Nu es uzskatu tas tāpat kā ar mašīnām nav sliktu mašīnu, ir tik slikti saimnieki :D Nu nezinu cien. Juris D, kas tev par tādu Krosu bija ja tik ātri salūza! Es tiešām divus gadus braucu, un riteni nežēloju, pārsvarā pa kalniem, mežiem, takām, smiltīm un nekas ne čīkst ne grab :) (trīsreiz pār plecu jāpāršpļauj :D) Nevar jau tā pateikt labs vai slikts nepabraucot ar to! Nu bet es ar neiesaku tev pirkt tieši šo, es pirku 2 gadi atpakaļ, kad tā komplektācija nebija no tām sliktākajām, tagad jau jaunākas versijas ir :)
gan jau ka Juris D neko nesalauza bet gan vienkārši gribēja uzlabot velo uz labāku aprīkojumu.
gan ar lēto, gan ar dārgo aprīkojumu var pārslēgt ātrumus un braukt, ar labo to var izdarīt ātrāk :)
Lūdzu pamato to.
[quote=gaga]gan jau ka Juris D neko nesalauza bet gan vienkārši gribēja uzlabot velo uz labāku aprīkojumu.
gan ar lēto, gan ar dārgo aprīkojumu var pārslēgt ātrumus un braukt, ar labo to var izdarīt ātrāk :)[/quote]
Ja pārslēdzeji noregulēti normāli, tad tik pat ātri var ar to lētāko :)
neesmu izveicis mērījumus lai varētu pamatot to, tikai pēc izjūtām tā šķiet, to ka ātrumi slēdzās ātrāk un gludāk, to ka pārslēgt ātrumus var un var braukt, domājams nav jāpamato?
Melni velo ripo atrak par citam krasaam
nē, zaļie ripo ātrāk :)
Atbildot osx5 - nesalauzu jau neko:) Pirmā problēma, kas radās - parādījās “lufte” monoblokā. To uz garantiju nomainīja un pat tirgotājs atzina, ka nekas labs tas nav bijis. Nākamā problēma - pēc pāris mēnešiem nācās konstatēt, ka ķēde ir savu nokalpojusi (un tie nebija pat ne 500 km nobraukti). Turklāt ķēde tika regulāri kopta (mazgāta) un eļļota. Nomainot ķēdi nācās konstatēt, ka met pāri atsevišķiem zobratiem kasetē. Papētot tuvāk tapa skaidrs, ka arī tie ir jau izdiluši. Jāmaina. Un pilnai laimei, tas ko Imants minēja par Tourney klaņiem un čerkstoņu:) Beigu galā nomainīju arī tos uz jaunajiem Deore ar “tukšo” monobloku. Rupji rēķinot gada laikā ieliku ~100 Ls. Citu neko sliktu nevaru teikt par to velo un nav tā, ka galīgi nožēloju iztērēto naudu, vnk ja tagad būtu jāpērk jauns, noteikti rīkotos savādāk.
Tiras shausmas…
Paldies, zināšu laikus kam pievērst uzmanību, pēc 2 nedēļām garantija beidzas tāka laikam drīz arī mani sagaida tāds liktenis :D Bet pagaidām man vienīgi priekšējais pārslēdzējs dažreiz pēc putekļainiem ceļiem uz mazo zvaigzni nevisai gribīgi slēdz, nu tur varbūt bišķin jāparegulē, tāka pēc otrā Seba būs jāsāk lēnā garā mainīt uz labāku aprīkojumu lai paceļam nesaplīst :D
Domāju ka uzsvars jāliek uz šo –
„Domāju iegādāties lai brīvā brīdī izbrauktu kādu meža taciņu, varbūt uz kādu pēdējo SEB posmu uzpētu u.t.t"
Braucot pēc piena, kā te daži izsakās, var arī nesajust atšķirību starp Kross un STR vai starp Altus un Deore (nafig vispār vajadzīgs MTB braukšanai pēc piena :)). Atšķirību sajutīsi piedaloties sebos vai kādā vēl tehniskākā gonkā. Tad nu vajag pašam saprast cik būtiski tev ir tā piedalīšanās sacensības un ko tu tur gribi sasniegt – nobraukt līdz galam, apdzīt vecu čomu, vai kaut ko vairāk.