MAVIC SLR vs. Fulcrum red metal zero?

Es jau tieši gaidīju ka tu kautko līdzīgu teiksi :) Bet nu es gan to toreiz norakstīju uz tizlu braukšanu un paša slinkumu(bedre + akmenis + ne diži taisns rats)

[quote=eBiker]
Es jau tieši gaidīju ka tu kautko līdzīgu teiksi :) [/quote]

Mēs taču par visu esam vienojušies! ;)

RM3/RM5 arī nav ne vainas. paskaļa aizm rumba bet ripo labi. nezinu kāpēc bet man patīk tieši RM3 kā ripo, nevis 240s/4.2d … kaut kā stabilāk-smagāk-mīkstāk… varbūt tas ir tikai “intuitīvs apmāns”

Pat ražotāji norāda, ka rati jaiebrauc…t.i. spieķiem jāsasēžas un pēc 100-200 km jāpārvelk servisā. RTFM.[/quote]

nu tas jau man šķiet ir jādara ne tikai ar ratiem bet ar visu velo. To man vēl 80-os iemācija, ka visas skrūves jāpārvelk. Tas gan neattiecas gluži uz tēmu bet tomēr man šķiet ka jēdzienu “iebraukša” piemērot nu gan nevarētu.

Varbūt KārlisB varētu padalīties ar savām nedienām par SLR’iem, jo man viens čoms tieši tagad domā par SLR iegādi. Viņš kā reiz arī tā ap/virs 90kg.

Int-ar ko tu pirms tam brauci? Ar DT?

Ttad kas jums shkiet labak? ja jums butu jaizvelas starp SLR un RM0? ko jus izveletos?

RM1

Pat ražotāji norāda, ka rati jaiebrauc…t.i. spieķiem jāsasēžas un pēc 100-200 km jāpārvelk servisā. RTFM.[/quote]

nu tas jau man šķiet ir jādara ne tikai ar ratiem bet ar visu velo. To man vēl 80-os iemācija, ka visas skrūves jāpārvelk. Tas gan neattiecas gluži uz tēmu bet tomēr man šķiet ka jēdzienu “iebraukša” piemērot nu gan nevarētu.

Varbūt KārlisB varētu padalīties ar savām nedienām par SLR’iem, jo man viens čoms tieši tagad domā par SLR iegādi. Viņš kā reiz arī tā ap/virs 90kg.

Int-ar ko tu pirms tam brauci? Ar DT?[/quote]
Manas nedienas mani piemeklē 2x Visām reizēm līdzīga situācija.
Straujš līkums vai kāda bedre, uz ratu liela sānslodze + spēcīgs miniens ~98% spēka (sacencībās), summā max iespējamā slodze no sāniem, rezultātā un spieķis izleca ārā no savas vietas rumbā (Mavic spieķi ir ieliekami bez cauri vēšanas), pēc tam protams bez īpašām grūtībām to spieķi dabūju atpakaļ vietā… Vēl viena īpatnība Mavic SL un SLR ir tā kā bremzēšanas un mīšanas spēku pārnes tikai labās puses spieķi, konstrukcija izveidotā tāpēc, lai ar bezkrustu spieķiem Kreisajā pusē padarītu ratu maksimāli sipru ļodzē. bet manā gadījumā un svarā tas kalpoja kā veicinošs faktors problēmām. Problēmu atrisināju Labās puses spieķiem aizmugurējams ratam uzpilinot epoksīda sveķu līmes pilīti kas viņus stingri notur rumbā.
Par izturīb runājot šie paši rati ir izturējuši manu svaru Beskidu kalnu akmeņanajā ārprātā…

Braucu ar SLR 09 modeli visu šī gada sezonu. Mans svars sezonas sākumā 113 kg sezonas beigās 104 kg, bet stāsts nav par manu svaru , bet par diskiem - nekādu problēmu, ne kas locijās ,ne plīsa ,ne spieķi lidoja ārā īsumā labi diski labi ripo un viegli. Pēc savas pieredzes iesaku SLR