Tā sanāca, ka novembrī darba vieta mēneša pirmajā pusē atradās Rumbulā, bet pats dzīvoju Mārupes pusē.
Tad nu, mizojot vismaz 16.5km katrā virzienā katru darba dienu, nometu 5kg svara savā uzturā neko diži nemainot.
Nobraukti šomenes ir 564km.
Gribētos protams turpināt, bet pārvācos no Rumbulas uz Spices apkārtni, attiecīgi, izbraukt kādu garāku līkumu būs jāsaņemās pašam.
Tad nu jautājums - kur var puslīdz droši pārvietoties šajā gada laikā ar velo garākus gabalus? Nu tā, lai sanāk uz kādu pusotru stundiņu vakarā izmīt un tos pašus 30km+ salasīt?
Atveram balticmaps.eu, skatāmies takas un meža ceļus apkārtnē un minam uz nebēdu! Ja ir bail gan no satiksmes, gan meža, tad gan atliek tikai Mārupes veloceliņs :D
P.s. Tavu aprakstu ņepoņal! Tev tur kaut kas nelīmējas.
[quote=MakeMeGoAway]Sveiciens.
Tā sanāca, ka novembrī darba vieta mēneša pirmajā pusē atradās Rumbulā, bet pats dzīvoju Mārupes pusē.
…
Gribētos protams turpināt, bet pārvācos no Rumbulas uz Spices apkārtni, attiecīgi, izbraukt kādu garāku līkumu būs jāsaņemās pašam.
[/quote]
Es sapratu tā, Pipars dzīvo Mārupē, darbs bija Rumbulā, kur uz , no Mārupes braukāja ar velo. Tagad darbs Spices rajonā, grib turpināt mīt uz no Mārupi, bet attālums ir par mazu, grib pārdesmit km pielikt klāt.
Tu gribi katru mēnesi 5kg svra nomest? :D Vai kas par mērķi? Nolaid drusku riepām gaisu un pabrauc, arī 3-4km maz neliksies :D Es tā vienu ziemu braukāju (ne speciāli gan, bet efekts bija labs :D ).
Un jā - tu gribi pateikt, ka iepriekš izdevās tikai pa gaismu uz&no darba izbraukāt? :O Ja nē,tad tak jebkura iela laba - uzzīmē katrai dienai uz&no darba maršrutiņu un min tikai…
Vai atrodi katru dienu kādas dzelas kaut kur - labi tālu un tad izbraukā pusi-rīgas. :)
Bet nu jā - problēmu saprotu, es ar vienalik no sava ķengaraga braukāju uz darbu pie Spices un atpakaļ .Tad paziņoja, ka darbs pārvākšoties pie DTilta. Galīgi neuzrunāja tā iespēja - tos 2km šķita, ka nav vērts tad vispār ģērbties, staipīt to riteni no 4ā stāva, otrā galā atkal slēgt riteni, pārģērbties… Tad jau var arī kājām aiziet…
Jo platāks ceļš, jo drošāk. Jelgavas šoseja ir droša. Jūrmalas arī, salīdzinoši, jo tur ir izgaismots.
Vispār tik mazai distancei principā vispār vienalga. Katru reizi pamaini virzienus un sapratīsi kur pašam liksies drošāk un ērtāk, tur arī brauc.
[quote=sursurs]
Bet nu jā - problēmu saprotu, es ar vienalik no sava ķengaraga braukāju uz darbu pie Spices un atpakaļ .Tad paziņoja, ka darbs pārvākšoties pie DTilta. Galīgi neuzrunāja tā iespēja - tos 2km šķita, ka nav vērts tad vispār ģērbties, staipīt to riteni no 4ā stāva, otrā galā atkal slēgt riteni, pārģērbties… Tad jau var arī kājām aiziet…[/quote]
Vot es tieši par šo. Tagad ar ričuku sanāks 4 minūtes ceļā… Tur pat speciāli ģerbties nav vērts.
Lidostas gabalu var braukt! Var braukt Jelgavas šoseju līdz apvedceļam un tad pa veco šoseju V13 laist atpakaļ, bonusā vēl var pabraukt uz priekšu Jaunolaines virzienā līdz noraktajai dzelzceļa pārbrauktuvei.
Ja atrodi celus, kur daudz maz droši tikt līdz salu tiltam, tad jau tālāk vari mīt pa velo celu līdz pat Rumbulas lidlaukam. Turp un atpakal sanāks tas, kas vajadzīgs.
Paralēli Ulmaņā gatvei, gar Stradiņiem, cauri Uzvaras parkam, pār Akmens tiltu un tad pa veloceliņizstrādājumu līdz Dienvidniekam, pirms pārvākšanās uz Maskavas ielu.
Sākumā minu līdz lidlaukam pa veloceliņu + cauri dārziņiem, bet tam ir savi trūkumi.
Visvairāk gan man nepatīk tā daļa starp t/c Mols un Dienvidnieku. Ietve sūdīgā stāvoklī, daudz iebrauktuvēm/izbrauktuvēm, bet pa brauktuves malējo joslu mizojot sajūta, ka šoferiem traucēju tomēr.