Mārupē nozagts velosipēds

❗MĀRUPĒ NOZAGTS VELOSIPĒDS❗
Sestdien 16.06, 05:23AM no mūsu garāžas (Beržu iela) tika nozagts velosipēds! Zagļi uzlauzuši logu un, par spīti tam, ka mājā sāka strādāt signalizācija, pa garāžas logu paspēja izcelt un aiznest riteni (bildē).
Ritenis man ir ļoti mīļš, braucu ar to jau vairākus gadus - savā laikā pirku Gandrs veikalā.
Ja redziet šo riteni braucam kaut kur, lūdzu, dodiet man ziņu 29223601 (Krišjānis).

Īpašas pazīmes: Uzraksti uz riteņa - MERIDA, HARDY
uzraksti uz riepām - CRAZY BOB
Balti diski
Apjomīgi dzelzs platformu pedāļi (BMX)

Varbūt jums ir kādi priekšlikumi, kur zagļi riteni varētu mēģināt pārdot? Kādas konkrētas pārdotuves?
Varbūt kāds ievērojis aizdomīgus tipus, kas klaiņo pa Mārupītes gatvi un lien pāri sētām?

Policijā jau ir uzrakstīts iesniegums.

Būšu pateicīgs par jebkādu informāciju! Paldies.

1. Domāju, ka ir pārpircēji, varbūt pat kādi kaktu veloservisi. Jāmeklē lielākajās attālākās pilsētās. 2. Igaunijā, Lietuvā. Varbūt var robežpunktos pabrīdināt.

nu gan sasmīdināji, <200 eur vērtu riteni ar helikopteru vedīs pāri robežai.
toļiks jau viņu par 20eur ir atdevis nelegālajā lombardā, kur to par 50 eur nopirks šuriks un vizināsies pa zoļiku. varbūt nopūtīs ar melnu baloniņu.

Jā, bet ne jau Rīgā riskēs to darīt.
Un gan jau pietiek negodīgu kravas auto šoferu, kas ved zagtas mantas.
Ir taču arī pretējā preču plūsma, palūko cik daudz visādu mantu ss.lv. Kā tad tās nonāk LV, diez vai ar prāmi vai lidmašīnu…

Un smejaties vai nē, ja dārgs, es velo bildes sadrukātu un aizsūtītu uz policijas iecirkņiem un robežpunktiem. Šo iestāžu eksistenci mēs apmaksājam, tad lai strādā! Uz lombardiem var e-pastus aizsūtīt.

man liekas vienīgais ko var darīt ir uzlikt garāžas logiem restes

:D :D :D
Un kā vēl! Augstākais, pārkrāsos vai ko uzlīmēs/noplēsīs.
Un par e-pastiem uz lombardiem… nu tu esi humorists. :D
Kājas rokās un cilpo uz tiem lombardiem pats! Tagad un vēlreiz pēc kāda mēneša, kad beidzas ķīlas izpirkšanas termiņš. Uz Latgalīti aizstaigā. Un ieliec ss sludinājumu, ka meklē ko līdzīgu.
Manā pieredzē ir gadījums, kad izdevās atdabūt bērnam nozagtu riteni, kas bija pārpārdots caur lombardu un identificēts pēc rāmja nr. Bet tas pateicoties līdzjutēju meklētāju darbībai, ne jau poličiem vai lombardam.

Pie manis reizi nedēļā, divās kāds atnāk pateikt ka velo nozagts, rāda bildi. Es saku - jūtu līdzi, bet atsūti bildi man uz e-pastu. Es velo redzu vairāk kā cilvēkus, neatcerēšos. Parādu ar pirkstu e-pastu, kurš rakstīts uz dēļa.
Uzmini, cik cilvēki ir atsūtījuši e-pastu? Tieši tā.
Cik man rādītos ričukus esmu atcerējies pēc parādītās bildes? Tieši tā.
Un tas ir viss, ko vajag zināt.

DZ, cik zinu, tu gluži nestrādā lombardā, bet esi noskaņots palīdzēt.
Kā domā, vai lombardam tas interesē?

Redzi, parastam darbiniekam, kurš atnāk, izdara savu darbu un reizi m;enesī saņem algu tas neinteresē vispār. Viņš pat priecīgs būtu ja zagtos velo varētu ņemt - viņam vairāk darba, iespējams, arī lielāka alga. Kādu velo pat pats sev varētu paņemt, tā teikt ar darijumu zem letes.

Lombardā ja iepriekš brīdina ka tāds pazudis tādu riteni neņems, viens lombardu tīkls pieņem tikai velo ar pirkuma dokumentiem vai vismaz mēnesi reģistrētus csdd. Citos itkā nav obligāti, bet tāpat rāmja numuri reģistrēti ta pat kā cilvēks kas nodod uzrāda savu pasi un paraksta līgumus. Ko centralizēti pēc rāmja nummura var pārbaudīt viatāds nav ieķilās mārupē vai dauvgavpilī.

tak tie numuri ir izsmiekls, ieliec 4 kur jābūt A vai 0 samaini ar O pat nespeciāli, vai kādu lieku atstarpi un tev ir pavisam cits numurs. 99% alu tos rāmju numurus zem krāsas kārtas skaidrā nemaz nevar salasīt.

Rekur parādās wishful thinking.
Darbinieks instruēts par to, ka nevar pirkt tādus velo, iespējams. Vai Tev tiešām šķiet un pajautā to sev godīgi - ja pie darbinieks atnāk cilvēks un piedāvā 1k vērtu velo par 200eur, vai tas darbinieks atteiksies no šāda piedāvājuma?
Pajautā to sev vēlreiz ja pirmo reizi atbilde bija nē.

[quote=DZ] Vai Tev tiešām šķiet un pajautā to sev godīgi - ja pie darbinieks atnāk cilvēks un piedāvā 1k vērtu velo par 200eur, vai tas darbinieks atteiksies no šāda piedāvājuma?
Pajautā to sev vēlreiz ja pirmo reizi atbilde bija nē.[/quote]

zini kā - normālam cilvēkam, kam nav visādas velotirgošanas/braukšanas pieredzes vai kādu attiecīgu galu servisos var arī būt, ka nafik tā ķēpa nav vajadzīga. Pats nebrauktu kaut ar 3k vērtu velo (kuru pie tam pie neveiksmīgas apstākļu sakritības var arī atņemt), a meklēt kur tirgot, kam tirgot, riskējot uzrauties, skaidroties ar policiju (protams, pie neveiksmīgas apstākļi sakritības, but still). Lombardos jau nestrādā tikai tie, kam ir visādi kriminālās aprindas gali, un, kas to vien vēlētos dzīvē, kā bīdīt kaut kādu savu zagtu/nezināmas izcelsmes mantu tirgošanas biznesu…

[quote=sursurs][quote=DZ] Vai Tev tiešām šķiet un pajautā to sev godīgi - ja pie darbinieks atnāk cilvēks un piedāvā 1k vērtu velo par 200eur, vai tas darbinieks atteiksies no šāda piedāvājuma?
Pajautā to sev vēlreiz ja pirmo reizi atbilde bija nē.[/quote]

zini kā - normālam cilvēkam, kam nav visādas velotirgošanas/braukšanas pieredzes vai kādu attiecīgu galu servisos var arī būt, ka nafik tā ķēpa nav vajadzīga. Pats nebrauktu kaut ar 3k vērtu velo (kuru pie tam pie neveiksmīgas apstākļu sakritības var arī atņemt), a meklēt kur tirgot, kam tirgot, riskējot uzrauties, skaidroties ar policiju (protams, pie neveiksmīgas apstākļi sakritības, but still). Lombardos jau nestrādā tikai tie, kam ir visādi kriminālās aprindas gali, un, kas to vien vēlētos dzīvē, kā bīdīt kaut kādu savu zagtu/nezināmas izcelsmes mantu tirgošanas biznesu…[/quote]
Te xc forumā zagto ričuku tirgotāju piekritēji ir ka biezs.
Pārsvarā gan tie ir vecajā eiropā zagtie.

Vai tiešām vēl neviens nav izdomājis globālu zagto lietu aprakstu portālu, kurā pircējs vienmēr varētu ieskatīties?