Monobloka un klaņu saderība

Jautājums būs no sērijas ‘salabo savu riteni pats’. Tikko gadījās dižķibele, iegādājoties klaņus. Jaunie klaņi vizuāli izskatās gandrīz tāpat, kā mani vecie, taču jaunajiem klaņu zirneklis, rādās, ir dziļāk iekšā. Un uzliekot tos uz riteņa - ak tu piķis - mazais zobrats beržas gar rāmi. Ņemot vērā abu klaņu ievērojamo līdzību, radās ideja vienkārši pārlikt zobratus no jaunā uz veco. Tomēr arī šeit radās zināmas grūtības: izrādās, ka lai atskrūvētu klaņu zobratus, ar seškantēm vien ir par maz.

Jautājums Nr 1 - vai ir iespējams un vēlams izmantot kaut kādu šeibu / speiseri tiem klaņiem, vai tomēr (ticamāk) nāksies uzlikt garāku monobloku?
Jautājums Nr 2 - kur var dabūt un cik maksā atslēga, ar kuru var pieturēt klaņu uzgriezņus (tos, kuri tur kopā pirmos 2 zobratus)? Prasu, jo tikko nācās apvaicāties dažos veloveikalos pēc vienkāršas 8mm seškantes, un neticamā kārtā vairākos tāda nebija dabūjama.

Nebūtu vienkāršāk nomainīt uz jaunu platāku monobloku?

Es, kad skrūvēju vaļā zobratus klaņiem (Alivio), izmantoju seškanti un parasto taisno skrūvgriezni.
Šaibas nav vēlams izmantot, jo tik un tā, tev taču klani ir jāuzķīlē uz ass.

Variants tikai viens - maini monobloku.
Ja izdariitu taa kaa izdomaaji ar shaibaam - nochakareetu klani.

OK, paldies par padomiem. Sākumam mēģināšu izmantot skrūvgriezni, lai dabūtu vaļā zobratus. Ja nē - jauns monobloks, lai arī joprojām lasu Shimano klaņu un monobloku specifikācijas un nesaprotu, kā man izdevās nopirkt nepareizos klaņus.