neko nepateikšu par dakšu, bet ja pērc, pačeko citu valstu piegāgātājus, jo kopš britu mārciņas devalvēšanas anglijas saitos mēdz būt neadekvātas cenas uz lietām, ko šie iepērk dolāros
Man bija Marzzochi MX Pro Lo 2006. gada modelis. Nobracu kādi 2tkm un neko sliktu par to nevaru teikt, izņemot ka svars ir 2,05kg. Tomēr, par to cenu, ko maksā šis modelis, tā, manuprāt, ir ļoti laba izvēle. Es kaut kur redzēju, ka tas pats modelis, tikai 2007. gada, CRC tika piedāvāts par nepilniem LVL 120.
Man ir tāda dakša (120mm versija). Nu, pieredze ar MTB tehniku man samērā maza, taču par dakšu varu teikt tikai to labāko, nekādu problēmu nav bijis, lai arī braucu ar to lielākoties ne pa gludām grantenēm – strādā vienmēr un kā vajag.
Par svaru un salīdzināšanu ar citām neko nevaru teikt.
ETA ir patīkama fīča, ja var paspēt to ieslēgt un iespiest dakšu dziļāk.
Man ir tieši tāda pati dakša, nu jau otro sezonu, pa SEBiem, PHILIPSiem un SPORTLATiem braucu, nekādu problēmu nav bijis! Extension Travel Adjustment padara dakšas gājienu lielāku vai mazāku, šī fīča , gan īpaši bieži izmantota netiek, pēdējo reizi Pļaviņu PHILIPSā, bet ir ok, kad tāda ir. Jā svars, bik paliels ir, bet man sākumā savs jādabū nost, tad varēs domāt par dakšas svaru :)))
Ieslēdzot ETA ar vieglu rokas kustību, dakša ir jāiespiež iekšā (bez tā nekas nemainās), līdz ar to tās gājiens kļūst apmēram uz pusi īsāks (neesmu mērījis) un dakša ir daudz cietāka. Tas ir gandrīz kā lokauts, taču stiprākus triecienus tā tik un tā spēs amortizēt, ja gadījumā to aizmirst atslēgt pirms nobrauciena. Tiesa gan, nobrauciens ar tik izmainītu ģeometriju un cietu dakšu tāpat nebūs diez ko patīkams. :)
Es to izmantoju pirms rāpšanās patiešām stāvos kalnos, ja pirms tam ir pamanīts, ka tāds priekšā būs. Izmantotu biežāk, ja uz stūres būtu puļķītis, kas ļautu to ātri ieslēgt, nestiepjoties gandrīz līdz riepas līmenim.
dakša darbojas lieliski, nemaz nevar salīdzināt ar kaut kādu RST.
vienīgi tai nav pilns 120mm gājiens, šādi komentāri ir manāmi arī dažos ārzemju forumos. reāli ir kādi 100-110mm.
Ir kādam atsauksmes vai pieredze ar Magura dakšām?
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=24978 šai te pašlaik it kā laba atlaide. Atsauksmes arī it kā tīri labas. Nedaudz baida, ka viņa ir ar atsperi nevis gaiseniece. Kā tur ir ar tām atsperu sistēmām? Viņas ir pietiekami efektīvas?
Man ir pieredze konkrēti ar Magura Laurin dakšu - nu jau būs gads ekspluatācijā. Par to, vai štokiem ir jābūt visu laiku ar eļļu vai nav, vēl eksperti diskutē, bet, manuprāt, dakša kalpo labi un tai paredzētās funkcijas veic pilnā apjomā.
Tiesa, Laurin ir gaiseniece, tā ka par atsperu sistēmām neko neliecina.