Šodien, 29. aprīlī tika dots starts 2012. gada SEB MTB maratona pirmajam posmam no Cēsīm uz Valmieru. Šajā posmā sporta distancē uzvaru svinēja Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandas pārstāvis Matīss Preimanis.
Matīss Preimanis 67 kilometrus pievarēja 2 stundās un 16 minūtēs. Jāatzīmē, ka Matīss Preimanis šajā posmā viens pats pārstāvēja Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandu, jo pārējie komandas biedri bija devušies uz nozīmīgām sacensībām Vācijā un Dānijā. Līdz ar to Matīss Preimanis visu trases posmu cīnījās pret Rietumu-Delfin komandas pārstāvju skaitlisko pārākumu.
Matīss Preimanis pēc sacensībām atzīmē: „Visu sacensību posmu turējos pirmajā grupā. Sacensību dubļaino posmu, kas bija aptuveni 10-15 km pirms finiša man veiksmīgi izdevās izbraukt, īpaši nesamazinot ātrumu. Savukārt 2 km pirms finiša man izdevās pietuvoties Indulim Bekmanim. Lai arī nezināju kāds finiša posms mūs sagaida, man itin veiksmīgs izvērtās arī sacensību noslēgums. Tieši finiša kalnā man izdevās izcīnīt līdera pozīciju.”
- Matīss Preimanis Alpha Baltic/Unitymarathons.com
- Indulis Bekmanis Rietumu-Delfin
- Arnis Pētersons ZZK
- Dmitrijs Sorokins Rietumu-Delfin
- Caspar Austa Trek Philips
- Raivis Zīmelis Trek Philips
- Ivars Prokofjevs Rietumu-Delfin
- Andris Smirnovs Rietumu-Delfin
- Allan Oras Rietumu-Delfin
- Pēteris Janevics NN Sporta klubs