No 8. līdz 10. jūnijam Rīgā un Salaspilī norisināsies Latvijas Riteņbraukšanas asociācijas rīkotās velosacensības «LRA Cycling Weekend 2012», uz kurām tiek aicināti gan profesionāli sportisti, gan veloamatieri. Sacensību dalībniekiem būs unikāla iespēja piedalīties individuālā brauciena un kritērija riteņbraukšanas sacensībās.
Sacensību direktors Gusts Eisaks stāsta par pasākumu norisi: «LRA Cycling Weekend 2012» ir trīs dienu velopasākums Rīgā un tās apkārtnē. Šogad visas distances ir paredzētas šosejas riteņbraucējiem. Individuālais brauciens un divi interesanti šosejas grupas apļa braucieni pa pilsētas ielām. Imantā distance ir vienkāršāka, bet Salaspilī ir izteikts criterium ar lielu ātrumu un daudziem pagriezieniem. Par rezultātiem rūpēsies Latvijas Riteņbraukšanas federācijas tiesneši. Pasākumu vadīs pieredzes bagātais sporta žurnālists Andris Rupais. Par dalībnieku izklaidi rūpēsies DJ. Aicināti visi interesenti - gan dalībnieki, gan atbalstītāji.»
Pirmās vietas ieguvējs absolūtajā vērtējumā saņems 100 Ls, otrajai vietai 50 Ls un trešās vietas ieguvējam - 30 Ls dāvanu kartes no Aerobike.lv, kā arī citas sponsoru sarūpētas balvas. Dalības maksa sacensībās - 7 Ls.
Dalībnieku ievērībai: tie sacensību dalībnieki, kuri tiks panākti pa apli, tiks ņemti nost no distances, taču tiks ieskaitīti rezultātos.
«LRA Cycling Weekend 2012» ir trīs dienu velosacensību maratons, kurš noritēs šādās disciplīnās:
jūnijs – Kaijasenergy Velokauss – individuālais brauciens uz laiku, Imanta – 11 km.
jūnijs - DION Kauss – šosejas grupas apļu brauciens – criterium. Imanta - 35 x 1,7 km = 59,5 km. 17. aplī būs starpfinišs, kurā varēs laimēt Aerobike.lv dāvanu karti 50 Ls vērtībā.
jūnijs – GP Salaspils - šosejas grupas apļu brauciens – criterium. Salaspils- 25 x 2,9 km = 72,5 km. 12 aplī starpfinišs, balvā dāvanu karte 50 Ls vērtībā no Aerobike.lv.
Vecuma grupas
M 14 – 1999. - 1998. dz.g
M 16 – 1997. - 1996. dz.g
M 18 – 1995. - 1994. dz.g
M Elite – 1993. - 1978. dz.g
M Seniori 1 – 1977. - 1968.dz.g.
M Seniori 2 – 1967. - dz.g.u.v.
Sievietes – viena kopēja grupa
Sveiciens Andersonam ar uzvaru šodien ITT posmā!
Mana pirmā ITT, PATIKA! Vai āķis lūpā, nezinu, protams varētu piekasīties pie drošības distancē, bet var ari saprast, ka līdzekļu ir tik cik viņu ir :)
Biju pārsteigts, ka tik maz dalībnieku, pasākums Rīgā, pulksteņi varbūt ne ideāli, varbūt piektdiena ar pie vainas. Citādi laiks, nekāda vaina- saulīte, silts. Ceļa kvalitāte, kā jau Latvijā nav ko piebilst.
Tikai viena vaina, ja nesoties uz finišu pārgrieztām acīm pamani ka uz finiša līnijas stāv mašīna, tas lūk ir patiesi stulbi.
Jebkurā gadījumā pats uz nākošo ITT došos, iesaku arī pārējiem kaut vai ar MTB:) tas tik būtu jautri redzēt, ko dažs labs spēj izspiest no sevis un MTB:D
Ja kas rītdienas apļu karte, ka tik galva nesagriežas:)
[quote=Vaskis]Biju pārsteigts, ka tik maz dalībnieku, pasākums Rīgā, pulksteņi varbūt ne ideāli, varbūt piektdiena ar pie vainas. Citādi laiks, nekāda vaina- saulīte, silts. Ceļa kvalitāte, kā jau Latvijā nav ko piebilst.
Tikai viena vaina, ja nesoties uz finišu pārgrieztām acīm pamani ka uz finiša līnijas stāv mašīna, tas lūk ir patiesi stulbi.
Jebkurā gadījumā pats uz nākošo ITT došos, iesaku arī pārējiem kaut vai ar MTB:) tas tik būtu jautri redzēt, ko dažs labs spēj izspiest no sevis un MTB:D
man atkal gadijās, ka uzgriežoties atpakaļ uz Slokas ielas ( S veida līkums), līkumā stavēja meiča ar džipu, gandrīz sataisīju vajadzību pēc virsbūves taisnošanas :D
Katrā gadijumā, patīkami redzēt to, cik tad tu pats reāli spēj :)
[quote=DzintarsP]Sveiciens Andersonam ar uzvaru šodien ITT posmā!
Mana pirmā ITT, PATIKA! Vai āķis lūpā, nezinu, protams varētu piekasīties pie drošības distancē, bet var ari saprast, ka līdzekļu ir tik cik viņu ir :)[/quote]
Paliku otrais, paņēma viens lietuvietis, bet bļin tie poliči nejēgas soreiz nevarēja nodrošināt man tīru starta skrejceļu, no Kurzemes prospekta ļoti lēnu baļķvedējs nogriezās un nogrieza man vienkārsi ceļu, ~10-15 sekundes tas baļķvedējs vienkārši nolaupīja! Un lateksa kamerām man arī uzticība ir zudusi, kamera aizmugurējā ratā izšāva vēl kuļoties uz sacensību vietu, un nesanāca man normālu iesildīšanos pat veikt, dabūju uz pusaukstu motoru startēt, jo nebija vairs laiks daudz sildīties.
Mazliet palika rūgtuma piegarša, bet biju cerējis uztaisīt vidējo virs 45km/h, pietrūka pavisam nedaudz.
Tā apļu gonka rīt ir ar 4 guļošajiem policistiem katrā aplī, uz šo tehnikas laušanu nebraukšu, sākšu reāli gatavoties Latvijas čempionātam ITT 21.06. Plāniņš man aiz piedurknes briest.
Jā, par poličiem piekrītu, vajadzetu viņus visus instruēt pirms likšanqas postenos, par katras gonkas īpatnībām un vajadzībām, lai nav tā, ka šie tiki truli stāv uz ceļa un viss. Cerēsim, ka ari šī daļa ar laiku tiks pilnveidota ( instruktāža no orgu puses neaizņemtu vairāk kā 10 min).
Tu domā kad poličiem pirms starta neko neteica?Man šķiet Siguldas poliči saprot kas in velosacensības,bet Rīdziniekiem vēl jāizskaidro vārdu salikums “Velo sacensības”
[quote=cello]
Tu domā kad poličiem pirms starta neko neteica?Man šķiet Siguldas poliči saprot kas in velosacensības,bet Rīdziniekiem vēl jāizskaidro vārdu salikums “Velo sacensības”[/quote]
izskatijās, ka nekas vairāk par “laidiet riteņu pāri krustam” netika pateikts vai netika saprasts. ja tomer ir bijusi instruktāža, tad atvainojos!
[quote=DzintarsP][quote=cello]
Tu domā kad poličiem pirms starta neko neteica?Man šķiet Siguldas poliči saprot kas in velosacensības,bet Rīdziniekiem vēl jāizskaidro vārdu salikums “Velo sacensības”[/quote]
izskatijās, ka nekas vairāk par “laidiet riteņu pāri krustam” netika pateikts vai netika saprasts. ja tomer ir bijusi instruktāža, tad atvainojos![/quote]
Viss ok atvainoties nevajag.
Paldies organizatoriem par sačiem. Žēl, ka sestdienā tik maz cilvēku uz starta bija, bet prieks, ka vismaz šodien visi izvilkās no savām saspīlētajām brivdienām un pamina pedāļus. Protams, ka pilsētā grūti visus cilvēkus pirms ielas šķērsošanas apturēt, vai visus auto, kas pēkšņi izdomā izbraukt no pat mazākā celiņa, bet labāk organizēt šādas sacensības plsētā, lai cilvēkiem ir prieks skatīties. Jo tomēr velosports nav tīiik populārs vēl Latvijā, tādēļ būs prieks, ja kādam redzētais iepatiksies.
Jā, tik, piemeram ITT ( par pārējiem posmiem nezinu) skatītaju bija vel mazak kā dalībnieku, un tie pasi pārsvarā dalībniekiem līdzatskrējušie, vai tuvējā pagalma iedzīvotāji, kas pilnigā neizpratnē par to kas te notiek?
Jā, bija informācoija mums te, LRA unaeirobike, bet vienkaršiem cilvēkiem - nekadas un nekur.
Piekritu, ka boiežāk vajadezetu pilsetā rikot ko tādu, ar mazliet lielāku informacijas apjomu, piemeram, kā pagajušā gada Kritērijs krastmalā dienu pirms Roigas velomaratona.
Ko tadu var noorganizet katru weekendu pie Esplanādes ap “Raiņa parku” Parāk daudz satiksmi netraucē šadi kritēriji un ITT :)
gan jau, būs pieprasījums ( praktiski jau ir), izveidosies arī piedāvājums :)
Tīri nejauši Salaspilī trāpiju uz gonku, teikšu kā ir ļoti interesanti, par cik mazi aplīši redzēt censoņus var ik pēc pāris min. Kā skatītājam formāts ideāls. Policists uz moča dabūja iekšās no peletona spices,laiku pa laikam varēja dzirdēt kā līkumā uzbļauj lai pavācas malā :)