Nu tagad vasaraa tas vairs nav tik ljoti svariigi, bet joprojaam censhos Riigaa atrast pusliidz sakariigas lampas. Vai kaads ir redzeejis kaadu no shiim?
Šitais ir nāvīgi labs: http://www.cateye.com/en/products/viewProduct.php?modelId=19&catId=7&subCatId=2
Ir iemēģināts Vertikālēs utl pasākumos. Ar vienu bateriju komplektu darbojas ļoti ilgi. 5 diodes dod palielu koncentrētas baltas gaismas apli. Atšķirībā no dažiem halogēniem lukturiem, gaisma ir “līdzena” t.i. izgaismotajā vietā nav spilgtāku un tumšāku pleķu. Gaismas principā ir pietiekami lai braukt naktī pat pa mežu.
Savaa laikaa bishki papetiju par gaismaam prieksh riccuka…
Pastav 3 veidi -
HID lukturi (High intencity discharge) - balta gaisma lidzigs ksenonam - dargs prieks (zem 150 ls nedabusi, turklat bus ar smagu bateriju) tieshi HID spuldzhu deelj, toties - 16 W HID spuldze ekvivalenta 65 W halogena . Ja nemaldos, lielaka dalja HID lampu razotaji njem spuldzes no firmas Solarc.
Minuss - augsta cena, rezerves spuldzes loti dargas…
Halogeena - pienemama cena, toties mazak spilgta neka HID - visizplatitakie
LED (diodes) - loti ilgs degsanas ilgums (galvenais pluss) - ja daudz diozhu-pietiekami spilgta, toties joprojam nevar konkuret ar HID
Taapat jaapieversh uzmanibu baterijai - Li-ion, Ni - Mh vai Ni-Cad. Pirmaa bus visdargaka, visvieglaka un ieverojami mazaka pec izmeriem, turklat var ladet neieverojot cikliskumu (var negaidit kamer izladesies lidz galam)
No razotajiem var pieminet:
Lupine (www.lupine.de) (vaacu gaismu fanaatikji - manuprat augstaas cenas un kvalitaates liideri pasaulee)
Light and motion
Lumicycle (britu firma)
Solidlights (britu)
Cygolite (asv)
Nite Rider (ir kombinetie modelji HID+LED)
utt utt
No izveletajiem es dotu prieksroku Light &Motion ARC (HID), tikai LI-ion vai Li-Ion Ultra versiju - ja atlauj finances pritams
Lupine Edison es laikam veel kaadus paaris gadus nevareeshu atljauties, bet ja kaads Latvijaa saaktu importeet Light & Motion, tas gan buutu laaaabi :) Tikai daargi sanaaks tik un taa. Light & Motion ARC Ebay var dabuut par ~300 zalajiem, kameer tas viss tiks liidz .lv, sanaaks ap Ls 200. Brr…
man vienkārši sanāk tā biežāk vazāties pa visādām tumšām vietām :) bet ideja par 24h arii nav slikta. tik nezinu, vai shogad kaads kaut ko taadu vispaar organizees.
[quote=Nomad]Šitais ir nāvīgi labs: http://www.cateye.com/en/products/viewProduct.php?modelId=19&catId=7&subCatId=2
Ir iemēģināts Vertikālēs utl pasākumos. Ar vienu bateriju komplektu darbojas ļoti ilgi. 5 diodes dod palielu koncentrētas baltas gaismas apli. Atšķirībā no dažiem halogēniem lukturiem, gaisma ir “līdzena” t.i. izgaismotajā vietā nav spilgtāku un tumšāku pleķu. Gaismas principā ir pietiekami lai braukt naktī pat pa mežu.
Man ir lūk šāds. Nekas ekstra, bet ceļu priekšā, pa kuru jābrauc, var saskatīt tīri labi. Pirkts septembra sākumā, ar vienu “parasto” batereiju komplektu izturējis Tiņa veloralliju, vx leģendu (ieslēgts gandrīz visu nakti) + vēl neskaitāmus nakts izbraucienus. Starp citu izmaiņas darbībā nav arī peč tam, kad piedzīvojis pāris KĀRTĪGAS lietusgāzes, peldi purvā + vēl dažus slapjus izgājienus.