Mana pieredze ar membrānaudiem. Varbūt kādam noder.

pirmā man bija lafuma climaway membrānjaka, kopumā apmierināja manas vēlmes, tikai pēc 2 gadi membrāna vienkārši izšķīda, tā kā tā bija divslāņniece, tad to vizuāli smuki varēja redzēt. Rakstīts bija, ka drīkst mazgāt, bet tā izšķīšana tieši sākās pēc mazgāšanām, jo izdevās nostaigāt pāris gadi bez mazgāšanas, kautkā nesmērējās.

Paralēli biju paņēmis zābakus ar goretex, varbūt nemācēju lietot, bet ūdeni turēja švaki un elpoja arī tā ne īpaši. Varu salīdzināt, jo tagad staigāju ar climactive membrānzābakiem, kas labāk tur ūdeni un elpo arī labāk. Protams skaidrs, ka membrānizstrādājumus nevar turēt pie/uz radiatoriem, kā arī zinu ka goretex ir vairāku līmeņu membrānas ar dažādiem aizsargparametriem.

Pēc lafuma jakas izbeigšanās iepirku trīsslāņu eVent jaku no Vaude. Pāris gadu laikā tā īstā lietū nesanāca pabūt, tādēļ varēju tikai vērtēt elpošanu un vēja aizsardzību, kas bija labākas no iepriekš lietotās jakas. Arī funkcionāli jaka bija teicama, ar rāvējslēdzējiem padusēs, kas lieliski dzesē, kad ir par karstu. Tad lūk, īsi pirms divu gadu gharantijas beigām nonācu palielā lietū, nu nebija jau tā, ka lija cauri kā kreklam, bet ūdens noteiktās vietās padarīja mani nepatīkami mitru. Komunikācija ar pārdevējiem arī nevedās, visbeidzot nolēmu netērēt savu pelēko vielu un pielikt punktu membrānaudumu izmantošanai savā garderobē.
šajā stāstā pats smieklīgākais imho bija tas, ka, nesot jaku uz garantiju, man veikalā mēģināja ieskaidrot, ka 2 slāņmembrānaudums ir izturīgāks par 3 slāņu :D.

rezumē
membrānauduma apģērbus vairs neiegādāšos. Apavus gan, jo tie savu funkciju pilda. Braucot ar velo arī esmu pārliecinājies, ja gadījumā pa ceļam līst, tad labāk ir salīt un tad izžūt. PRotams, tas neattiecās uz visiem laikapstākļiem, jo tagad +2 grādos salīt nebūtu tas labākais risinājums.

Tiekamies braucienos sniegotajos LV ceļos un neceļos :)

Mana pieredze ar membrānaudumiem ir tāda, ka lietoju jau vairākus gadus Dainese Goretex moto kostīmu.
Maksāja gan veselu maisu naudas, bet neko labāku neesmu lietojis un membrānu slāņi dara savu darbu gan vasarā, gan ziemā, gan lietū, gan bezlietū.
Tas pats ar cimdiem.

Lietoju GoreTex Ecco apavus ikdienā un arī tāda sajūta, ka citos apavos svīst mazāk. Ūdeni gan tur. Un jā, nesatigāju vilnas zeķēs, kas kauj GoreTex’u. Lietoju arī kaut kādu Lafuma’s membrānjaku - vējjaku. Arī ir tā, ka, ja līst normāli, tad viss ir ok, izskatos slapjš, bet tikai tāpēc, ka ūdens tek pa jaku nost un iekšā nesūcas, bet, ja līst stiprāk, vai ūdens krājas kādās piedurknes krokās, tad sāk sūkties cauri. Bet tur esot jāskatās to membrānu raksturojumos, kur ir kaut kādi skaitļi, kas apzīmē to, cik daudz ūdens uz kaut kādu virsmas laukumu tas jakas materiāls tur.
Manā uztverē - membrānas palīdz un padara dzīvošanu jaukāku, bet tikai nedaudz. Lai gan neesmu mēģinājis nekādas super dārgās mantas, varbūt tad ir savādāk.

Airēju ar 3 slāņu membrānas Palm sauso hidrotērpu. Strādā ideāli!
Elpot varēja mazliet labāk, bet tai drēbei ir mebrānas līmenis, kas ūdeni praktiski nelaiž cauri un pēc intensīvākiem airēšanas gabaliem gadās bik iesvīst. Bet, balansējot apakšā velkamās kārtas biezumu ar temperatūru un slodzi, panākams lielisks komforts ledainā ūdenī :).

Nezinu cik intensīvi drēbes lietoja posta autors, bet iespējams pie vainas ir normāla novalkāšanās - nekas nav mūzīgs.

tas ka novalkājas piekrītu, bet tas ka aiznesot uz veikalu un parādot padilušās vietas(delnu locītavas, kakla daļa) man mēģina iestāstīt, ka 2 slāņu membrānaudums ir izturīgāks par 3 slāņu. Tādus melus man stāstīja adventurespirit.lv veikalā

un kopumā negribētu piekrist pie savas ne īpaši instensīvās valkāšanas jaku, kas paredzēta kalnu glābējiem(tā vismaz ražotājs to norāda) es varēju jau novalkāt nepilna gada laikā, jo tieši tad parādījās pirmie izvalkājumi manis norādītajās vietās.

lūdzu tik nevajag man tagad teikt, ka vajadzēja skriet uz veikalu uzreiz pēc pirmajām pazīmēm, par to šeit neiet runa.

Vai tas, ka vilnas zeķes kauj membrānaudumus nav kaut kāds nepierādīts mīts? Membrānai taču nav nekādas saskares ar tām zeķēm.

arguments ir tāds, ka vilnas matiņi ir cieti un tie var izdurties gan cauri iekšējai aizsargkārtai, gan cauri membrānai, tā to bojājot, bet es neesmu atradis www kautko, kas šo mītu apstiprinātu.

vienīgais ir par pareizu zeķu izvēli, tīri komforta pēc
http://www.gore-tex.com/remote/Satellite/content/care-center/return-guide
Are you wearing the right socks?Cotton and wool socks might seem like natural choices, but they could be the reason why your feet are feeling clammy and uncomfortable. These ultra-absorbent natural fibers can retain your sweat until your socks are completely damp. Perspiration never has a chance to evaporate away. Stick to synthetic fabric socks and the new technical wool blends, which are designed to wick moisture away from the feet, where it can then pass out as vapor through the footwear.

Hmm… par jakām runājot… membrānjakas, līdzīgi kā citi apģērba gabali arī mēdz novalkāties un materiāli tām arī mēdz būt ļoti dažādi. Mana pieredze rāda, ka visi Climaway, Aquatex utl nav salīdzīnāmi ar Goretex. Protams, Goretex gadījumā sanāk pārmaksāt arī par preču zīmi, taču man liekas tas ir to vērts. Ir iemesls, kāpēc visas augstāko plauktu jakas ir tieši ar Goretex membrānu.

Goretex arī mēdz būt dažādi. Ir Goretex PacLite, kas ir taisīts lai būtu maksimāli viegls, un ir Goretex XCR, kas ir heavy duty. Attiecīgi ir arī to izrutība. Pašreiz valkāju jaku ar Goretex XCR - “strādā” ļoti labi, izjukt netaisās.

Par apaviem runājot… ļoti daudzkas ir atkarīgs tieši no zeķēm. Ar sliktām, sintētiskām zeķēm kājas svīdīs pat vislabākajos zābakos. Kokvilnas zeķes ir domātas principā tikai vasarai. Vislabākās ir tieši ar vilnu.

Membranu dreebeem apaksha javelk arii tam domata velja- velja, kura tvaicee araa mitrumu, jo membranas cauri nelaizh slapjumu, tikai tvaiku.

Mana pieredze rada, ka kartiigi sviistosham pilsonim janem pashas elpojoshakaas kadas vispar ir. Citadi jegas nav nekadas.
Man gan pamata ir motocikla drebes, uz ritenja elpojoshos nelietoju, jo sviistu paraak daudz prieksh vinaam, lidz ar to labaak vnk elpojoshas drebes un visu laiku temps lai ir silti (respektivi, drebes ir pa planu staveshanai/ieshanai pa ielu). Plus lidzi planas lietusdrebes, ko uzmest virsuu ja nu kas.

[quote=IvarsM]Hmm… par jakām runājot… membrānjakas, līdzīgi kā citi apģērba gabali arī mēdz novalkāties un materiāli tām arī mēdz būt ļoti dažādi. Mana pieredze rāda, ka visi Climaway, Aquatex utl nav salīdzīnāmi ar Goretex. Protams, Goretex gadījumā sanāk pārmaksāt arī par preču zīmi, taču man liekas tas ir to vērts. Ir iemesls, kāpēc visas augstāko plauktu jakas ir tieši ar Goretex membrānu.

Goretex arī mēdz būt dažādi. Ir Goretex PacLite, kas ir taisīts lai būtu maksimāli viegls, un ir Goretex XCR, kas ir heavy duty. Attiecīgi ir arī to izrutība. Pašreiz valkāju jaku ar Goretex XCR - “strādā” ļoti labi, izjukt netaisās.

Par apaviem runājot… ļoti daudzkas ir atkarīgs tieši no zeķēm. Ar sliktām, sintētiskām zeķēm kājas svīdīs pat vislabākajos zābakos. Kokvilnas zeķes ir domātas principā tikai vasarai. Vislabākās ir tieši ar vilnu.[/quote]