Latvijas valsts mežu MTB maratons 2020

Ja es būtu IJSA, mani uztrauktu dalībnieku skaita samazināšanās. Un tad es droši vien censtos noskaidrot, kāpēc dalībnieki pārstāj piedalīties un/vai ir pārāk mazs jaunpienācēju skaits. Personīgi man nu necik nerūp visas tās formulas, punkti, distanču garumu nelielas izmaiņas un sacensību klases (tauta/sports). Var jau būt, ka daudziem citiem tie tomēr ir būtiski apsvērumi.

Līdzīgi varētu darīt arī garajā distancē. Elite ir elite, un ir vecuma grupa M-21 ir garās distances amatieriem (reiz bija CFA, bet tie bieži vien bija tā pati elite pēc reālā spēka, tik ar citu licenci).

Līdzīgi varētu darīt arī garajā distancē. Elite ir elite, un ir vecuma grupa M-21 ir garās distances amatieriem (reiz bija CFA, bet tie bieži vien bija tā pati elite pēc reālā spēka, tik ar citu licenci).[/quote]
Garajā distancē tad dalībnieku tam dalījumam nepietiks :) Būs elite 60 braucēji un pārējie70 braucēji un 30 atpalicēji… Tur nekāda gonka vairs nesanāks, brauks trīs pelotoni un viss…

es kā jauniņais lvm maratonā gribu sākt uzreiz sporta distanci,jautājums sekojosš vai vaig licenzi?

Pirms daudziem gadiem bija MySport seriāls, kurā garajā distancē bija dalījums Elite un vecuma grupas. Elitei apbalvoja pirmo 6-ku ar naudas balvām, vecuma grupās apbalvoja pirmo 3-ku ar sponsoru balvām. Bet īsti neaizgāja tas modelis, jo reāli jau arī tajā pašā Elitē par pjedestālu un balvām cīnās pirmie 20, pārējie cīnās ar sevi vai ar draugiem. Un ja tāds TOP30 “elitnieks” redz, ka elitē viņš 100gadus uz pjedestāla netiks, bet vecuma grupā viņš ir TOP3, tad kur motivācija turpināt braukt elitē?

Par dalīšanu kategorijās un ierobežojumiem piedalīties “neatbilstošas” kategorijas sacensībās Latvijas kopumā niecīgā amatieru/sportistu skaita dēļ ir bezjēdzīgi sapņot. Latvijas kalendārā ir tik daudz dažāda līmeņa sacensību, ka jebkurš labi trenēts amatieris pa sezonu var iebraukt kaut kur uz pjedestāla. Ja nevar, tad nav pietiekami labi trenēts. Tie daži stiprie, kas lielajos seriālos cīnās par pjedestāliem, fiziski nespēj būt visās gonkās un visu uzvarēt :) Tas, ka kāds nevar tikt uz pjedestāla, nevar būt par argumentu kaut kādu jaunu kategoriju vai vecuma grupu izveidei.

Ne nevajaga

+1 - pilniibaa piekriitu. Bezjeedziigi teret pusi dienas delj 25km gonkas. Kaa jau kaadreiz rakstiiju - pirms paaris gadiem Siguldaa tautai bija 50km, sportam 77km. Tautaa brauca kaa parasti un viss bija ok.

Par ko balsosim?

Šobrīd notiek izšķiršanās, kur rīkot Latvijas valsts mežu Kalnu divriteņu maratona 6.etapu - Madonā vai Priekulē?

Madona:
posms jau ir noticis 2017. un 2018. gadā;
apvidum raksturīgs Vidzemes reljefs, kas mijas ar līdzenākiem gabaliem;
~140 km no Rīgas.

Priekulē:
gluži jauns posms, kas veidots uz Priekules MTB trases bāzes;
Kurzemes līdzenumi un lauku ceļi mijas ar tehniskām taciņām;
~190 km no Rīgas.

madonā no vidzemes reljefa nebija ne smakas, absolūti vissūdīgākais posms kāds bijis pēdējo 5 sezonu laikā.

Madonā bija slēpošanas trase kur visi pa smiltīm kā enduro moči gonkoja, ar MTB tam mazs sakars IMHO …. līkumotas meža taciņas ir labāk ….

cerams ka nav jau izlemts kur bus, jo velo.lv majas lapa rakstits ka ir Madona jau.

Nezinu kādu konfigurāciju Priekule piedāvā, bet klasiskā pusmaratona trase, kas bijusi līdz šim nav nekas īpašs. Ir pāris interesanti momenti, bet tā drīzāk gravel nekā MTB gonka.

Balsoju par tehniskāko!

Priekule, vismaz kādas pārmaiņas

Esmu braucis abas gan Japiņa rīkoto Madonas posmu gan Priekules velo kluba rīkoto vietējo Priekules MTB. Man personīgi Priekules trases patika labāka par Madonas posmu. Pagājušo gadu Priekulē bija gan grantenes, gan pļava, grants karjera, rudzu lauks, meža takas. Mana balss par Priekuli.

Braucu PRIEKULI 2019 gada - tur viss ļoti ok: meza takas, karjers, lauki ar skatiem, alejas takas, pie karjeras XCO takas, kuras parsteidza - trase viennozimigi ne vieglaka. Madona jau ir bijusi mums jamegina kas jauns utt.

Ne Madonā ne Jaunpiebalgā Japiņš neuztaisīja trasi atbilstoši reljefam. Madona bija viena no ātrākajām trasēm man tā liekas visā sebā aiz cēsis-valmiera. Nobalsoju par Priekuli kaut gan sirdī Madona :)

Vakar aizrakstīju ka nav zināmi pārējie posmi.
Tagad velo. Lv mājas lapā ir izvietoti pārējie.

Ropaži
Silakrogs

Praktiski var teikt, ka Siguldā ir 3 gonkas - LVM Sigulda, LVM Krimulda un Vienībnieks - ar vietu izvēli ir “pacentušies” :)

12.07 Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā visām grupām. SIGULDĀ