Muguras lejasdaļas sāpes

[quote=Bibo]Atļaušos pajautāt pie šīs pašas tēmas:

Kā ir labāk pildīt cores vingrojumus, N piegājienus vienu vingrinājumu un tad Nx nākošo vingrojumu, vai izpildīt pa vienam piegājienam 6 vingrojumus un tad nākošo apli?[/quote]

Droši vien katram sava recepte, bet man personīgi apļa treniņš vairāk iet pie sirds. Nav arī tik garlaicīgi.

Ja gribas paskrūvēt, tad atzīmē esošo stāvokli, un pamēģini sēdekli tuvāk stūrei pabīdīt.
Rāmis varbūt pa lielu, ne vienmēr atbilst tie izmēri pēc kataloga un sajūtām.

[quote=mildronāts][quote=Bibo]Atļaušos pajautāt pie šīs pašas tēmas:

Kā ir labāk pildīt cores vingrojumus, N piegājienus vienu vingrinājumu un tad Nx nākošo vingrojumu, vai izpildīt pa vienam piegājienam 6 vingrojumus un tad nākošo apli?[/quote]

Droši vien katram sava recepte, bet man personīgi apļa treniņš vairāk iet pie sirds. Nav arī tik garlaicīgi.[/quote]

Laikam jau vieglāk ir 4x pa 3 min. stāvēt plankā nekā uzreiz 12 minūtes :D Man labāk arī patīk uz apli iziet pa 4 līdz 6 vingrinājumiem.

Tepiķis un vingrinājumi ar paša svaru. Sākumā ieteicams fizioterapeits kas nosaka tavu formu, pasaka vingrinājumus (variantus tiem ar augstāku grūtību uz kuriem pāriet ar laiku) un iemāca pareizi pildīt vingrinājumus! Man pietika ar 6x (ARS fizioterapeits + iedeva līdz papīrā programmu lai secība neaizmirstās) Tālāk jau pats. Nepareizi pildot var tik vel vairāk muguru sačakaret. Tas ir ilgtermiņa pasākums (5x nedēļā ieteicams). Efekts pilvērtīgs parādīsies pēc 3m ja esi vesels. Tuvu gadam ja ir jau kādas problēmas kuras jālabo.

Tipiskākais muguras lejasdaļas sāpju iemesls ir pārāk mazs attālums starp sēdekli un stūri - tu esi tā kā iespiests starp tiem un līdz ar to mugurai nākas pārāk izliekties jostas vietā. tieši šī pārliekā izliekšanās un nepareiza slodzes sadale tad arī var būt par sāpju iemeslu, it sevišķi, ja tās parādās ļoti ātri. Ar vingrinājumiem, protams, var mēģināt mugurai “iestāstīt”, ka viss būs labi, bet vienkāršāk tomēr ir pabīdīt sēdekli atpakaļ vai stūri uz priekšu (ar garāku iznesumu). lielāks rāmis arī dos to pašu rezultātu, loģiski. Tikai vai to tiešām vajag. Paskaties uz sevi spogulī vai labāk nofilmē - ja ar lielāku attālumu starp sēdekli un stūri izdodas muguras lejasdaļu iztaisnot, tad esi uz pareizā ceļa.

Tātad, izbraucu ar lielāku velosipēdu. Noteikti uzsēde bija labāka un pašsajūta arī. Secinājums 50% man dos uzsēde un atlikušos 50% treniņi. Sapratu arī to, ka man labāk der drusku platāks sēdeklis par esošo.
Paldies visiem par padomiem.