Krakšķ beņķis (Selle c2)

Gadu lietots Selle Italia C2 sācis krakšķēt. Problēma nav stutē, un arī ne stutes-beņķa stiprinājumā, jo skruvve zem beņķa stingri pievilkta. Krakšķ pats beņķis, vietās kur abi apakšējie dzelži ir ielaistu beņķa pamatnē.
Mēģināju pūst iekšā gan silikonu gan eļļu… bet tas palīdz uz 30 minūtēm brauciena.
Negribas tā uz dullo jaukt beņķi ārā. Vai kādam ir kāda ideja vai “brīnumlīdzeklis” pret šo???
P.S. Braukt bez beņķa lūdzu nepiedāvāt :D

Arī manā lietošanā bijušajiem/esošajiem Selle Italia sēdekļiem mēdza parādīties līdzīga kaite. To risināju ar tādu pašu metodi: iepūšot šķidru (!) eļļu vietās, kur sēdekļa sliedes stiprinās korpusā. Palīdzēja stipri ilgākam laikam, nekā 30min.
Iespējams, ka krakšķēšanu veicina ne tikai ‘neieeļļots’ sēdeklis, bet arī netīrumi, kas sakrājušies minētajās sēdekļa vietās, jo šī vieta ir viena no netīrākajām visā velo. Varbūt pirms sēdekļa eļļošanas var to izmazgāt - galējā gadījumā ar augstspiediena aparātu?

Izteikšu savu sāpi - pēc noripinātiem apmēram 150 km sācis krakšķēt Gobi XM sēdeklis. Drausmīgi kaitinoša skaņa un dzen arī kaunā braucot pa ielu. Jau vairākas reizes pūtu WD40 vietās, kur sliedes stiprinās sēdekļa korpusā, bet nekas nelīdz. Ko man tagad darīt? Mest sēdekli ārā???

ielikt silikona-paveida smēri/līmi. vismaz es tā mēģinātu…
man gan ir problēmas ar pedāļiem… tāds kauns pa ielu braukt… tiem nekas nelīdz, jaukt ārā pats negribu, bet bez pedāļiem ar negrib palikt… :(

Nu pamēģināšu, bet tur klāt tikt baigi grūti. WD40 vismaz ir šķidrs un tiek pat vissmazākajās šķirbās, bet smēre tak ir biezāka un ar pirkstiem tur klāt nevar tikt.
Jebkurā gadījumā aizsūtīšu Fizik qualityclaimu, lai zina, ka viņu sēdekļu kvalitāte kaut kā neatbilst cenai. Varbūt samainīs :)

WD40 šķidrums ir ar ļoti mazu viskozitati, “lipīgs”. bet tas atri iztvaiko. WD40 vispar ir tikai “profilaktiskais līdzeklis” un neiesaka ķēdēm un citām aktīvām daļām, jo tas nesmērē, bet vēlak izsausina

Nu uz ķēdes es viņu protams nelieku :) Tagad zināšu arī zinātnisko pusi par WD 40.
Teorētiski es varētu tur ķēdes eļļu ar šprices adatu ielaist. Silikona smēres man uz sitiena nav.

Man arī bija šī problēma. Iesmērēju ar solidolu, kas pērkot bija kopā ar Makitas perfi. Kad smērēju, nebija pārliecības, ka tas novērsīs trokšņus, jo ļoti neparocīgi tur iekšā dabūt tādu smēri. Rezultātā, nekādas skaņas vēl šobaltdien :)

jā, solidols tādā ziņā ir labākais vcai Pedro vasks ;) (var jau paņemt to pašu smēri kas ir līdzi monoblokiem iekšā uzsmērēta - riktīgi lipīga manta)

Man ar ir šādas problēmas bijušas, reizēm vienkārši stuti ielaižu par milimetriem 2 dziņāk rāmī. Citreiz izņemu beņķi ar visu stuti un saleju ar ūdeni tā apakšējo daļu, tad no mitruma neas tur vairs nekrakšķ, manuprāt krakšķ putekļi sausā beņķī kas salīduši.

putekļi nekrakšķ ;)
ja domā smiltis, tad tās momentā tiek “samaltas”.

braucu ar sezonu lietotu slr selle sedekli, krakšķ kaa jauns, ja godigi netrauce, sad tad parstaj krakšķēt, drosvien janoperk jauns sedeklis lai viss butu ok.

Dēļ krakšķa vien nekas nav jāpērk jauns. Uz mēnesi palīdz pat sporta dzēriens ko uzlej uz tām sliedītēm, bet biezāka eļļa ir pusgadu ;)

man arī bija problēma ar beņķi, bet es to drizak nosauktu par ķīkstēšanu… Lai nu kā es vienk’'arši savilku skrūvītes, kuras ir uz paša beņķa un vairāk neķīst, taču nav ne jausmas vai tādas skrūves ir arī Selle Italia C2
(man ir (Merida) XM Speed CEN SB20 31.6)

Taa kaa wd40 paliidz uz iisu briidi, tad to var izmantot lai noskaidrotu kas tieshi krakshkj, un kad tas noskaidrots, var jau kjerties pie biezaa smaakja un atrisinaat krakshkja un chiiksteeshanas probleemu liidz galam.