MTB riepas asfaltam

Sveiki!

Gadu esmu nominis ar Scott Scale 670, riepas Schwalbe Rocket Ron 26x2,10, tā kā pārsvarā sanāk braukt pa asfalta segumu, doma ir iegādāties šaurākas riepas ar mazāku protektoru, kādas ieteiktu paņemt ?

Labs variants ir Schwalbe Hurricane,

Arī par semislikiem HUTCHINSON Acrobat:

Vislabāk Schwalbe Kojak! Hurricane ir nedaudz lēnāka.

Atvainojos bet ka Kojak’iem ar pārduršanu pa musu ielam?
I-neta arzemnieki raksta ka parak daudz ķer visadus niknumus ka mazus stikliņus utt., citi rakstā ka 3000km un tikai vienu reizi kaut ko noķera…

Pats mekleju kaut ko savam 29er priekš asfalta … pašlaik ka pilsētas variants stav “Continental TourRide 28x1.75”.

26x2.0 Kojaks līdz 1 mīkstajam nobrauca ~25 000km. Savu dzīvi nobeidza ap 45 000 km.

Es nobeidzu :) nobraucu līdz, praktiski, kvadrātainai formai, kad jau kamera bija redzama, nolēmu nomainīt. Braucot jau ar nobrauktu, pēdējos 5000, kādi divi “mīkstie” bija.
Ar pilnīgi jauniem Hurricane nobraucot 4000 - vismaz 4 mīkstie, tas gan bija Polijā, Ukrainā un Krievijā. Tāpēc atkarīgs nevis no riepas, bet kur un kā brauc.

Ir pieejami divu platumu schwalbe kojak 26x1,35 un 26x2,00, kuras labāk, vai tik nav tā ja man ir 26x2,10, vai varēs dabūt tās 26x1,35 virsū, un pēc kā tas mtb izskatīsies :D

Varēs dabūt virsū 1.35, ripos laikam nedaudz labāk, bet izskatīsies tizli :D
Es labāk ņemtu 2.00.

[quote=KasparsS]Varēs dabūt virsū 1.35, ripos laikam nedaudz labāk, bet izskatīsies tizli :D
Es labāk ņemtu 2.00.[/quote]Man gan patīk, kā tā šaurā riepiņa izskatās:)

Kadu laiku atpakaļ te foruma tika pārdots Scott Scale 60 (“kurš no luksofora visādus Opel un Merida taisa ka stavošos”) pa daļam, tam virsu bija karbona cieta dakša un liekas ka 26x1.35 virsu. IMHO izskātījas feini ;)

Nu tā jau gaumes lieta.
Lai gan pats arī agrāk braucu ar Bontrager 1.25 riepām uz MTB.

Kāds apmēram ir ātruma ieguvums ? Salīdzinājumā Schwalbe Rocket Ron 26x2,10 vs Schwalbe Kojak 26x2,0, tas ir 1-2 km/h, un kā vispār (mtb) velo ar slikiem turās uz ceļa ?
Vai tomēr izvēlēties drošaku braukšanu ar Schwalbe Hurricane 26x2,0 ?

Viss atkarīgs kur un kā brauc. Kādreiz pa asfaltu braukāju ar geax street runner 26x1.6. Uz šosejas ilgākā treniņā kādi 5km/h pie vidējā, salīdzinot ar Michelin XC 26x2.1, domāju ka iesācējam tas ir gana daudz. Uz ceļa turas brīnišķīgi. Bet katram savs, kamēr nepamēģināsi, nesapratīsi.

Jāuzmanās ar bremzēšanu slapjā laikā. Nu un vēl pie lielākiem ātrumiem garāks bremzēšanas ceļš :) 2.0" versijai ir biezs pretsaduršanas aizsardzības slānis, kura, šķiet, 1.35" versijai nav. Pa pludmali pagrūti ar viņām.

Braucu ar CST 1.5". Kamēr sēž uz ceļa spēj tikai tīt. Kā nākas pamukt uz trotuāriem, tikai skaties, ka čūsks kodienu nedabūn, vai zobus neizsit - t.i. ar visām apmalēm un nejēdzībām raitāk iet ar 2.1" traktoru.

Attiecīgi, ja tin tīri pa šoseju, ņem ar mazāku pretestību, bet ja patīk manevrēt un sanāk šķēršļots apvidus 2" mīkstinās dzīvi. Pie tam ar 1.5 var just, ka vadāmība kļūst nestabilāka. Pie tā gan pierod, bet strauji pagriezieni un ratā raušana patīkamāka uz stabilākas, rāmja ģeometrijai atbalstošāka izmēra riepas.

Skaties kādi kojakiem svari - mazāka gumija parasti ir vieglāka - vieglāk paātrināties. Kopumā 1.35 būs daudz jūtamāka atšķirība (gan vadības gan ātruma ziņā), bet 2" ļaus saglabāt daļu no esošajām īpašībām iegūstot nelielu ātruma pieaugumu un pāris plusus cietiem segumiem.

Braucu pa pilsētu ar http://www.veloatlaides.lv/riepas/4257041-cst-mtb-riepa.html
Ripo labi, ar apstāšanos problēmu nav, pa slajām baltajām līnijām slīd labi, bet ne īpaši trakāk kā citas.
Ar viņām braucu arī šodien, slīdēja labi, betja domā uz priekšu, tad problēmu nav :)

Paņem Schwalbe Marathon Racer 26X1.5 un brauksi ātri, ilgi, daudz un bez potenciālajiem mīkstajiem.

Ja tikai pilsēta, tad liex MAXXIS detonators 1.3 būs ātras/izturīgas/vieglas riepas.
Shwalbes hyrricanes biju lietojis. Nav īpaši ātras riepas, un pa smiltīm ar pārāk labi neripo. Neiesaku.

Izskatās labas, turklāt vēl ir 26x1.75" versija. Jautājums, vai ir kādas atšķirības starp drāts un folding versiju, izņemot svaru?