krāsa

mēģinu noskaidrot kādās krāsās ir bijuši Чемпион Шоссе/спорт , ar kiriļicu tā pašvakāk tapēc meklējumu rezultāti neapmierina, atradu perlamutri zaļu,liekas ka vēl bija zila un ķiršu krāsā, varbūt kāds zin kādu super derīgu linku ar krāsu paletēm un varbūt pat kados gados kādi krāsojumi bija ?
jātjauno čempaks,un krāsu gribas kā oridžinal!

Vēl bija tāda dzeltenīgi oranž-zeltīta 82-83 gads pagājušajā gadsimtā!

jā,tādā krāsā man bij treka rāmis cnopt , baigi čābīgi ar info no tiem laikiem, ziepīš fočuku šamiem nebij,bildēja laikam tikai čorna belij :/

Neliela palīdzība ar kirilicu

Man atmiņā ir divas krāsas - tā blāvi zilganzaļā (bija populāra arī dažādu iestāžu ēdnīcu dizainā) un jau minētā sūnaini zeltītā. IMHO perlamutra krāsas tikai ap 80-to vidu/beigām sāka parādīties.

Ir gan tādā gan tādā krāsā velo.
Zilais man ar kaut kur bija, bet izčābējis gaisā.
Šie ir totalī oridžinal.
Par kvalitāti nepiešūties, bildēts ar telefonu :D

Man ir 1980.g. PSRS izdots sporta kalendārs un olimpiskais kalendārs, tajos gandrīz visas bildes krāsainas:)
Diezin vai krāsas nāca definētas pa gadiem vai pa rāmju ražošanas vietām, jo tā laika bildēs jaunajiem audzēkņiem Start-Šosse un pieaugušiem Čempion-Šosse ir redzamas 3 vai 4 krāsas. Arī krievu forumos populārais jautājums “kura gada SŠ/ČŠ rāmis man ir?” netiek saistīts ar krāsu.
Es pārslēdzu klaviatūru uz RU un meklēju tādas lietas krievu valodā, ar visu to nekā konkrēta. Var ieiet krievu Google attēlu meklētājā, ierakstīt Start-Šosse un Čempion-Šosse kirilicā, būs vismaz milzums bilžu.

Var jau sazināties ar rūpnīcu, lai atsūta kādu veco katalogu Pribalķikas censoņiem.

http://2730.ua.all.biz/

vakar izkūlos cauri maskavas fixed gear forumam pa treka rāmjiem 21 lapa, bij interesanti, bet tur tikai treka
http://forum.fixedgearmoscow.ru/index.php?showtopic=142
Ansi par fočukiem tāc jociņš :) iešu cīnīties ar kiriļicu un krievu gūgli , klaviatūru gan nslēgšu uz ru, jo nav to simbolu.

[quote=slinkevich]vakar izkūlos cauri maskavas fixed gear forumam pa treka rāmjiem 21 lapa, bij interesanti, bet tur tikai treka
http://forum.fixedgearmoscow.ru/index.php?showtopic=142
Ansi par fočukiem tāc jociņš :) iešu cīnīties ar kiriļicu un krievu gūgli , klaviatūru gan nslēgšu uz ru, jo nav to simbolu.[/quote]
Ekrānklaviatūrā ir krievu burti, rakstīt tik ar viņiem nav sevišķi viegli :)

tiem kam problēmas ar rakstīšanu ar krievu klaviatūru - www.translit.ru - būs ātrāk

daži tonīši noskaidroti, bet vēlāk kad sāka ražot Velosuperus, tie paši čempaki , tad parādās divkrāsaini ar pārejām,bet tāds diez kas nau paskats :)

Paskatijos ko raksta zinoši cilvēki kas vairāk vai mazāk jaunībā bija sastīti ar Harkovas vai Pirmās pakāpes diploma velorūpnīcām.
Tad pilnīgas skaidrības par modeļiem, izl. gadiem un krāsām nav nevienam. Taču aptuvenas nojausmas var iegūt. Skaidrs arī tas, ka vienā laika periodā netika ražoti dažādi modeļi ar vienādu nosaukumu, taču ik pa laikam tika izlaistas spec pasūtījuma partijas un tām bija atšķirīgs rāmja indekss (piemēram B-554).
Modeļu nosaukumos ir valdījusi nesaprotama sistēma, un diezgan viegli var sajaukt Čempion ar Čempion Šosse, taču tie ir dažādi velosipēdi un ražoti dažādos laika periodos. Redzēju oriģinālu Čempion kurš ražots 78-79 gadā (gaiši zaļā krāsā).

p.s. krievu forumos pēc rāmja indeksa var noskaidrot vismaz gadu un modeli, tālāk var meklēt krāsu.

Atceroties padomjlaiku plānošanu, deficītu un un citas ekstras, jādomā, ka krāsoja ar to krāsu, kura tajā
brīdī bija pie rokas. Nolaida visus sportiņus, startiņus, tūristus, škoļņikus, žogus un plauktus vienā zaļganā krāsā.
Nākamajā gadā dabūja oranžu un nomočīja tajā. Vismaz vecajās krievu veļļuku lietošanas pamācībās krāsa
gandrīz nekur nav norādīta. Nebija izskats un kvalitāte tai laikā prioritātes.

Atminos, ka kruta skatiījās vienalga kāds tonis, bet galvenais, ka tik “perlamutra”.
Pašam bijuši “višņovij”, “cveta morskoi volnī” un tāds blāvi dzeltenīgs “cveta detkovo panosa” rāmis.
Krievu laikos gandrīz visi traktori tika krāsoti skaistā tirkīzzilā krāsā. Un to krāsu varēja samērā viegli
dabūt, ne vienam vien bija tāds traktorzils rāmis.
Melns skaitījās tizls un vecmodīgs. Ja bija kāds “Latvello” ramis labāk bija pārkrāsot traktorzilu.

Es toties cenas atradu. Tikai dažiem tā var būt pirmās piegādes zonas cena, dažiem otrās. Mūsdienu jaunatne tāpat īsti neaptvers, ka visā PSRS visām precēm cenas bija valsts ekonomikas definētas (goscena), un tām parasti bija 3 variācijas atkarībā no piegādes attāluma un apstākļiem. Nekādas veikala akcijas, kas mainītu preces cenu, nebija iedomājamas - pilsoņi varēja dzīvot pilnīgā sirdsmierā, ka par nopirkto preci nav pārmaksājuši, nesagaidot akcijas, atlaides u.tml.

Чемпион - 130 руб
Спутник:
4-х ск. - 103 руб
3-х ск. - 96 руб
Украина хвз - 52 руб
Орлёнок - 41 руб 20 коп
Школьник - 28 руб
Конь педальный - 15 руб :)

koņ pedaļnij :D āāāfjiganijs :D bet nu baaigi forša informācija,bija jau skaidrs ka psrs kļepīja visu no tā kas bij p rokai :)

Emīlijas Sonkas rāmis.