Neatkarības dienas velobrauciens Jūrmalā 04.05.2017.

Tur lūk nekādu pigoru nebija kā tikai stiepiens :D

Kritiena rezultātā iekš pēdējā km sporta distancē acīmredzot no kabatas izkrita pumpītis. Lezyne, melns.
Iespējams arī kaut kur citur pasēju. Lai vai kā, ja atradies padod ziņu uz 29347423. Šokolāde no manis.

Pī-ī-ī-ī! Tik nervozs brauciens jau tehniskajā startā, zavals sporta klasē jau pašos pirmajos kilometros, arī mazliet trāpīju, pat Garmins savu darba vietu pameta un pēc metriem 50 pēc mīšanas atsākšanas tik to atskārtu :o. Labi ka Bulduros izkāpu no vilciena jo viena ~35cm diametra lūkas vāks tieši pie atzīmes 1km līdz finišam bija izcelts un ielikts šķērsām, tā izkustēties no vietas nu pati noteikti nevarēja, bļin kādam pirkstus prasās aplauzt! Tur kad uz finišu nāk peletons pilnā hodā, tur garantēti varēja nelaime notikties.
Ķert aizgājušu vilcienu pēc zavala not fun at all.

Olainē būs gludāk. Tur lūkas neatceros ka būtu. Kopumā man patika. Mīnusi tie paši kas katru gadu.

Vēl jau tepat netālu ir Ķekava bet ļoti nopietni apsvēršu par dalību jo maija pirmajās divās darba dienās nebijām pat iedomājušies ka darbā tik pamatīgu triecienslodzi dabūsim, reāli jau ar patukšām bačām startēju. Vismaz labās ziņas ir tās ka šoreiz kauli palika veseli un iztiku bez lauztiem kauliem atšķirībā no 2012.gada vienības brauciena.

Vai kāds zina, kas notika tautas neātrā gala diezgan palielā grupā, kur vismaz puse izklājās pa asfaltu apmēram kilometrus sešus pirms finiša? Cerams, visiem OK, jo izskatījās, ka ceļas augšā saviem spēkiem.
Kādu km tālāk gan viens ceļa vidū gulēja nekustīgi (bet tā kā jau tur cilvēki blakus bija, nestājos).

Kad varam gaidīt rezultātus? Ja pareizi atceros, pagājušogad diezgan fiksi uz telefonu atnāca.

Uz telefonu arī šogad atnāca, Drusku pirms apbalvošanas ceremonijas (ja runa par tautu).

Orgiem paldies, brauciens labs braucu ar mtb lūkas netraucēja laiks superīgi. Tie kas sūkstās par dažu braucēju aplamu rīcību, neko darīt tā ir bijis, ir un būs un ja pats esi pieredzējis braucējs tad jāmāk izvērtēt pašam kurā grupā braukt un no kā uzmanīties, orgi tur neko nevar līdzēt.

[quote=suslix]Laiks patiesi bija labs priekš braukšanas.
Ar ceļiem un iegrimušām lūkām esmu jau samierinājies ! Bet reāli besī tie braucēji , kas pirms finiša atdzīvojās un tad cenšās kaut ko sadarīt. Pirmajā grupā tautā pirms finiša tāds eksemplārs arī krita, iepriekš cītīgi lavierēja radot bīstamas situācijas :(
Un ļoti nepatika pie muguras stiprināmie numuri, vismaz man tie plīsa nost no adatām :([/quote]
Tevis minētais personāžs, kas palika uz asfalta 300m pirms finiša esmu es un varēsi manā video pārliecināties gan par manu brauksanas kultūru, gan arī to, ka kritienu izraisīja priekšā esošais velo veicot strauju manevru uz sāniem un aizķerot mani, jo es nevienu netraucējot biju pārkārtojies uz labo malu un braucu nekur neraustoties.
Ps. Paldies un cieņu Belo Cycling Project puisim un sķiet vēl vienam braucējam, kas izpalīdzēja pēc kritiena.

Kādu 1h-2h pēc finiša atnāca sms jau.

Tad jau laikam manas numura līmēšanas prasmes šogad būs pievīlušas, jo nekāds sms nav bijis. :D

Būtu labi tekstuālo versiju kur apskatīt.

[quote=novērotājs]Vai kāds zina, kas notika tautas neātrā gala diezgan palielā grupā, kur vismaz puse izklājās pa asfaltu apmēram kilometrus sešus pirms finiša? Cerams, visiem OK, jo izskatījās, ka ceļas augšā saviem spēkiem.
Kādu km tālāk gan viens ceļa vidū gulēja nekustīgi (bet tā kā jau tur cilvēki blakus bija, nestājos).[/quote]
Braucu šajā grupā. Džeks, kurš vairākus kilometrus bija grupu vilcis, atkāpās grupā uz leju. Braucot blakus redzēju, ka šis mēģina padzerties. Kad biju nedaudz šim pabraucis garām pēc brīža arī sazirdēju kritiena troksni aiz muguras. Izskatījās un izklausījās briesmīgi. Puse grupas bija izklājusies pa visu brauktuvi. Pašam kaut kādas veiksmīgas sagadīšanās pēc izdevās izvairīties, jo kāds aizmugurē krītot bija mēģinājis pieķerties pie manas muguras. Kas tieši bija par iemeslu neredzēju. Pēc pāris kilometriem, kur pienāk iela no Bulduru pārbrauktuves, kāds kungs ar šosejnieku nesaprotamu iemeslu dēļ veica strauju manevru pa labi tieši virsū diviem džekiem. Tā kā tie brauca paralēli viens otram gar bortakmeni, tad malējam vairs nebija kur likties un sekoja krities. Otram džekam veiksmīgā kārtā izdevās noturēties. Lieki piebilst, ka sekoja trīsstāvīgi mātes vārdi kungam ar šosejnieku.

[quote=kašķis][quote=suugoi]
Koridoru kontroles nekādas. Visi lien kur var. Fascinēja dāma ar 16xx numuru, džemperītī, iespējams ar groziņu, kas lepni startē no pirmā koridora un jau pirmajā pagriezienā bremzē visu satiksmi. Nu kā to var pieļaut?[/quote]

Vēroju pasākumu no malas un atļāvos norādīt dažiem, kuri bija “kļūdījušies” koridoru izvēlē (priecē ka nebiju tāds vienīgais), taču vairāki man parādīja kaut kādu vip aproci. Domāju ka blatņikiem vajadzīga kāda redzamāka atšķirības pazīme, lai sevi cienoši cilvēki vismaz paši var mēģināt ieviest kārību koridoros, ja organizators to nenodrošina.[/quote]

Es arī šādus gadījumus redzēju, tikai aproces viņiem kaut kā nemanīju… Bija skaisti novērot, kā no BCP dalībnieks, kurš bija nostājies ne savā koridorī, ar asistentu palīdzību skaisti izcīna 3 vietu…
Iesaku organizatoriem apdomāt par blatņiku sistēmas sakārtošanu- blatņiku koridors un atsevišķu rezultātu vērtējumu… Līdz ar to būtu divi labi vērtējumi- godīgie braucēji un blatņiku braucēji.

Redzēju kā 1613 un 1847 no BCP tiešām skaisti iejaucās pirmajā koridorī, komandas taktika :)

Videomateriāls no tautas diatances https://youtu.be/wb8_ZoaLYRQ
Trūkstošie vāki un bedres bija super, arī vienā lielākā iebliezu.Labi ka sedeklim nebiju maksimāli pievilcis skrūves citādi 100% būtu nolūzis. Smuki priekša sedeklim aizbrauca lejā… Lidz brauciena beigām sēdēju “slīpumā”. Finiša taisnē pārāk daudz juniori mēģināja tikt priekšā ar 120+ kadenci… Diezgan traki, tā nav labi darīt, ja skaidri zināms, ka būs 60+ kmh sprints un sanāks citus bremzēt.
Neko darīt… Katrā ziņā sanāca labs rezultāts.

Nu protams :D

[quote=arvils]Videomateriāls no tautas diatances https://youtu.be/wb8_ZoaLYRQ
Trūkstošie vāki un bedres bija super, arī vienā lielākā iebliezu.Labi ka sedeklim nebiju maksimāli pievilcis skrūves citādi 100% būtu nolūzis. Smuki priekša sedeklim aizbrauca lejā… Lidz brauciena beigām sēdēju “slīpumā”. Finiša taisnē pārāk daudz juniori mēģināja tikt priekšā ar 120+ kadenci… Diezgan traki, tā nav labi darīt, ja skaidri zināms, ka būs 60+ kmh sprints un sanāks citus bremzēt.
Neko darīt… Katrā ziņā sanāca labs rezultāts.[/quote]
Labs, Kudos to You!

Vēlviens video uzskates materiāls ar startu no tautas 1.koridora un beigām īsi pirms finiša. Šoreiz video ar skatu atpakaļ, lai redzētu sejas :)

[video]https://youtu.be/qumuJ0spCB8