Magura dakšas

[quote=kamikadzemk]Pajautāšu tepat, lai nav jauns topiks jācep.

Ir kādam atsauksmes vai pieredze ar Magura dakšām?

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=24978 šai te pašlaik it kā laba atlaide. Atsauksmes arī it kā tīri labas. Nedaudz baida, ka viņa ir ar atsperi nevis gaiseniece. Kā tur ir ar tām atsperu sistēmām? Viņas ir pietiekami efektīvas?[/quote]

[quote=Antuanete]Man ir pieredze konkrēti ar Magura Laurin dakšu - nu jau būs gads ekspluatācijā. Par to, vai štokiem ir jābūt visu laiku ar eļļu vai nav, vēl eksperti diskutē, bet, manuprāt, dakša kalpo labi un tai paredzētās funkcijas veic pilnā apjomā.
Tiesa, Laurin ir gaiseniece, tā ka par atsperu sistēmām neko neliecina.[/quote]
Speciāli Skotu Amerikānim :) Turpinam :)

Neesmu dakšu eksperts, pirms tam lietoju rockshox lētā gala atsperdakšu. Nu jau gadu lietoju menja, esmu ļoti apmierināts un nevaru iedomāties ko no dakšas vēl varētu prasīt, īpaši Latvijas tomēr pārsvarā līdzenajos apstākļos. gaisu tur, štoki eļļaini, bet instrukcijā rakstīts, ka tā jābūt. servisējis vēl neesmu.

Man ir Menja, atsauksmes līdzīgas kā Antuanete . Tik nesaprotu kāpēc par tādu naudu jāpērk atsperniece, nav jau obligāti jāapstājas pie Magura.

Tāpēc jau arī jautāju vai ir vērts par to tādu naudu maksāt. Ja nebūtu tās atlaides tad es uz viņu nemaz neskatītos. Budžets man ir līdz 150 ls. Varbūt Magura dara brīnumus ar atspernieci :)
Un ar ko tad gaisenieces ir pārākas par atsperniecēm? Cik esmu lasījis tad lielākas problēmas ir tieši tad, ja nobirst gaiseniece.

Rekur gaiseniece par līdzīgu cenu Manitou Drake Super Air Absolute http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=36030

Gaisenieces ir vieglākas un dakšas gājiens nav lineārs kā atsperēm. Un atsperi savam svaram nepieregulēsi (jāmaina būs), bet gaisu vari iepumpēt. Tās ir būtiskākās atšķirības.

Man reiz bija magura Menja, ļoti patika, mīksta darbība, atsaucīga. Tai dakšai laikam nebija lemts būt ar mani, tāpēc vēlāk tika nomainīta uz RS Reba SL, divas gaisa kameras, kas ļauj variēt ar dakšas atsperes raksturlielumiem, pats gan neesu eksperimentējis. Cena bija bišku virs 200Ls, bet nenožēloju ne santīma, kopumā lieliska dakša, ko ieteiktu ja var pavilkt. Iepriekšējais stoka atsperu Suntour’s vispār var uzskatīt ka nestrādāja.

lietoju Magura Durin. ir ok.

Nu Durin ir no tā plaukta, kuru es vēl nevaru aizsniegt ;)
Nu tad laikam būs nedaudz jāpieliek un tā Reba SL jāņem. CRC pa 180 ls it kā pašlaik. Un būs gan gaiseniece, gan arī vieglāka par Odur.

Reba SL ir ļoti o.k. divus SEB posmus jau esmu nobraucis un esmu ļoti apmierināts. ar iepriekšējo RS Dart 3 nesalīdzināt

pats braucu ar dart3 liekas ka labak braukt ar cieto daksu, labak pa ziemu ieprasit labāku cenu, neka pirkt ko videju uz atsperi.

Hail!
Nevēlējos veidot jaunu topiku,tapēc nolēmu uzjautāt šeit.
Tātad,cik daudz gaisa jāpumpē Fox F80X Terralogic dakšā,mans svars 75kg robežās.

Paldies.

Te ir tabuliņa:

http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/owners_manuals/05_32mm_en.pdf

apmēram pirms gada Lv ieradās Menja partija, ar kuru man bija daudz problēmas. apmēram 50% dakšas tika nomainīgas garantijas ietvaros.
nav informācijas vai situācija ir uzlabojusies.

Taureni- Danke !

Fubar,manējā laikam ar tā brāķētā,jo no terralogic sistēmas nav ne ziņas,ne miņas.

[quote=Pirmais]Taureni- Danke !

Fubar,manējā laikam ar tā brāķētā,jo no terralogic sistēmas nav ne ziņas,ne miņas.[/quote]
Pirmais, tā iet, kad slinkuma dēļ raksta NE PAR TĒMU! Tagad pašam sajuka Magura ar Fox. ;)

Labdien!
Vai varat iemest info cik daudz gaisa jāpumpē Manitou Skareb Comp dakšā,mans svars ap 75kg robežās. Visur www meklēju neatradu.

Paldies.

Pamatā ir jāpumpē, lai tā sauktais SAG (dakšas iesēdiens uzsēžoties uz velo) ir aptuveni 20-25% no dakša gājiena lieluma, proti 100mm dakšai ap 20-25mm, 80mm dakšai ap 16-20mm u.t.t.

Paldies!