest vieglā mašina
veloceliņu apdzīvotība ar kājambraucējiem
Lielākoties braucu sportiskā apģērbā, tapēc varu piekrist, ka iespējams mani policija neturēs
Bet
Vajadzētu uztaisīt kādu akciju par CSN punkta maiņu??!![/quote]
mans ieteikums- smidzināt virsū šim CSN.
Neviens nekad nav mani turējis, nevienu paziņu, domāju arī Tevi nē- kapēc raustīt lauvu aiz ūsām, nesaprotu…
ja nav ko darīt, tad nopērc krautā krāsu un pārkrāso nodilušos ceļa apzīmējumus, būs daudz lietderīgāk.
Btw, kurā brīdī veloceliņš pēc noteikumiem skaitās blakus šosejai, un kā tas traktējas veicot dažādus manevrus. Piem. es izbraucu uz šosejas, lai nogrieztos uz ceļa, vai ieņemtu virzienu kur veloceliņš vairs neturpinās, jeb nedod iespēju izbraukt?
Man tāds punkts liktos saprātīgs tikai gadījumā, ja velosipēdu celiņš ir kā nodalīta josla tieši paralēli, vai kopā ar brauktuvi. Piem. līdzīgi Skolas ielai, bet vēl tuvāk. Tur arī kustības ātrums, izmainīšanās ar transportu šķērsielās un krustojumos, kā arī kustības trajektorija un nepārtrauktība iespējama atbilstoši vispārpieņemtiem CSN un velosipēda specifikai.
Tie pus-trotuāri tādi pārkrāsoti trotuāri vien ir, ar visām apmalēm, līločiem, pieturām, cilvēkiem un sliktu redzamību no ceļa puses.
Starp citu, vai tas punkts neattiecas tiešām uz “tīru” veloceliņu. Ja neattiecas, varbūt ir vērts rekomendēt to izteikt tādā formā, un izvirzīt daudz stingrākas prasības, kas drīkst oficiāli skaitīties kā pilnvērtīgs veloceliņš un kas tikai, kā marķēts velo-gājēju. Rīgā daudzkur ir kombinātie gājēju-velosipēdu, un uzskatu ka liela daļa atlikušo nemaz nevar tikt klasificēti kā patstāvīgi veloceliņi (kautvai vanšu tilts).
1.22. gājēju un velosipēdu ceļš — ceļš, kas apzīmēts ar 415., 416. vai 417.ceļa zīmi un paredzēts gājējiem un braukšanai ar velosipēdu;
1.51. velosipēdu ceļš — ceļš, kas paredzēts braukšanai ar velosipēdiem un mopēdiem (var būt apzīmēts ar 413.ceļa zīmi vai 932. vai 941.ceļa apzīmējumu);
Velosipēdu vai mopēdu vadītājiem aizliegts:
230.6. braukt ar velosipēdu pa ceļu, ja tam blakus atrodas velosipēdu ceļš;
tieši tā, Makaroni, tā norma, ka nevar braukt pa ielu attiecas tikai uz veloceliņiem, kas ir definēti kā rakstīji.
Attiecīgi tādi nav daudz, un manuprāt skolas ielas veloceliņš ir ļoti ok, un tas brīvības ielas celiņš arī ir ok.
vienīgi sliktā ziņa ir tāda, ka manuprāt 941 apzīmējums ir arī piemēram uz barona ielas, un lāčplēša ielas, kur tas vairāk pavelk uz kaut kādu ņirgāšanos par gan velobraucējiem, gan gājējiem.
Brīvības ielā nav veloceliņš. Tur ir atsevišķi veloceliņa posmi, kas bieži vien ir uz viena seguma ar gājēju celiņu.
Pietam tas ir pilnībā atdalīts no normālas satiksmes plūsmas, rezultātā jebkurā brīdī kāds no ceļa var griezties kādā pagalmā, izbraucošie no sānielām uzbraukt tam virsū un apstāties izbraucot pirms “īstā ceļa” utml.
Galvenokārt jau tas saraustījums - kur normāls ceļš turpinās kā gājis, veloceliņā nezkapēc var būt visādi līkloči, maliņas, bedrītes, reljefi un desmitkārt vairāk vietu vairāk kur, tā teikt “jāpārliecinās par drošību”:
“227. Vietās, kur velosipēdu vadītāju braukšanas trajektorijas krustojas ar pārējo transportlīdzekļu braukšanas trajektorijām un velosipēdu vadītājiem ir priekšroka, velosipēdu vadītāji drīkst turpināt braukt tad, kad tie novērtējuši attālumu līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī novērtējuši to braukšanas ātrumu un pārliecinājušies par drošību.”
Itkā par 10…25 km/h lēnāka braukšana nekā automašīnai, ļauj uzlabot manevrētspēju 100x neatstajot nekādu iespaidu uz braukšanas kvalitāti.
[quote=loose_change_rider]
vienīgi sliktā ziņa ir tāda, ka manuprāt 941 apzīmējums ir arī piemēram uz barona ielas, un lāčplēša ielas, kur tas vairāk pavelk uz kaut kādu ņirgāšanos par gan velobraucējiem, gan gājējiem.[/quote]
Pa brīvībeni nav diezko ērti braukt ārpus šī veloceļa, jo tad jābrauc pa 2 joslu, jo pirmā ir sabiedriskajam transportam. Tā kā nāksies vien pa veloceļu, ja gribās pēc noteikumiem.
Nebūtu jau slikts, bet ļoti traucē no stāvošo mašīnu rindas pēkšņi iznirstošie gājēji; asprāši, kas pamanās mašīnas nolikt tā, ka atvēras durvis iesniedzas veloceliņā; idioti, kas noparkojas šķērsām veloceliņam, nemaz nerunājot par tiem pašnāvniekiem, kas pa veloceliņu stumj sīčus uz mazritenīšiem ar lepnu paziņojumu - “viņš arī brauc ar riteni!”. :(
Manuprāt, gājējiem vajadzētu aizliegt vazāties pa veloceliņu, ja blakus ir ietve.
Kaut kad RD muldēja par to, ka atseviškās vietās atļaus braukt ar velo pa Sabiedriskā transporta joslu, bet jebkurā gadijumā, ja pa sab. joslu nav atļautas braukt, barucam pa auto joslu pēc iespējas tuvāk sab.tr. joslai :) un nekas netiek pārkapts ( braucam pēc iespējas tuvāk labajai malai, tas ne kas, ka tas PĒC IESPĒJAS TUVĀK sanāk kādus 3,5-4m no labās malas :) )
Atgriežoties pie oriģinālā autora jautājuma, domāju par diviem variantiem:
*Ja prasa no mums, PIEKLĀJĪGI prasam no citiem - uzzvanīt arī netraucējošam kājām-klīdējam, liekot saprast ka celiņš nav viņam, mudināt policiju kontrolēt velosipēdu priekšrocību ievērošanu, norādīt uz kustības traucēšanu gar labo malu utml.
*Ieviest kvalitātes un realizācijas normas veloceliņiem (kā tas piemēram ir ceļiem, kur noteikti maksimālie kāpumi, platumi, līkumu straujums etc). Patreiz liekas tādu nav vispār.
Normas būtu jānosaka un jākontrolē velo-kopienas pārstāvjiem, nevis uz papīra jāizpīpē kādam autobraucējam, vai ceļiniekam, tikai no automašinu viedokļa. Normām neatbilstoši veloceliņi būtu jāmarķē, kā gājēju-velosipēdu, vai citādi uzskatot tos par nepilnīgiem, atļaujot kustību pa ceļu un plānojot padarīt atbilstošus.
Vēl jautājums par šo punktu:
138. Nogriežoties pa labi vai pa kreisi, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas, un velosipēdu vadītājiem, kuru ceļu viņš šķērso.
Kā tas ir izteikts patreiz, es saprotu “velosipēdu vadītāja ceļš” - t.i. jebkurš ceļš ko ES esmu izvēlējies (labā mala, trotuārs, veloceliņš), nevis “velosipēdu ceļš”.
Saprotu, ka braucot pa labo malu, automašīna nedrīkst mani apsteigt, lai nogrieztos priekšā un gaidit kamēr pāriet gājēji, vai griezt virsū, neļaujot braukt taisni. Tā ir?
Tas, ka uz veloceliņa velobraucēju apdraud dažādi subjekti/objekti, te ir gari un plaši apdiskutēts. Kas, lūdzu, apdraud gājēju uz minētās ietves?
Ja blakus ir BRĪVS veloceliņš, neviens normāls velobraucējs pa ietvi nebrauks. Bet gājējam tas tāds, atvaino, aitu sindroms - kur gribu, tur brienu.
Vai, Tu, atšķirībā no autovadītājiem maksā par ceļu uzturēšanu ?[/quote]
Ujjjj! Nepareizajā forumā uzdevi tādu nejauku jautājumu. Jau pēc jautājuma formas saprotams ka tu jau arī nevienu nodokli protams nemaksā, tā pat kā visi pārējie ļaunie “ciskudriļļi”, kuriem nav nedz tiesību nedz vesalā saprāta :D :D, lielākas mantas tie velk pa ielu, vai ved sabiedriskajā un vispār ar mašīnām brauc tikai izredzētie.
*Pilsētās, jebkurā gadījumā, satiskmes infrastruktūru finansē no kopējā budžeta.
*Lielai (ja ne lielākajai) daļai velosipēdistu, parasti tās mašīnas tomēr ir. Brauc svētdienās, katru dienu, vai reizi mēnesī, tehniskā ir jāiet un nodoklis jāmaksā tik un tā.
jautājums:
uz valdemāra ielas ir vietām ar nepārtrautku līniju apzīmēta josla it kā priekš velo ar to 941 apzīmējumu. Vai no tā sanāk, ka tas ir velosipēdistu ceļš, un tad nu pēc noteiktumiem pa valdemāreni tajās vietās nedrīkst braukt? vai arī ir kādi argumenti, ka tas būtu gājēju un velosipēdistu ceļš?
(un paradoksālā kārtā piemēram pa ceļam uz mežparku man liekas, ka no apzīmējumiem sanāk “gājēju un velosipēdistu ceļš”, un attiecīgi tur ar velo var braukt arī pa ceļu pēc noteikumiem, kaut arī tur tā josla ir ļoti plata un tur varētu būt arī kā velosipēdistu ceļš)
[quote=loose_change_rider]jautājums:
uz valdemāra ielas ir vietām ar nepārtrautku līniju apzīmēta josla it kā priekš velo ar to 941 apzīmējumu. Vai no tā sanāk, ka tas ir velosipēdistu ceļš, un tad nu pēc noteiktumiem pa valdemāreni tajās vietās nedrīkst braukt? vai arī ir kādi argumenti, ka tas būtu gājēju un velosipēdistu ceļš?
(un paradoksālā kārtā piemēram pa ceļam uz mežparku man liekas, ka no apzīmējumiem sanāk “gājēju un velosipēdistu ceļš”, un attiecīgi tur ar velo var braukt arī pa ceļu pēc noteikumiem, kaut arī tur tā josla ir ļoti plata un tur varētu būt arī kā velosipēdistu ceļš)[/quote]
Brauc pa ceļu un miers, nav ko iespringt!
Braucu jau kādus gadus 5-6 pa ielām, ne kāds mani ir turējis, ne kāds man ir sodījis, ne kāds man ir aizrādījis- secinājums- pajāt tie celiņi.
[quote=six6][quote=loose_change_rider]jautājums:
uz valdemāra ielas ir vietām ar nepārtrautku līniju apzīmēta josla it kā priekš velo ar to 941 apzīmējumu. Vai no tā sanāk, ka tas ir velosipēdistu ceļš, un tad nu pēc noteiktumiem pa valdemāreni tajās vietās nedrīkst braukt? vai arī ir kādi argumenti, ka tas būtu gājēju un velosipēdistu ceļš?[/quote]
Brauc pa ceļu un miers, nav ko iespringt![/quote]
kritiskajā masā poliči arī šogad diemžēl bija iespringuši uz šo tēmu. labi, tas bija vanšu tilts, kur ir gājēju un velosipēdistu ceļš viennozīmīgi un iespringušajiem poličiem nebija taisnība, bet rīgā ir daudz vietu (pēc maniem novērojumiem - lielākā daļa rīgas veloceliņu), kur ir gan 416 vai 417 zīme “gājēju un velosipēdu ceļš”, gan 941 apzīmējums “velosipēdu ceļš” - un kas tad tas patiesībā ir, vai tas ir “velosipēdu ceļš”, paralēli kuram es nedrīkstu braukt pa brauktuvi, vai tomēr “gājēju un velosipēdu ceļš”?
kam taisnība, zīmei uz staba vai bildei uz asfalta?
vai policistam?