Krampji, atkal krampji

Veca tēma, tomēr…
MTB mačos gandrīz katru reizi nākas finišēt ar krampjiem augšstilbu virspuses muskuļos. Dzeru starp mačiem Magne B, šoreiz vienībniekā pat dzēriena pudelē iebēru kaut kādu Lactic Acid Stopper pulverīti, bet vienalga krampji klāt… Svētdien uz Siguldu biju paķēris līdzi vienu ampulu šķidrā magnija, un, kad sajutu, ka nupat velk atkal, iedzēru… Tobrīd it kā atlaida, arī līdz finišam tiku, bet pa Siguldas kalnu augšā ripināju ar baigo piesardzību - balansējot uz robežas ir krampis/ nav krampja… Stulbi, pašam iekšā ir, bet nevar neko izdarīt, jātaupās, lai nesarauj kājas…
Idejas?

Šķidrumu uzņem pietiekamā daudzumā?

Es krampjus izārstēju rūpīgāk pārslēdzot pārnesumus un sadalot slodzi, lai kadence būtu 90-110 apgriezieni minūtē. Magne B6 iepriekš arī padzēru, bet nemanīju nekādu atšķirību.

pa maz trenejies

Man jauno vecaku kursos stastija ka pret krampjiem palidzot arii Ķirbju sula.

Jā, man pret krampju tuvošanās sajūtu arī palīdz augstāka kadence, minot kalnā. Un sēdēt uz beņķa, nevis celties kājās (lai gan tā droši vien nav vispareizāk)

Nu, izdzēru gandrīz litru izotoniskā drinka, kā arī pāris puizšļakstītu glāžu dzerampunktos…

Tas tā varētu būt, braucu tikai 2x nedēļā pa ~30 km. Gan ne pa šoseju - pa mežu utt…

http://www.fanutrition.lv/lv/produkty/26/zma.php

Pamēģini iziet 2-3 mēnešu kursu ar šo - uzlabojumi būs!

Man ar bija krampju kaite parasti pēdējos km pirms finiša. Sporta laboratorijā ieteica tabletes, kur ir Mg, Zn un kaut kas vēl trešais. 2tabletes dienā, mēneša kurss, kur rezultātā Tukuma posms, Vienības brauciens- bez krampjiem. Ja interesē, apskatīšos vakarā kā precīzi saucās tās tabletes, un maksāja zem Ls5,00.

Man krampji rauj, ja braucu mačos nepietiekami trenējies. Izdaru pietiekošu apjomu un intensitāti-krampju nav.

Palīdzēja, saucas “CaMgZn ar bambusu”, 60 tabl., ražots pēc MedPro pasūtījuma.

Mocījos ar krampjiem ikros iepriekšējās sezonās un arī šīs sezonas sākumā, kaut biju pavasarī vairāk km saminis, kā līdz šim. 3 pirmajos SEBos pēdējos 5-10km krampji klāt kā likts, lai gan biju izgājis arī Magne B kursu un izmēģināju muskuļu masāžu pirms un pēc gonkas. Parasti izdzeru 1-1,5L dzēriena gonkā.
Pēc Cēsu SEBa sāku lietot Enervit G Sport dzērienu arī trenējoties. Jau Talsu Trekā (pēc 2 ned.) no krampjiem vairs ne miņas un kopš tās reizes par to nav pat jādomā. Nezinu, vai tam ir kāds medicīniskais pamatojums, bet es tagad bez Enervit uz riteņa nesēžos.

P.S. Tā nev nekāda komercreklāma, tāpēc tirgotāju neminēšu. ;)

un kas tas bija par dzērienu?

Tam Enervit G/S iekšā ir K/Mg, lūk tev arī izskaidrojums. Visticamāk iepr. dzērienā nebija sāļi vispār.

Līdz šim dzēru ko nu tur varēja nopirkt parasti pirms SEBa - kaut kādu MAXIM enerģijas dzērienu, vai. Tīru ūdeni tikai treniņos.

Man palīdzēja stiepšanās vingrojumi. No rīta, vakarā, pirms un pēc treniņa.

Galīgi negribu reklamēt, bet varbūt noder:
http://www.vipsport.lv/zinas/?id=/zina.php&fid=muskulu_krampji

1. Kārtīga muskuļu izstiepšana pēc slodzēm.
  2. Pietiekama šķidruma uzņemšana slodžu laikā.
  3. Kālijs+Magnijs = Panangīns (aptieka bez receptes), magniju vislabāk injekciju veidā, vakaros, efektīvāk uzsūksies.

Padzer šīs:

Es lietoju enervit un rauj tāpat. Arī magniju B6 esmu izgājis un daudz dzeru pirms gonkas. Trenējos - apmēram 150 - 200 km nedēļā. Iesildos, atsildos, staipos. Tad kur ir problēma?

[quote=suominen]Mocījos ar krampjiem ikros iepriekšējās sezonās un arī šīs sezonas sākumā, kaut biju pavasarī vairāk km saminis, kā līdz šim. 3 pirmajos SEBos pēdējos 5-10km krampji klāt kā likts, lai gan biju izgājis arī Magne B kursu un izmēģināju muskuļu masāžu pirms un pēc gonkas. Parasti izdzeru 1-1,5L dzēriena gonkā.
Pēc Cēsu SEBa sāku lietot Enervit G Sport dzērienu arī trenējoties. Jau Talsu Trekā (pēc 2 ned.) no krampjiem vairs ne miņas un kopš tās reizes par to nav pat jādomā. Nezinu, vai tam ir kāds medicīniskais pamatojums, bet es tagad bez Enervit uz riteņa nesēžos.

P.S. Tā nev nekāda komercreklāma, tāpēc tirgotāju neminēšu. ;)[/quote]