Mehāniskais ķēdes tīrītājs

Padalieties lūdzu pieredzē, vai mehāniskais ķēdes tīrītājs tiešām ir labs līdzeklis ķēdes kopšanai…doma ir iegādāties, bet nav nekāda info +/-…tencinu…

ir labs. spriežot arī pēc tā draņķa daudzuma, kas paliek pēc tīrīšanas, notīra diezgan pamatīgi.

Tīrīšana gan nav 100% tīra - respektīvi parasti pāris piles netīra tīrīšanas šķidruma nopil uz grīdas un pēc tīrīšanas ķēde ir jāslauka un jāatstāj nožūt.

Nopirku šo: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=12709

Maz gan tīrāmā līdzekļa gāja līdzi - neesmu vēl izdomājis ko izmantot. Forumā bija par to gara diskusija.

pēc manām domām ar tādu aparātu lielāka krāmēšanās nekā no tāda labums.
Ja tomēr esi nolēmis tādu iegādāties- var par simbolisku cenu piedāvāt tādu kā bildē- lietota tieši 2X

Es pielietoju Sheldon Brawn metodi (ja ir missing/power links)- noņem ķēdi, iemet tukšā pepsi pudelē, ielej mazgājamo šķdrumu (es leju E95), enerģiski saskalo, ja nepieciešams nomaina šķidrumu un saskalo vēlreiz, tad izņem ķēdi, izmazgā ar karstu ūdeni, nožāvē.

[quote=ritenbraucejs]pēc manām domām ar tādu aparātu lielāka krāmēšanās nekā no tāda labums.
Ja tomēr esi nolēmis tādu iegādāties- var par simbolisku cenu piedāvāt tādu kā bildē- lietota tieši 2X

Es pielietoju Sheldon Brawn metodi (ja ir missing/power links)- noņem ķēdi, iemet tukšā pepsi pudelē, ielej mazgājamo šķdrumu (es leju E95), enerģiski saskalo, ja nepieciešams nomaina šķidrumu un saskalo vēlreiz, tad izņem ķēdi, izmazgā ar karstu ūdeni, nožāvē.[/quote]
es daru tieši tāpat. lietoju Fairy šķīdumu, jo videi draudzīgāk kā bendža.

Izskaloto bedžu leju atsevišķā kannā- kopā ar zāles pļāvēja izstrādāto eļļu - vēlāk nodošu kur nākas. Lai videi nebūtu nedraudzīgi.
Man mājās nav Fairy- ģimene lieto kaut kādu super-truper ekoloģisko trauku mazgājamo līdzekli- būs jāpamēģina varbūt arī dārgais, ekoloģiskais ''ņem".

Ir laba manta, notīra lielo daudzumu, ar lupatu notīram atlikušo no ārpuses, vēlreiz ar mašīnīti, vēl ar lupatu un tad katru posmiņu no ārpuses un ja ir kāda tieva birstīte, tad no iekšpuses.

Es arī lietoju šādu tīrāmo verķīti. Man patīk. Veicot 3 - 4 mazgāšanas ciklus ar šķidruma nomaiņu, iegūtais rezultāts ir pat ļoti labs. Gan ārējās, gan arī iekšējās ķēdes sieniņas, kā arī rullīši paliek smuki spīdīgi.
Taisnība fusio, ja mazgāšanu veic telpā, tad noteikti ir jāpaklāj kaut kas apakšā, jo smuki nopilināsi grīdu.

ir park tools, bet ērtāk ar powerlink!

[quote=ritenbraucejs]pēc manām domām ar tādu aparātu lielāka krāmēšanās nekā no tāda labums.

Es pielietoju Sheldon Brawn metodi (ja ir missing/power links)- noņem ķēdi, iemet tukšā pepsi pudelē, ielej mazgājamo šķdrumu (es leju E95), enerģiski saskalo, ja nepieciešams nomaina šķidrumu un saskalo vēlreiz, tad izņem ķēdi, izmazgā ar karstu ūdeni, nožāvē.[/quote]
Mazgāt ķēdi ar benzīnu ir neprāts, tas padara ķēdi pārāks sausu visos mazajos savienojumos un vairs nekāda eļļošana nelīdz. Ja negrib pirk smalkos un padārgos mazgājamos porķus, tad vnk ņemiet soļarku un būs ok.
Bet aparātiņš tīra labi un ātri un nav jāčakarējas un jāsmērējas.

Nekādas jēgas nav no šādiem aparātiem.
Bija jau vesala tēma kur tas tika izdiskutēts.

Es izmantoju sram powerlink’u, kuru var ar rokām atvērt un aizvērt. Noņemu ķēdi un zem tekoša ūdens izskaloju visu drazu no visurienes - arī zem rullīšiem nekas nepaliek.

šie aparāti to nekad nepanāks.

Varbūt ir dažādi aparāti… Ar pedros aparātu var izmazgāt VISU ārā, vienīgais tas prasa padaudz laika.
Parasti lietoju tad kad uz dzirdi ķēdē iekšā ir smiltis, citādi tik ar birsti pa virsu…

[quote=Kalpax]Mazgāt ķēdi ar benzīnu ir neprāts, tas padara ķēdi pārāks sausu visos mazajos savienojumos un vairs nekāda eļļošana nelīdz. Ja negrib pirk smalkos un padārgos mazgājamos porķus, tad vnk ņemiet soļarku un būs ok.
Bet aparātiņš tīra labi un ātri un nav jāčakarējas un jāsmērējas.[/quote]
var mazgāt ar soļarku, taču mans zālespļāvējs nedarbojas ar dīzeļdegvielu, bet ar benzīnu, līdz ar to man kanniņā stāv E95… leģendu par ķēdes izsausināšanu esmu dzirdējis pirms tam, taču praksē man tā nav pierādījusies.
Esmu mazgājis gan ar saļarku, gan motoru mazgājamo šķidrumu, gan vaispirtu, gan benzīnu- atšķirības neredzu. Pēc tam saeļļoju ar castrool 10W40 eļļas (pieņemu, ka arī Mobil1 der :)) )/ vaitspirta maisījumu, un ir o.k.- eļļo tk pat labi kā jebkura dārgā supr truper wax/teflon/ceramic vai vēl kaut kāda eļļa.

Ar aparātu nkad tikpat labi neizmazgāsi kā ķēdi noņemot un ar rokām izmazgājot. Bet katrs protams savu naudu tērē kā grib (arī es pirms 2 gadiem nolēmu tādu nopirkt un uz savas ādas pārliecināties, ka man tāds aparāts nav vajadzīgs).

es, savukārt, šādu aparātu lietoju un ķēde tiešām labi attīrās, tikai nepietiek ar vienu mazgāšanu, bet jāatkārto kādas 3 reizes - dzīvoklī ļoti ērta lieta un nesmird, jo bendzīna vietā labi strādā ūdens un FARY vai jebkura cita līdzīga sastāav maisījums!

burtiski tikko iztīriju ķēdi 2-iem velo ar līdzīgu aparātu no parktoola(labi ok, biški krutāku, man ir sūklis, magnēts un divas birstes tur iekšā), neko labāku nevaru iedomāties un ērtuma ziņā salīdzināt nevar ar ķēdes attaisīšanu un mērcēšanu bendžā.
tīru ar waitspirtu, oriģinālais škidrums ir nejēdzīgi dārgs. vanish, fairy vai visi citi mēsli no saimniecības precēm NENOTĪRA ķēdi, zinu no prakses, esmu mēginājis, un par labāko variantu esmu atzinis tieši vaitspirtu(vienīgi smird, tikko sieva atnāca mājas un viebj degunu par pretīgu smaku istabā :) )
tīrīšanas process vienai ķēdei aizņem apm 15 minūtes līdz ideālam rezultātam, es to suslu gan nemainu tajā aparātiņā, bet gan tikai papildinu procesa laikā(ir manam verķim tāda iespēja arī), grīda paliek netīra, bet pa tik pa cik es abonēju dienu, tad ar pāris avīzēm var izlīdzēties.

slikti mēģināji. vaitspirts ir labs, labāks par benzīnu noteikti. bet tā kā smird patiešām nejēdzīgi, un fairy šķīdums gluži labi tiek galā, es vaitspirtu vairs neizmantoju.

Lietoju mehānisko mašīnīti, kā tīrīšanas līdzekli izmantoju auto stiklu šķidrumu. Veicu 3-4 tīrīšanas ciklus, līdz ķēde nešņirkst, vienīgi ilgāk jāpažāvē ķēde procesa beigās. BET kopš iegādājos WURTH HHS drylube, ķēdi mazgāju ļoti reti, vienīgi notīru to pirms katra (īsa vai gara) brauciena ar lupatu, sapūšu līdzekli un braucu svilpodams.

Vakar izmēģināju šito metodi, tikai E-95 vietā lietoju vaitspirtu. Pēc trīs vaitspirta tūrēm un izskalošanas zem krāna, man bija ideāli tīra ķēde. Pēc nožūšanas izmērcēju ķēdes eļļā, nosusināju lupatā un iesmērēju ar Ice Wax. kad nožuva liku atpakaļ uz velo. Viss process aizņēma ne vairāk par 30 min.

Tā, izkodu - šitā pudelē skalošana palīdz TIKAI, tad ja ir normāli kodīgs šķīdinātājs - benzīns, vaitspirts.
Jo es arī vakar tieši pamēģināju noņemt ķēdi un paskalināt burciņā. Parasti mazgājamajā mašīnītē leju Zilgmi (atbalstu LV preci), bet burciņā topašu skalinot nekas daudz negāja nost. Īpaši redzējās, ka skalināšana nespēj izmazgāt eļļas pikučus iekšpusē - ķēdes caurumiņos. Pēc neveiksmīgām skalināšanām, uzliku ķēdi aptkaļ, ierubīju rādžiņu, uzstellēju ķēdes mazgājamo mašīnīti un ar kādām 4 skalošanām nopucēju ķēdi baltu un tīru ar to pašu mazgājamo līdzekli.
Bonus mazgājamajai mašīnai ir tāds, ka tās n-tās birstītes ar tiem sariņiem nopucē to ķēdi no visām pusēm, bet galvenais arī caurumiņus. Skalošanas metodē caurumiņus var dabūt tīrus tikai gaidot kad tie klekši paši izšķīst.

Bet ūdens+mazgājamais šķ. mašīnītē jāmaina bieži - kādas reizes 6šas toč, tad tik var dabūt tīru.

P.S. Ar Zilgmi arī eļļu no rokām baigi eleganti nomazgāt, strādā gandrīz kā speciālās eļļas noņemšanas pastas.

[quote=e518][quote=ritenbraucejs]pēc manām domām ar tādu aparātu lielāka krāmēšanās nekā no tāda labums.

Vakar izmēģināju šito metodi, tikai E-95 vietā lietoju vaitspirtu. Pēc trīs vaitspirta tūrēm un izskalošanas zem krāna, man bija ideāli tīra ķēde. Pēc nožūšanas izmērcēju ķēdes eļļā, nosusināju lupatā un iesmērēju ar Ice Wax. kad nožuva liku atpakaļ uz velo. Viss process aizņēma ne vairāk par 30 min.[/quote]
Es atvainojos, bet kā ir jāpiegāna ķēde, lai tās tīrīšana prasītu mazāk par 30 minūtēm?!!?

Ziemā nopirku ParkTools mašīnīti, un nonācu pie atziņas ka man čakars lielāks, sanāk kā mazgāt ar rokām. Tapēc daru tagad tāpat kā iepriekš, noņemu ķēdi, iemērcu jau iepriekš sagatavotā, siltā pulverūdenī. Ar mazo trauku birstīti padarbojos, tad ķēdi kārtīgi noskaloju, nosusinu un lieku virsū, pēc tam katram posmiņam vēl pāreju ar lupatiņu vai ausu bakstāmo :) cauri… Tas viss. galvenais ko esmu sapratis -nedrīkst ķēdi pāreļlot, tad jāmazgā būs retāk un vieglāk.
Jā kad ķēde noņemta, iztīru pārslēdzēju rullīšus un zobratus. Rokas viegli nomazgāt ar parastajām ziepēm un lēto švammīti - kam viena puse rupjāka.
Manā skatījumā, mašīnīte točna tik perfekti nevar iztīrīt ķēdi, (pēc 7 reizēm varbūt…) un uz grīdas nopil, zobrati visi slapji ar to zampu…
Pluss, nav 'jaņem nost ķēde, līdz ar to, ja lieto savienojuma posmiņu, tas izļurkājas…