Latvijas valsts mežu MTB maratons 2020

piparujanka apskaties velo.lv sākot ar 2018.gadu tautai pirmajam 900 punkti, sportā 1000, pats skaitīšanas princips gan nav mainījies

Daudz kas ir mainījies pēdējos 10 gados, kas to ietekmē. Vivus pasākumi ir alterntaīva, kas savāc daļu braucēju. Ir daudz visādi “kaktu” (lai neapvainojas) mtb maratoni Tome, Carnikava, Ikšķile, utt. utt., kur var tauta izbraukt, bez baigā iespringuma par kopvērtējumu. Savairojušies arī citi velomaratoni (Ķekava, Jūrmala, Rīga un visur citur).
Ma šķiet pamatīgu tautas sporta cienītāju daudzumu nosmēlis ir StirnuBuks, jo skriet ir lētāk (ritenis, apģērbs, treniņi, velo pārvadāšana), un tas ir ģimenei draudzīgāks pasākums.
Arī pašā SEB/LVM, cena lielāka, un agrāko 6 posmu vietā nu ir 7-8. Tā sezona ir tik piesātināta, ka cilvēkiem ir alternatīvas un tie aizplūst (atšķaidās) citur. Visur paspēt nevar.
Un šogad dēļ vīrusa tā sezona ir tik piebāzta, ka vnk visur paspēt vairs nav iespējams…

Tieši tā!

[quote=ksb]Palika rūgtumiņš, jo braucot tautu, 4km no beigām, pēc dh sekcijas aizgāju taisni pāri tiltiņam, pakaļ priekšā braucošajai grupai. Kilometu tālāk, pie otrās savienojuma vietas, tiesnesis pat aci nepamirkšķināja, kad gandrīz pēc 2h kāds bars vēl ir pieveicis tikai 9km.
Sāku pamanīt arvien vairāk jau šķietami redzētas vietas, metu malā un pētīju karti(pa to laiku vēl bariņš aizšāva garām), tad tiku atpakaļ. Summāri +5km

Par to sastrēgumu runājot, žēl ka to nobraucienu nesanāca tā kārtīgi izbaudīt, jo citiem bail, tad ir jāstumj un tamlīdzīgi.

Un kāds zin, kas notika ar to džeku, kas bija nogūlis 12tajā km? Ātrie tika klāt, saglāba?[/quote]
Ir taču trases iepazīšanās dienas, kādas vel diskusijas!

[quote=BlackLabelSociety][quote=ksb]Palika rūgtumiņš, jo braucot tautu, 4km no beigām, pēc dh sekcijas aizgāju taisni pāri tiltiņam, pakaļ priekšā braucošajai grupai. Kilometu tālāk, pie otrās savienojuma vietas, tiesnesis pat aci nepamirkšķināja, kad gandrīz pēc 2h kāds bars vēl ir pieveicis tikai 9km.
Sāku pamanīt arvien vairāk jau šķietami redzētas vietas, metu malā un pētīju karti(pa to laiku vēl bariņš aizšāva garām), tad tiku atpakaļ. Summāri +5km

Par to sastrēgumu runājot, žēl ka to nobraucienu nesanāca tā kārtīgi izbaudīt, jo citiem bail, tad ir jāstumj un tamlīdzīgi.

Un kāds zin, kas notika ar to džeku, kas bija nogūlis 12tajā km? Ātrie tika klāt, saglāba?[/quote]
Ir taču trases iepazīšanās dienas, kādas vel diskusijas![/quote]
Ņemot vērā, ka tagad jau kalendārs ir piesātināts un ne visi dzīvo Vidzemē, tad ir jābūt ļoti daudz brīvā laika, lai vēl brauktu uz trašu apskatēm. Jau tagad, lai es izbraukātu uz visiem posmiem (Startēju abos, gan VIVUS gan LVM) man sanāk noripināt 4000 km ar auto.
Par trases marķējumu - vietām iztrūka - tiešām šoreiz izglāba, ka biju noskatījies Velotreniņi trases apskatu, savādāk arī būtu aizšāvis nepareizi pie tiltiņa

Es atkal no malas iesaistīšos mazliet papļāpiņā. Čīkstēt var par daudz ko, bet nu marķējums ir viena no galvenajām lietām, par ko dalībnieks maksā. Tam ir jābūt labam. Uz iepazīšanās braucienu visi nekad neaizbrauks. Un viens ir sofā noskatīties video, otrs ir braukt grupiņā ar 200 pulsu. Ja marķējums ir sūdīgs, tad pa lielam tu būsi neapmierināts ar pasākumu, lai vai cik labs ir viss pārējais. Tas tāpat kā orientēšanās pasākumā kontrolpunktu izlikt nepareizi. Un uztaisīt normālu marķējumu parasti neprasa nekādas milzu papildus pūles un izdevumus. Pāris krusti, pāris bultas. Vienīgais orgu attaisnojums ir - ja marķējumu noplēš huligāni. Bet te mēs lasām, ka masveidā aizbraukuši nepareizi. Dīvains arī likās salīdzinājums ar poļu daudzdienu mtb kā marķējuma zelta standartu - īsti nezinu detaļas, bet domāju, ka tur vidējais ātrums nav ap 30km/h un tur nebrauc blīvās grupās tik ļoti, kā arī ar tik augstu pulsu arī nebrauc, jo sacensības ir nevis 1h, bet krietni ilgākas. Ir vietas, kur viegli aizbraukt nepareizi, un ir vietas, kur grūti aizbraukt nepareizi. Šajās dažās īpašajās vietās var uzlikt tās lentas un neviens nesagaidīs, ka lentām tagad jābūt visur. Izsaukuma zīmes jau arī tiek liktas subjektīvi, ne jau pie katras saknes. Ja ir - labi, ja nav - tāpat braucam uzmanīgi.

Neesi īsti sapratis būtību, bet, nu ok.
Varbūt karbons ir nopirkts par pēdējo un biļetei vairs nesanāk… :)

[quote=Bibo]Tauta paliek tautiskāka vai ir mainījies punktu skaitīšanas princips?

Ja 2020. gada 1. posmā 100.vietai ir 757 punkti, tad 2017. gadā tā būtu 472.vieta…

Vai šogad visu var norakstīt uz vīrusu.[/quote]
Kopš pagājušās sezonas 1. vietai dod 900 punktus (agrāk 1000). Otrkārt, garajā distancē bija LV čempis, kurā varēja piedalīties nezaudējot starta koridoru, treškārt, droši vien, arī saraustītā sezona vīrusa dēļ arī ir samazinājusi braucēju skaitu un/ vai apņemšanos nobraukt visus posmus.

Braucu gan Vivusā, gan LVM, neredzu starpību, kura gonkā būtu vairāk ekstru, varbūt vari mani apskaidrot? Ir labas trases = gonkas gan Vivusā, gan LVM, pamatā jau ģeogrāfija.

Par marķējumu pie tiltiņa, tur samulsināja lenta, kas bija novilkta labajā pusē, lai dalībnieki apbrauktu koku, ne šautu pa labo pusi viņam garām, pats braucot 4 cilvēku grupai aizmugurē uz tiltiņa tik apjēdzu, ka ir garām (jo biju iepazīšanās braucienā braucis), tad sabļāvu priekšējos un griezu atpakaļ. No tā varējās izvairīties tiltiņam aizvelkot lentu priekšā, vai brīvpr’tīgo, kurš brīdinātu par virziena maiņu, pārējais bij super.

Ir normāli jāmarķē, pagājušo posmu Cēsīs vivus bija viss labāk nomarķēts. Bija 50 m pirms pagrieziena zīmes ka būs pa labi vai kreisi.

[quote=caves][quote=BlackLabelSociety][quote=ksb]Palika rūgtumiņš, jo braucot tautu, 4km no beigām, pēc dh sekcijas aizgāju taisni pāri tiltiņam, pakaļ priekšā braucošajai grupai. Kilometu tālāk, pie otrās savienojuma vietas, tiesnesis pat aci nepamirkšķināja, kad gandrīz pēc 2h kāds bars vēl ir pieveicis tikai 9km.

Ir taču trases iepazīšanās dienas, kādas vel diskusijas![/quote]
Ņemot vērā, ka tagad jau kalendārs ir piesātināts un ne visi dzīvo Vidzemē, tad ir jābūt ļoti daudz brīvā laika, lai vēl brauktu uz trašu apskatēm. Jau tagad, lai es izbraukātu uz visiem posmiem (Startēju abos, gan VIVUS gan LVM) man sanāk noripināt 4000 km ar auto.
Par trases marķējumu - vietām iztrūka - tiešām šoreiz izglāba, ka biju noskatījies Velotreniņi trases apskatu, savādāk arī būtu aizšāvis nepareizi pie tiltiņa[/quote]
Pilnīgi nevajadzīgs cepiens, noraksti uz nogurumu, ja nogurums tad nepietiekama fiziskā sagatavotība, par ko brīnīties, ja pro līmenis aizbrauc nepareizi kuri to trasi izbrauc vairāk par 1x!

Nesaprotu kurā vietā kādi marķējumi trūka. Visu distanci trasi nobraucu bez problēmām.

Cik reizes esi braucis Siguldas trasi?

divas, a kas?

Es apskatījos Stravā Muižnieka GPX. Viņa aizbraukšanu nepareizi gandrīz ieraudzīt nevar. Pieļauju, ka tas bija sporta papildcilpā, un izskatās, ka izmetis maksimums 50m lielāka rādiusa loku nobraucienā, 5-10 sekundes, tas arī viss. Tā ka nebūs ka baigi nepareizi pro braukuši.

Prasu, jo domāju ka runa ir par cilvēkiem, kas brauca pirmo reizi Siguldu, kā es. Protams, ka pats vainīgs, vajadzēja izbraukt pirms tam, trase tāpat patika. Bet ja piesienās, pirms tiltiņa varēja uzlikt kādu papildus zīmi vai krustiņu, lai saprot ka tur nav jābrauc.

Te no video ir ekrānšāviņš, ātrumā maucot lejā redzi divas lielas bultas taisni, mazo bultu pa labi saskatīt sacensību režīmā ir pagrūti. Kā arī pa labi vēl jāatrod kur jāgriežas.

Nekādi nevarēju saprast, par kādu tiltiņu runa. Braucu šeit vienītī un pēc 2 stundām pie 95% no max pulsa man jau viss bija pie vienas vietas :D, tomēr aizbraucis esmu pareizi, tā ka pašu braucēju vaina vien ir nevis marķējuma.

Ak tad par šo vietu tas lielais kašķis… Es šeit aci nepamirkšķinot būtu aizbraucis pareizi, jo vairāk nekā labi zinu, ka taisni pāri tiltiņam ir gājēju tilts, Rāmkalnu virziens vai XCO kāpums. Pieļauju, ka arī orgiem šī vieta ir tik pašsaprotama, ka neiedomājās papildus zīmes salikt. Neko, no kļūdām mācās, cerams.

Uzreiz sorry,nezinu kur sim comp garumzin/ceksiszim. Trases norades ,maigi sakot knapas…!! Trase sarezgita, tehniska,.Braucejs savu skatu vairak pieversh zemakaa lenkii,. zimes staveja acu limenii,…+piekusums. Trasi taisijis profinsh(UG),…markejis kajam gajejs… Polos,chehos,slovakos kur esmu braucis trasi ari atzime ar eko krasvielu uz trases,jau laicigi norada pagriezien virzienu,…bistamus skerslus,akmenus atzimee ar koshu krasu,Tas vis ir attieksme…Bet,ja jau esmu piesedies te…ir laba tendence SEBaa…nedzirdeju nevienu maates vardu,mazas nesaprashanas tiek ar smaidu risinatas,malachi.