Atsauksmēs par SEB 2. posmu bija minēts, ka viens dalībnieks finiša kalnā gulēja un mocījās ar krampi. Arī agrāk ir redzēti līdzīgi gadījumi. Gribēju pajautāt, kā palīdzēt kritušajam šādā gadījumā? Pacelt kāju un locīt pēdu uz leju, lai nostiepjās muskuļi?
es biju viens no varoņiem kurš to kritušo novilka malā. pēc ātrās palīdzības darbinieka teiktā šādā situācijā, esot vienam mežā, īsti sev palīdzēt nav iespējams, jāgaidot kamēr “atlaiž”, varot mēģināt spaidīt un mēģinat iekustināt…
man, par laimi, krampji nav nācies piedzīvot.
grūti izdarāms, bet jācenšas atslābināties. baigi jau sāp, bet ja rīkojas instinktīvi (nu ko parasti darām, ja sāp? saspringstam…), tad paliek vēl sliktāk. spaidīt un masēt muskuli, manuprāt, ir jēga, kad jau sāk mazliet atlaist. neesmu ārsts, rakstu savas atziņas “iz dzīves”.
P.S.: tā jau nav nekāda poligona tēma, droši varēja likt pie Veselības un uztura.
kaju jaacenshas iztaisnot, kad vinja ir pilnigi taisna, tad ar abam rokam speeciigi javelk pa kaaju virziena no augshas uz leju. taa pati vien maseshana ir… peldetaji shadaa gadijuma izmanto adatu to iedurot kaajaa.
Es biju domājis ne sevi. Pašam par laimi tā nav gadījies, taču ja kāds dēļ krampja sāpēm guļ uz zemes, vai var viņam/viņai kā palīdzēt un aiz nezināšanas nenodarīt vēl lielākas sāpes?
cik zinu pret krampjiem, kad savelk ir jaaiedur ar adatu muskulii :P
nu bet pats to neesu meegjinaajis…
Jā, paldies tiem kas man palīdzēja. Bet nu vis gāja normāli kalnā, līdz izdomāju pašās beigās piecelties kājās un momentā abas kājas sarāva krampī. Sāpes bij normālas, bet nu pēc brīža pārgāja un tālāk jau līdz finišam aizminos pats :)
Adata vēl jāzina kur durt!
Var meginaat kaju pirkstgalus stumt uz savu pusi - tb vairaaak uz celjgalu.
Taaa kautkaa energijas parnesaaas.
Droshvien nelidzes loti stipros krampjos
Bet iespeejams mazina saaapes un to tizlo sajuutu
kāju pirstgalos :)))
Ja tik vienā muskulī sarauj, tad stiepšana palīdz, bet man Cēsis - Valmiera pēc finiša bija tā, ka stiepjot aizmugurējo muskuli priekšējo sarāva krampī, un otrādi. Tā nu neko nevarēju izstiept, nācās spaidīt/masēt, kamēr atlaida …
Kā ar to adatu? Cik tai jābūt garai un platai…
Visparastākā spraužamadata. Pats sev dziļi tāpat neiedursi. Galvenais, lai ir tīra.