Ludzu izpaliidzat

1. Vai velosipeedu var apdroshinaaaat?

2. Ja var tad iesakat kur un kadas cenas…

Var. ar nenormaalaako riska grupu. Balta manupraat pieaavaaja, bet arii ja Tu pats iesi un luugsi. Piedaavaajumaa nestaav. Ceru ka nejaucu apdroshinaataaju.

var Baltaa apdroshinaat, ja apdroshini dziivokli un iedziivi tajaa. Tad kaa vienu no “meebeleem” var noraadiit velo. ja nozog arpus dzivoklja - tad liekas vareeja dabuut liidz 150 Ls. Liekas kaut kaa taa bija

Ja nozog ārpus dzīvokļa, vari saņemt 30% no velo vērtības. Personīgā pieredze.

A kā nosaka velo vērtību? m?
Un kā jamie nosaka ka velo ir “nozagts”?

Vai nav tā ka tas ir IESPĒJAMS KA VAR saņemt 30%, bet pastāv tikpat liela iespēja ka apdrošinātājs atsakas izmaksāt.
Izskatās ka tā ir fantastiska labvēlība no apdrošinātāja puses kaut ko izmaksāt šādā gadījumā, esmu skeptisks jo man ir
slikta pieredze ar apdrošinātājiem. Tendence ir tāda ka apdrošinātāji arvien vairāk gadījumos meklē iespēju neizmaksāt
naudu, kā ar KASKO- būtībā lielāko daļu no negadījumiem var norakstīt uz punktu par rupju neuzmanību.

Reinis: Tev ar KASKO bijis taa? :(

Vai nav tā ka tas ir IESPĒJAMS KA VAR saņemt 30%, bet pastāv tikpat liela iespēja ka apdrošinātājs atsakas izmaksāt.
Izskatās ka tā ir fantastiska labvēlība no apdrošinātāja puses kaut ko izmaksāt šādā gadījumā, esmu skeptisks jo man ir
slikta pieredze ar apdrošinātājiem. Tendence ir tāda ka apdrošinātāji arvien vairāk gadījumos meklē iespēju neizmaksāt
naudu, kā ar KASKO- būtībā lielāko daļu no negadījumiem var norakstīt uz punktu par rupju neuzmanību.[/quote]
Nu tā kā man policijas protokolā bija ierakstīts, ka ritenim pārknieba salēdzeni, tad par neuzmanību nepiesējās. Vienīgais esmu dzirdējis, ka apdrošinātāji nemaksā, ja policija neierosina krimināllietu. Pats to nepārbaudīju, jo kā man policija atteicās ierosināt lietu, tā uzreiz pārsūdzēju prokuratūrā, kura to tomēr lika ierosināt. Drīz pēc tam arī saņēmu naudu - tā kā nemāku spriest par to vai būtu saņēmis naudu arī bez krimināllietas.

Un starp citu runājot par krimināllietām. Ja kādam nozog velo un policija ir izsaukta, tad jāiet līdz galam un jāpastāv, ka vajag ierosināt krimināllietu. Policijai šīs “tumšās” lietas bojā statistiku tādēļ kaut nedaudz, bet tomēr palielinās iespēja, ka ritenis tiks meklēts.

[quote=baltais_tevs]Nu tā kā man policijas protokolā bija ierakstīts, ka ritenim pārknieba salēdzeni, tad par neuzmanību nepiesējās. Vienīgais esmu dzirdējis, ka apdrošinātāji nemaksā, ja policija neierosina krimināllietu. Pats to nepārbaudīju, jo kā man policija atteicās ierosināt lietu, tā uzreiz pārsūdzēju prokuratūrā, kura to tomēr lika ierosināt. Drīz pēc tam arī saņēmu naudu - tā kā nemāku spriest par to vai būtu saņēmis naudu arī bez krimināllietas.

Un starp citu runājot par krimināllietām. Ja kādam nozog velo un policija ir izsaukta, tad jāiet līdz galam un jāpastāv, ka vajag ierosināt krimināllietu. Policijai šīs “tumšās” lietas bojā statistiku tādēļ kaut nedaudz, bet tomēr palielinās iespēja, ka ritenis tiks meklēts.[/quote]
tā varētu būt… un ja ripulis nozagts, tad jāpanāk, lai policists pieņem iesniegumu… un ja policists raksta protokolu un jūs viņu parakstiet, tad - lasiet, domājiet un vēlreiz lasiet… pēc tam teikt “biju šokā…”, “nepievērsu uzmanību…”, “nepadomāju…” nebūs jēgas…
Ja ir iespēja pasauc čomu, radu, advokātu, t.i. jebkuram cilvēkam no malas būs cits skatiens uz notiekošo…