meklēju neejošu HDD

varbūt kādam mājās ir kāds neejošs cietais disks? izmēram nav nozīmes. nepieciešams pētnieciskos nolūkos.

airavs at gmail*com

kolīdz tikšu pie kāda HDD, šo topiku dzēsīšu, jo tam nav sakara ar velo!

jau iepriekš paldies!

rīt ap 15-16 esi stabu ielā un zvani :)

tas ir man gandrīz kaimiņos, dzīvoju uz Avotu, starp Lienes un Matīsa. tikai tas laiks tāds neērts, ja būtu agrāk, piebrauktu ar auto, ja vēlāk, tad ar velo. ap 16:30 izbrauco no Bolderājas, ap 17:10 varū būt Stabu ielā. tas neder?

var 8:30-9:30, 14:30-19:00

būšu pēc 17tiem

kur tu biji pagajušonedēļ - izmetu ārā veselus 3 gab HDD + FDD + CDdraivus utt… ja nav noslēpums kas par pētnieciskiem nolūkiem?

Gultņus piemeklē :D

tur esot ļoti spēcīgi magnēti. kļūdaina manevra dēļ noslīka viens ģeoslēpnis (GC1B7QK), mans gods tagad ir to atjaunot, taču tam ir nepieciešams magnēts.

tie magnēti darbojās tikai no maza attāluma, bet spēcīg gan!

man tik arī vajag, cik noturēt kastīti pie metāla sijas.

nez vai nu ļoti spēcīgi, bet kaut kādi tur iekšā ir. Vēl var provet kādu vecu skaļruni izķidāt. Ja ir laiks gaidīt, tad no eBay iepirkt

latgalītē ir pilns ar dažādiem magnētiem.

nē, no eBay pirkt negribas, skaļruņos esošie ir pārāk lieli un latgalītes tirgoņus negribas atbalstīt.

vienu disku dabūju, magnēti ir spēcīgi, bet tomēr izskatās kā būs par īsu. varbūt vēl kādam ir kāda grabažiņa? derot arī CD-ROM.

ja tev vajag vēl, var sarunāt! spēcīgāki esot western digital cietajiem, ne pārāk veciem.

ja nepamanīji, tad magnēts ir tikai tā mazā plāksnīte, pārējais ir parasts metāls. tie ir niķelēti/hromēti un diezgan trausli.

Salaspils Fizikas institūts ik pa laikam iepērk jaunākās ražošanas tehnoloģijas magnētus, pēc kuras sākumā ferrīta materiālu samaļ viendomēnu pulverī, tad ārējā magnētiskā laukā visas pulvera daļiņas pareizi noorientē un lej virsū cementu (saistvielu). Tie magnēti ir tik stipri, ka 1 kubikcentmetra magnēta klucīti tikai cilvēks ar ļoti stipriem pirkstiem var atraut nost no dzelzs plātnes. Lai atrautu nost 2x2x1 cm magnētu, jālieto speciāls spīļu statīvs.
Tik stipru vajag?.. Ir dažādas formas, arī gredzenveidīgie.

man vajag tik stipru lai noturētu ~200g smagu kastīti pie metāla sijas, apakšpusē. lai nenokrīt stiprākā vējā.

Tad Tev viens gredzens (ārējais d laikam 5 cm) lieti noderētu… es rīt darbā varu painteresēties, vai nevaram vienu norakstīt.

Vienu tonnu! :)

cik liela bura tai kastei?

Airav, varu dabūt vienu cilindra formas magnētu, augstums 20 mm, diametrs 30 mm. Nav visstiprākais, bet tomēr tāds, ja pierauj klāt pie dzelzs plātnes, ar pirkstiem dabūt nost nevar. Ja vajag, pazvani 26 479 419, sarunāsim.