Links - jaunas vēsmas treniņu metodikā

Gacha atradis interesantu linku http://well.blogs.nytimes.com/2009/06/24/can-you-get-fit-in-six-minutes-a-week/

Īsumā - jauni pētījumi pierāda, ka līdzvērtīgu efektu izturības un muskuļu darba spēju pieaugumā var iegūt gan ar stundām ilgiem treniņiem, kuros slodze ir mērena, gan ar ļoti īsiem treniņiem, bet tādiem, kas ir uz fizisko spēku robežas. Labas ziņas darbos aizņemtajiem un principiāliem sliņķiem :)

jess!!

Aha, tagad principiālie sliņķi sadomās sēsties uz velo un piedalīties mtb. Tikai pēc pirmā paugura jānovieto vairāki ātrie, kas kritušos savāc :)

[quote=Antuanete]Gacha atradis interesantu linku http://well.blogs.nytimes.com/2009/06/24/can-you-get-fit-in-six-minutes-a-week/

Īsumā - jauni pētījumi pierāda, ka līdzvērtīgu efektu izturības un muskuļu darba spēju pieaugumā var iegūt gan ar stundām ilgiem treniņiem, kuros slodze ir mērena, gan ar ļoti īsiem treniņiem, bet tādiem, kas ir uz fizisko spēku robežas. Labas ziņas darbos aizņemtajiem un principiāliem sliņķiem :)[/quote]
Esmu noliedzeejs. ;)

muskulja darbaspeejas ir nekonkreets lielums shajaa rakstaa. (var buut ka vinji nemelo)

Stundaam ilgie treninji ir vajadziigi funkcionaalajiem paarveidojumiem: asinsvadu tiikla attiistiibai, Nervu sisteemas treninjsh(enziimi, koordinaacija), sirds, skeleta muskulju izmeeru un kompoziicijas izmainjas. (TypeIIA → TypeIIB)

Ar iisiem intensiiviem treninjiem lielu dalju shos paarveidojumus nav iespeejams panaakt vai paarveidojumi notiek bet savaadaaki.

Sveiki. Mani sauc Helmārs. Es esmu darbos aizņemts principiāls sliņķis.

Man jau bija aizdomas, ka atnāks Kasio un uztaisīs aplauzienu… :(

Šis nav no mapes “britu zinātnieki atklājuši”? ;)

Šoreiz japāņu un kanādiešu :)

Šito “triku” ar 30 sekunžu uzrāvieniem (ko veic cilvēks, nevis žurka) lasīju Moutnain Bike UK žurnālā kādus 2 gadus atpakaļ. Metode bija pierādījusi sevi ka uzlabo rezultātu, bet ielikta sadaļā “not recomended”, jo dakteri saka katā esot sirds bendēšana.
T.i. muskuļu darbību varbūt tas viss arī ietekmē, bet uz sirdi un asinsriti jau nu tādas straujas slodzes labu iepaidu neatstāj…
Bet… varam izvirzīt kādu xc.lv izmēģinājuma trušīšu grupu, kuri uzsāk treniņus pēc šīs metodes, un tad nākošajā sezonā rāda ko spēj :D Varbūt dabusim jaunus čempionus :D

sprinteru disciplīnas vienmēr ir likušas uzsvaru uz “intervāliem”. viņiem tas ir acīmredzami derīgs pasākums. būtu ļoti priecīgs, ja doktoru kungi atklātu, ka arī XC šitais der 8)
ak jā, sveiki, mani sauc fubar, esmu ļoti darbos aizņemts un ļoti slinks sliņķis :)

Principā bērnībā arī iekš orientēšanās nodarbojāmies ar nopietniem intervālu pasākumiem.
Un vispār jau no treniņa ir jēga tikai tad, ja tas ir uz spēku izsīkuma robežas. Ja vien tas nav atjaunošanās treniņš - tobiš atpūta pēc smagiem treniņiem vai sačiem.

[quote=wrongway]Principā bērnībā arī iekš orientēšanās nodarbojāmies ar nopietniem intervālu pasākumiem.
Un vispār jau no treniņa ir jēga tikai tad, ja tas ir uz spēku izsīkuma robežas. Ja vien tas nav atjaunošanās treniņš - tobiš atpūta pēc smagiem treniņiem vai sačiem.[/quote]
Treninjam ir noziime tad kad tu izpildi treninja uzdevumu. Ja tavs uzdevums ir nokaut sevi vienaa treninjaa tad viss pareizi.

parasti gan ar vineu treninju nekas nav liidzeets :) - tas un daudz kas cits jaanjem veeraa nosakot treninja uzdevumu.

Interval training isn’t for everyone. “Pushing your heart rate up very high with intensive interval training can put a strain on the cardiovascular system, provoking a heart attack or stroke in people at risk,” said Walter R. Thompson, professor of exercise science at Georgia State University in Atlanta.

“Atklājums” ir ar bārdu - vismaz 50 gadu garumā.
Būs jāsarūgtina tie, kas sapriecājušies par slinkošanas un sportošanas savienošanas iespēju - 6 minūtes nedēļā nu nekādi nesanāks - minimālais summārais nedēļas treniņu laiks būs ap 4,5st… (30min iesild. + workout + intervāli + atvizināšanās) x 3-4
Par šo tēmu varētu rakstīt ilgi un dikti, diemžēl nav tam laika, tādēļ sāku ar augstāk redzamo citātu. Lūdzu ņemiet to vērā.

Pauls ir viskompetentākais…
Kaut kur biju atradis datus, cik gari ir bijuši treniņi dažiem pasaules klases atlētiem. Rekordists treniņu īsumā ir Džese Ovenss - daudzi laikam zin, 1936.g. Berlīnes Olimpisko spēļu izcilākais atlēts, rekordists sprintā un tāllēkšanā. Viņam dienā bija 50-60 min treniņi, kuru laikā viss notika, lieki nezaudējot ne minūti. Kā tur bija analizēts un konstatēts, pareizs treniņš īsāks par 50 min nevar būt pat nēģerim karstā klimatā.

Nedaudz netēmas par Džesi Ovensu:

http://lv.wikipedia.org/wiki/Lenija_Rīfenštāle