Kas par daudz, tas par ļaunu.
[quote=blieztunmaukt]
es varbūt dumš, bet es te neredzu loģisko saikni, kā no vairāk skābekļa smadzenēm izriet “var ciest koordinācija”. piesaista vairāk skābekli smadzenēm, jā, un…? mazāk skābekļa tiek tai smadzeņu daļai, kas atbildīga par koordināciju, vai mazāk skābekļa tiek muskuļiem, vai kā?[/quote]
uzmanīgi ar minējumiem, ka vēl kāds neapstiprina! ;) paprovē ātri un dziļi elpot, bez slodzes, dabūsi hiperventilēšanos un uz brīdi noreibsi.
Tad jau labāk preduktal , Kā LV vadoši kardioologi saka ,kautkādi vāji pozitīvi pētījumi tur ir ,ražo liela prestižā firma . Par mildronātu …
Ja godīgi es i nebrīnīšos ,ka pēc paris gadi pierādīsies pilnīgs 0 efekts , LV daudz zāles ,kaulu , locitavu stiprinātāji ko nopietnā medicīnā uzskata par blefu .
Par vienu locitavu preparātu labi pateica Bertrams Zariņiš ( USA traumatologs un pie reizes arī sporta ārsts ), tikpat labi varam plikpaurim ieteikt ēst matus
Nu bet bieži jau zāles dod tā saucamo ‘‘placebo’’ efektu… kad tā ķīmija tur ir mazāk vai nemaz, bet Tu tai notici, un pats savu slimību/problēmu uzveic.
Mūsdienu medicīnā eksistē tāds termins-“uz pierādījumiem balstīta medicīna”- tas nozīmē, ja ir stingri pierādījumi, tad tā zāles tieši tā arī darbojas kā pierāda nopietnos korektos (pasvītroju korektos nevis kādas firmas interešu) pētījumos. Tad arī parādās konkrēti dati ar cipariem par efektiem, blakusiedarbībām , placebo utt…Tas vairs nav “viena tante teica”.
Mildronāts tika palaists tirgū padomju beigu laikā, kad viss gāja pēc PSRS standartiem. Nopietnu publiskotu pētījumu par Mildronāta efektu pēc mūsdienu standartiem nav- tātad īstu pierādījumu par efektu nav. Pats Grindex , protams, to slavē un spēlē uz nacionālām jūtām…Cik esmu dzirdējusi, ka kaut kas tagad gan tiekot pētīts Mildronāta sakarā.
Cik esmu novērojusi, riteņbraucēji ir naski zāļu lietotāji un arī diezgan informēti par ķīmiskiem preparātiem un to pozitīvo iedarbību. Bet vai neaizmist, ka ir zālēm ir arī sliktie efekti? Cik gan ir tādu braucēju sacensībās, kas nelieto neko enerģijai un izturībai?
P.S.Esmu aptiekā strādājoša farmaceite, mazliet arī riteņbraucēja, bet tikai veselīgā sporta atbalstītāja.
Kopš seniem laikiem: Inde ir zāles un zāles ir inde.
Iesaku Karkade(hibiskus) sarkano tēju, ja negribat lietot Mildronātu! Ļoti laba gan karstā, gan aukstā veidā.
Tēja regulē asinspiedienu un attīra zarnu traktu no toksīniem un smagajiem metāliem. Un priekš skābekļa lietojiet hematogēnu, kas nav tik garšīgs kā bērnībā - padomju laikā :)
[quote=ille]Mūsdienu medicīnā eksistē tāds termins-“uz pierādījumiem balstīta medicīna”- tas nozīmē, ja ir stingri pierādījumi, tad tā zāles tieši tā arī darbojas kā pierāda nopietnos korektos (pasvītroju korektos nevis kādas firmas interešu) pētījumos. Tad arī parādās konkrēti dati ar cipariem par efektiem, blakusiedarbībām , placebo utt…Tas vairs nav “viena tante teica”.
Mildronāts tika palaists tirgū padomju beigu laikā, kad viss gāja pēc PSRS standartiem. Nopietnu publiskotu pētījumu par Mildronāta efektu pēc mūsdienu standartiem nav- tātad īstu pierādījumu par efektu nav. Pats Grindex , protams, to slavē un spēlē uz nacionālām jūtām…Cik esmu dzirdējusi, ka kaut kas tagad gan tiekot pētīts Mildronāta sakarā.
Cik esmu novērojusi, riteņbraucēji ir naski zāļu lietotāji un arī diezgan informēti par ķīmiskiem preparātiem un to pozitīvo iedarbību. Bet vai neaizmist, ka ir zālēm ir arī sliktie efekti? Cik gan ir tādu braucēju sacensībās, kas nelieto neko enerģijai un izturībai?
P.S.Esmu aptiekā strādājoša farmaceite, mazliet arī riteņbraucēja, bet tikai veselīgā sporta atbalstītāja.
Kopš seniem laikiem: Inde ir zāles un zāles ir inde.[/quote]
Cik zinu no cilvēkiem, kas stāvēja tuvu pie šī produkta sintēzes, tad galvenais tā pluss, ka nav šo blakus parādību.
Karkade ir laba, bet tikai (imho) ar mildronātu gan tai nav nekāda sakara
Mildronāta pētījums esot beidzies. Kas zina par rezultātiem?
Dažreiz lietoju mildronātu ne preventīvi bet akūti - tad kad pēc labas slodzītes jūt ka sāk tāds kā smagumiņš uz sirds parādīties - iekāpā mildronātu un atkal lec pa gaisu jau pēc 1/2-1h - blakus efektus neesmu novērojis, pirms slodzes arī neesmu lietojis - tikai pēc.
Izlasot visu topiku tā arī neviens nav kokrēti uzrakstītjis, bet nu pēc pētijumiem (un tie ir bijuši arī sen un nesen, jo lai tās atbilstu visiem pasaules standartiem [atzīmēšu, ka 90% mildronāta tiek eksportēts]) mildronāts palīdz cilvēkam uzņemt par 10% vairāk skābekļa (atkarībā no organisma var būt nelielas nobīdes) Tas nozīmē, ka ķermenim vajag patērēt mazāk spēka, lai uzņemtu nepieciešamo skābekļa daudzumu. Gaisā ir aptuvēni 21% skābekļa, tāpēc vajag krietni mazāk ieelpot gaisu, lai saņemtu attiecīgo skābekļa devu. Ja cilvēka organisms nav pieradis pie liela skābkeļa daudzuma, tad prortams, ka organisms normali nevarēs pastrādāt ( tā pat kā ikdienas auto saliesim super duper sporta degvielu un tad auto nemaz nebrauc), bet lēnam pierodot un lietojot ir viss kartībā. Produkts gan nav speciāli domāts sprotam, bet to var lietot, kur slodze ir vairāk vienmērīga un ilgstoša. Nekā sisntētiska tur arī nav, pamatā ir tikai raķešu degviela un žurku inde.
Te nu ir arī kādi pētījumi:
http://www.grindeks.lv/mce/uploads/MILSSII.pdf
Es tad labāk apēstu to 40x efektīvāko molekulu!
Em, atgadinu, ka cilveks neuznem visus 21 % skabekla no gaisa… Ciparus neatceros nesauksu… meklet ar slinkums. Ka pieradijums- maksligai elpinasanai nebutu jega, ja izelpa vispar nebutu skabekla…
Mazliet par mildronātu. Pats strādāju As Grindex(vienu brīdi ražoju mildronātu). Pozitīvo ietekmi uz cilvēkiem atklāja tikai pēc laika(kad tika izgudrots) Latvijas zinātniekiem bija uzdevums izdomāt, kā varētu padarīt rakešu degvielu videi nekaitīgu. Latviešu zinātniekiem izdevās izpildīt uzlikto uzdevumu, bet mildronāts(sākotnejais) darbojās kā minerālmēslojums augiem, pec tā, ka pamanija, ka pozitivi ietekme augu augshanu sekoja nakamais uzdevums - parveidot mineralmeslojumu ta, lai to varētu izmantot ari cilveki, ko atkal izdarija musu zinatnieki. Tie attīrija iegūto mildronātu līdz tadai stadijai, ka to driksteja izmantot ari cilveki. Tas par atklashanas vesturi, bet tagad itkaa zinatniski nepublicets, bet tomeer fakts. Pirmajos gados visu sarazhoto mildronātu nogadaja PSRS sporta komitejai, kura noverteja pozitivi mildronata ietekmi, un sadarbiba ar PSRS sporta komiteju saglabaajas lidz pat PSRS sabrukumam. Ar mildronata iedarbibu bija apmierinati gan treneri, gan sportisti, jo treninji vareja notikt intensiivaak, smagakos apstaklos( kas pieskira nelielu, bet paarakumu normalos sacensibu apstaklos) Tāpat mildronatu iebaroja ari kareivjiem kas karoja afganistāna(esmu lasijis informaciju, ka to pievienoja partikai).
Ja jau mildronatam nav tadas iedarbibas, ka dazhi raksta, tad kapeec tik daudz uznemumi razho mildronatu visaa pasaulee? kadelj grindex razho vairakus simtus tonnu gadaa? kadelj, apgrozijums(galvenokart mildronata delj) bija gandriz 83 miljoni?
Un vispar es pats lietoju mildronatu regulari, jo vienlaicigi stradaaju, studeju un sportoju, mildronats man palidz, pat ljoti. Un es to nesaku, jo stradaju Grindex, saku tapec, ka lietoju jau ik pa ciklam vairaak kaa 5 gadus
Būtu man izvēle kāpt uz starptautiskā pjedestāla, vai nekāpt - lietotu. Bet es domā, ka ar to ko es ēdu - es varu gan pabraukāties prieka pēc, gan pats piepumpēt riepu ;)
Ražo tā paša iemesla dēļ, uz kura balstās visa farmācijas industrija. Tev jau nu to vajadzētu saprast, strādājot tādā nozarē.
Te informacija cilvekiem, kuri ir tāli no farmācijas - Zāļu Valsts aģentūras mājaslapā ir zāļu reģistrs - uzmeklējam Mildronātu, atkārtojam meklējumu pēc aktīvās vielas un izrādās, ka Olainfarms ražo šādu pašu medikamentu ar citu nosaukumu - Midolat. Cenas skatieties paši, jebkurā gadījumā medikaments ir recepšu un ārstam, uzsākot terapiju, jūsu receptē jānorāda aktīvās vielas nosaukums pēc kuras farmaceitam aptiekā jāpiedāvā lētākais no klāstā esošiem medikamentiem - tā par mums rūpējas valsts ar likumdošanu! :)
Bet molekulas labāk atstāt galējas nepieciešamības gadījumiem - mēs taču esam spēcīgi tāpat, vai ne?
Nē, Grindeks ražojuma mazā 250mg deva un mazais iepakojums ir bezrecepšu. Tikai sanāk krietni dārgāk, kā pirkt recepšu 250mg iepakojumu pa 60 caps. vai 500mg 60 caps.
Jau kārtējais paradokss, kad mazie iepakojumi mēdz būt bezrecepšu, bet lielie ar recepti :) Šī ekstra, acīmredzot, nav tikai Mildronātam.