pirmā man bija lafuma climaway membrānjaka, kopumā apmierināja manas vēlmes, tikai pēc 2 gadi membrāna vienkārši izšķīda, tā kā tā bija divslāņniece, tad to vizuāli smuki varēja redzēt. Rakstīts bija, ka drīkst mazgāt, bet tā izšķīšana tieši sākās pēc mazgāšanām, jo izdevās nostaigāt pāris gadi bez mazgāšanas, kautkā nesmērējās.
Paralēli biju paņēmis zābakus ar goretex, varbūt nemācēju lietot, bet ūdeni turēja švaki un elpoja arī tā ne īpaši. Varu salīdzināt, jo tagad staigāju ar climactive membrānzābakiem, kas labāk tur ūdeni un elpo arī labāk. Protams skaidrs, ka membrānizstrādājumus nevar turēt pie/uz radiatoriem, kā arī zinu ka goretex ir vairāku līmeņu membrānas ar dažādiem aizsargparametriem.
Pēc lafuma jakas izbeigšanās iepirku trīsslāņu eVent jaku no Vaude. Pāris gadu laikā tā īstā lietū nesanāca pabūt, tādēļ varēju tikai vērtēt elpošanu un vēja aizsardzību, kas bija labākas no iepriekš lietotās jakas. Arī funkcionāli jaka bija teicama, ar rāvējslēdzējiem padusēs, kas lieliski dzesē, kad ir par karstu. Tad lūk, īsi pirms divu gadu gharantijas beigām nonācu palielā lietū, nu nebija jau tā, ka lija cauri kā kreklam, bet ūdens noteiktās vietās padarīja mani nepatīkami mitru. Komunikācija ar pārdevējiem arī nevedās, visbeidzot nolēmu netērēt savu pelēko vielu un pielikt punktu membrānaudumu izmantošanai savā garderobē.
šajā stāstā pats smieklīgākais imho bija tas, ka, nesot jaku uz garantiju, man veikalā mēģināja ieskaidrot, ka 2 slāņmembrānaudums ir izturīgāks par 3 slāņu :D.
rezumē
membrānauduma apģērbus vairs neiegādāšos. Apavus gan, jo tie savu funkciju pilda. Braucot ar velo arī esmu pārliecinājies, ja gadījumā pa ceļam līst, tad labāk ir salīt un tad izžūt. PRotams, tas neattiecās uz visiem laikapstākļiem, jo tagad +2 grādos salīt nebūtu tas labākais risinājums.
Tiekamies braucienos sniegotajos LV ceļos un neceļos :)