Salīdzinoši nesen pamanīju, ka nevaru pārslēgt priekšā uz mazo zobratu. Tas ir tādēļ, ka pārslēdzējs atduras pats pret sevi, nevis regulēšanas skrūvi, galējā kreisajā pozīcijā.
Toties uz labo pusi, pāri lielajam zobratam, vietas, kur bīdīties ir atliku likām.
Vai to varētu izraisīt pārāk īsa monobloka ass? Reāli ir tā, ka zobrati ir pārāk tuvu rāmim.
tiesi tā, vajag monobloku ar garāku asi.
Nu ja, tā jau domāju. Bet tas tomēr ir vāks. Esošais monobloks ir mainīts pa garantiju, tur pat, kur pirkts ritenis, un uzlikts pārāk īss. Bet garantija jau cauri, un ej nu pierādi. Baigi sen nebija savajadzējies izmantot mazo zobratu priekšā, tapēc tik vēlu atklāju šito lietu.
man focus arī tā bija no rūpnīcas… pārslēgt varēja, ja aizmugurē uzslēdz uz 11 un tad priekšā slēdz uz mazo. ja aizmugurē bija pret vidu, tad slikti slēdzās.
Vai tik nebūs cita problēma, nav jau tā ka monobloku garumi mainītos ik pa 2mm, varbūt gredzens kas nau jaāliek c tipa( ja pareizi atceros nosaukumu) pārslēdzēju lietojot ir uzlikts otrā pusē, ja tāds ir.
r_s: man neslēdzas arī ja aizmugurē ir 1.
trops: atvainojos, nesapratu, ko tu ar to gribi pateikt. gredzens? kam viņš domāts? kaut kā pabīda monobloku uz vienu vai otru pusi? pārslēdzējs man ir SRAM, tikai nezinu kāds modelis. nekur virsū nav rakstīts.
Ja neslēdzas uz priekšējo mazo, tad vajag pameklēt monobloku ar īsāku asi. Man arī tā bija un kā reizi pec garantijas remonta nomainītais monobloks bija par garu.
tad jau tieshi vajag garaaku asi.
Gunār: ar īsāku asi man neslēgtos ne mazais, ne vidējais, un vispār klaņi gar rāmi skrāpētos. :D Bet tas tā, katram gadās nokļūdīties.
Laikam būs jāizmēra tagadējais ass garums un jāiet uz kādu atsaucīgāku bodi “pielaikot” lielāks izmērs.