MTB riepa pilsētai/šosejai

Sveiki!

Labprāt uzzinātu Jūsu viedokļus par piemērotāko riepu pilsētas/šosejas (nākotnē ir doma izbraukt arī kādu SEBu) braukšanai ar MTB.
Vajag riepu uz 26" ratu, pašlaik sanāk braukt ar Rocket Ron - galīgi nav āršana :)

Vajag, lai riepa būtu izturīga, jo patīk ik pa laikam palekties no/uz apmales, kā arī pa ceļam sanāk diez ko daudz stiklu u.c. asumu.

Kā arī kāds būtu piemērotākais platums? Pašlaik ir 26x2.1.

Braukāju uz darbu ar Schwalbe Speed Cruiser 1.5 Ir ļoti ok, gan pietiekami ātra, gan komfortabla un izturīga.

Nesen tiku pie Schwalbe Kojak 26x2.0 “slikiem”. Pa asfaltu ripo ļoti labi.

…un ir ar aizsardzības slāni. Vairāki tūkstoši km nobraukti - neviena prokola.

Priekš braukšanas no/uz apmalēm nav pa šauru? Liekas, ka amortizācija būs baigi mazā.

Bet kā ir, kad kāda smiltiņa apakšā? Un nobraucot no asfalta neesi kā pīle uz ledus?

Ir kādas atsauksmes par Schwalbe Big Apple 26x2,125?
Kā arī par Schwalbe Sammy Slick 26 x 2,10?

Paņem Schwalbe Hurricane-gan pa asfaltu labi ripos, gan pa meža takām varēsi pavizināties.
Tikai iebraucot smiltīs gan ir “vakars uz ezera” :))

Piekrītu… Ir ļoti OK budžeta variants.

Tieši priekš pilsētas 1.5 ir ok. Man tās ir uz baika ar cieto dakšu, iepumpēju 4.5 atmosfēras, ripo patīkami un viegli. Protams pa bruģi stipri kratās, bet šādu vietu pilsētā ir relatīvi maz. Var normāli pabraukt arī pa cietu granteni.

Esmu mēģinājis BigApple balonus, ir protams komfortablāk, bet man likās nedaudz tāda ļurīga sajūta. Esmu diezgan skeptisks arī par harikeiniem, sanāk ne īsti šis ne tas. Ne īsti labi pa asfaltu, ne pa mežu. Ja gribas braukāt ar vienām riepām arī pa mežu, tad labāk likt mazāk pumpainas mežam domātās un braukāt ar tām visur.

Nemācēšu teikt, sānāk braukt tikai pa asfaltu. Ir sanācis mērot būvdarbu posmu Daugavgrīvas ielā, braucot pāri šķembu/smilšu/kas tur sabērts zemē maisijumam, neko īpašu nejutu.

Pamēģināju ar 1.35 Kojakiem gar jūru izbraukt. Nav ne vainas, pat tīri strauji var pagriezt, tik nedaudz aimuguri iznes.

ideāla universāla riepa paši ziniet kam der…
Kaut cik jēdzīgu mtb riepu pa pilsētu var nodzīt viens divi un kā likums tām nav full protection no nenormālā daudzuma drazas, kas ir uz mūsu ielām- sadurams riepās.

Pērc normālas pilsētas riepas un kad brauksi to SEBu, tad arī nopirksi atkarībā no vajadzības un skila:)

Ja ņemt Kojakus, tad 1,35 vai 2,0 ? :)
2,0 attiecībā pret 2,1 Rocket Ron būs stipri šaurākas?

vienu sezonu nobraucu ar 1" semislikiem pa pilsētu. komforts švakākss salīdzinot kaut ar 1.5 sliku, citādi nekāda vaina.

2.0 ir izmērs, kā viņas var būt stipri šaurākas 2.1.

2.0 Kojak ir forshas riepas, BET tikai ne prieksh pilseetas. Pameegjini sliipi uzbraukt uz nelielas apmaliites - nosliideesi taa ka maz neliekaas. Kraasojums uz asfalta = slidotava. Smiltis uz asfalta liikumaa - buus jautri.
Kaada jeega no aatras riepas, ja pie vismazaakajiem shtruntiem ir jaabremzee…
Citaadaak - ideaali. :)
Ja tiek braukt pa pilseetu un reizeem gribas izbraukt caur mezju + gribas normaalaaku amortizaaciju - man patiik Table Top

Ja braucam pa pilseetu, un negribas kjert krenjkji arii slapjaa laikaa, tad man patiik DTH.

Ja gribas tieshaam ko no shauraa gala, ripojoshu, ar fantastisku sakjeri + likt pilniigu PO uz slapju asfaltu, tad Tioga city slicker 2 38mm

Piekrītu vanagam - sliki drīzāk taisnai šosejai. Pilsētā daudz jāmanevrē, bieži jābremzē, dažādi šķēršļi, segumi u.c. brīnumi.

Pašam ir kaut kādi lēti 1.5" semi-sliki, taisnos gabalos ripo forši. Tomēr vietās, kur ar traktorenēm gāju līkumā nedomādams par bremzēšanu, ar šīm visu laiku jādomā, vai neizslīdēs. Vakar pēc lietus, pat uz asvalta intensīvāk minot spolēja un svaidīja. Dubļainās taciņās, kā pa ledu.
Bet savākt var, ripo labi, nerūc un nav žēl kad dilst, vai šļūc :D, traktorenēm pēc katra asvalta izbrauciena vienmēr žēl skatīties kā paslīpējušies tie atsevišķie kubiciņi.

Protams tas viss lielā mērā ir arī paša izjūtu un braukšanas stila jautājums, bet neizmēģinot vienu, otru variantu nepateiksi, kas patīk.
Man viedoklis ir tāds - šaurāka riepa labāk ripos (pat 1.75 traktorene pret 2.1 plakano), traktorenes žēl deldēt, šaurie sliki slīd ārā.
Labai ripošanai un kaut cik kontrolei tagad pērkot ņemtu ko vidēji šauru ar hibrīdu protektoru (gluds vidū, un robiņi līkumiem, vai ja tik dziļi jau ierokas smiltis kādā takā).
Līdz tam jānodeldē to kas ir ;).

Pilsētniekam ir kas tāds:

Var izrakties gan pa sniegu, un nekas nerūc un labi ripo pa asvaltu. Vienīgi 26" variantā viņu tik tievu (42mm) nevar dabūt - redzēju tikai 1.95"… varbūt ir kas līdzīgs.

Super budžeta variants un pietiakmi labs ir 1,75 http://www.gandrs.lv/26-riepas/riepa-cst-c1446-26/ nekas tur neslīd ārā, arī uz smilšana asfalta un var pa pilsētu dot virsū, 6-6,5 atmosfēras un ai dā :) Var arī izbraukt mežparkā kāduloku bet tā puslīdz sēņojot, priekš seba vai citādiem zemesceļu izbraucieniem neseņojot lāgā nederēs un tad kaut vai pa lēto nopēr šis un otru kompleku ar normālu gumiju sebiem vai tamlīdzīgiem izbraucieniem.

Gribētos piebilst, ka gribētos, lai riepa būtu arī salīdzinoši viegla.
Svara ziņā vismaz Rocket Ron (Performance) līmenī.

Pilsētai imho ļoti svarīgi ir pretsaduršanas aizsardzība, un tie extra 200 grami neko tur nemainīs. Ar Kojakiem esmu daudz braucis (pamatā gan pa braucamo daļu, tā ka apmaļu un smilšu sanāk maz), vienīgās grūtības ir slapjā laikā nobremzēt. Nav bijis neviens prokols pēc vairākiem tūkstošiem km.

Ko noziimee - saliidzinoshi viegla? Cik tas buutu gramos?
Ikdienas braukshanai viegla riepa ir lieka ekstra - ja brauc no punkta A uz punktu B tad smagaaka riepa dos labaaku riposhanu un stabilitaati.
Ja trenninjam - kaada gan jeega trenninjos lietot vieglu riepu?
Ja sacensiibaam - tad tieshaam ir jeega no vieglas riepas - taas var aatraak iegriezt, arii strauji bremzeejot ir vieglaak apstaaties, un asaaki manevri arii kljuust vieglaaki, beztam velo kopeejais svars buus juutami mazaaks.

Vanag,

Rocket Roni (P) sver +/- 450gramus, kaut ko tādā kategorijā arī gribētos.
Gribās vieglas, jo patīk pārcietoties ne tikai horizontāli, bet arī palēkāt, pacilāt ratus :)