man ir FS rāmis ar oriģinālu gājienu aizmugurē un priekšā 100mm.
ir doma likt 120mm dakšu, jo 100mm dakšas vilciens no CRC ir aizbraucis…
rezultātā rāmis paceļas par ~2cm, iznesumu var palaist par 2 cm zemāk, bet head tube leņķis no 70,5 grādiem samazinās par kādu grādu.
otrā gadījumā lieku citu 100mm dakšu, kura ir par 1 cm īsāka par esošo, attiecīgi rāmis nolaižas, leņķis palielinās.
internetā saka, ka paceļot priekšu, būs labāka vadāmība nobraucienā, bet sliktāka kāpumā.
varot arī rasties neparedzētas un nevēlamas slodzes uz rāmi leņķa maiņas dēļ.
ja kāds ir sīkāk pētījis vai eksperimentējis, gaidīšu komentārus :)
ja iet runa par MZ MX Pro ETA, tad tik viegli nesanāks, jo, cik zinu, ETA kartridžs ir domāts tieši 120mm gājienam. Citiem vārdiem sakot - ir jāmaina kartridžu, lai saisināt dakšas gājienu, vai uzreiz nomainīt eļļu un pumpēt mazāk (lai SAG būtu lielāks). Bet tādā gadījumā dakša var būt pārāk mīksta tieši tev.
Ir arī jāatceras, ka MZ dakšām ir citādāka ģeometrija
piemēram:
total fork length: Marzocchi MX Pro 100mm: 488 mm / RockShox Tora 100mm: 479 mm
total offset: Marzocchi MX Pro 100mm: 44.3mm / RockShox Tora 100mm: 39mm
tas arī ļoti būtiski ietekme.
Pārbaudi sava rāmja specifikācijas ražotāja lapā, var būt ka atradīsi nepieciešamo informāciju, jo dažreiz rāmis tiek celts nevis tieši 100mm gājiena dakšām, bet 100-120… kas zin
Es pats ar 120nieci esmu braucis, pēc eļļas maiņas strādā daudz labāk.
jā, es jau izpētīju par tiem dakšas garumiem. R7 100mm ir par centimetru īsāka, nekā esošā, bet MX Pro ETA 120 MZ lapā nav atrodams garums.
visticamāk, ka sanāks garums +2 cm. Ja 100mm dakšām atšķirība ir ~1cm, tad +2cm varbūt arī būs ok. daži brauc ar 130mm FOX 100mm vietā.
stūres speiseri atļauj palaist stūri par 2 cm zemāk, tāka uz stūri augstuma pieaugumu nejutīšu.
par rāmi visprecīzākā info ir te, bet no tiem cipariem neko nesaprotu :D
ģeometrijas izmaiņas bija jūtamas pirmajās braukšanas dienās, bet tad jau pieradu un ir ok! ja tagad būtu iespēja izvēlēties 100 vai 120mm, visticamāk ņemtu 120, jo deguns ar 100 + ETA zemē durtos :)