Sveiki. Gribot ekonomēt vasaras sākumā nopirku Shimano M520 klipšu pedāļus. Viss it kā ok - kvalitatīvi, darbojas, sūdzību nav… nebija… Līdz brīdim, kad tie (it sevišķī vienai kājai) sāka lekt ārā. Un pārsvarā tad, kad pakaļējais rats ir jāuzceļ uz apmalītes. It kā varētu pieciest, taču šī gļuka dēļ var arī uz acīm paraut. Un dažreiz arī atlec vnk ja pār kādu šķērsli (bedri) asi ir jālec pāri. Pedāļus pārbaudīju, nostiprināju uz maksimālo piespiedējspēku pie kājas, kurpēm arī visus tos metāla elementus pārskrūvēju un pārtīrīju… Nesaprotu - kas par vainu tam? Ir kādam pieredze vai arī tas vnk ir no sērijas - ko tad tu gribēji par lētāko cenu. Paldies.
Nu vispār jau identiska sitprinājuma sistēma ir arī XT (M540) un XTR (M970) pedāļiem, tāpēc fakts, ka ir lētākais no šiem variantiem, nevarētu būt par iemeslu šai problēmai.
pedalim ir tadas mazas skruvites ar ko var pievilkt klipsa stipruma atsperi.
paskaties, ja nav jau lidz galam aizgriesta, tad tik pievelc.
katram pedali tadas ir divas.
[quote=emils]pedalim ir tadas mazas skruvites ar ko var pievilkt klipsa stipruma atsperi.
paskaties, ja nav jau lidz galam aizgriesta, tad tik pievelc.
katram pedali tadas ir divas.[/quote]
Ar to “nostiprināju uz maksimālo piespiedējspēku pie kājas” arī biju domājis to skrūvīšu piegriešanu līdz galam (nemācēju savādāk izteikties). Sākumā tas palīdzēja, taču šodien uz darbu braucot atkal sāka lekt ārā. Es pat vairāk sāku domāt, ka manas EXUSTAR kurpes nav radītas šādiem pedāļiem. Iespējams, ka tie metāli pie kurpes ir nedaudz ne pēc formas un izmēra. Bet skaidrs nezinu - tāpēc arī prasu vai kādam nav bijis kas līdzīgs.
Man ari vakar bija, kad uzbraucu uz apmalītes, kreisajā kurpe atslēdzas un es gandrīz nenokrītu. Starp citu M540 nav XT, XT – M770. Man ir XT M770, un to regulējamo skrūvi esmu pievilks uz 3 klikšķiem.
Manuprāt tas ir tāpēc ka, kad dari tādus trikus, kāja mazliet griežas un lec ārā. Un ir arī divi varianti pie tam klipiem, kuri skrūvējas pie kurpes: Single direction release SM-SH51 un SM-SH56 Multi-Release SPD Cleats.
Ar Multi-Release ir vieglāk atslēgties no pedāļiem. Man stav SM-SH51 un izraut kāju velkot tikai augša nav iespējams.
[quote=rumb]Man ari vakar bija, kad uzbraucu uz apmalītes, kreisajā kurpe atslēdzas un es gandrīz nenokrītu. Starp citu M540 nav XT, XT – M770. Man ir XT M770, un to regulējamo skrūvi esmu pievilks uz 3 klikšķiem.
Manuprāt tas ir tāpēc ka, kad dari tādus trikus, kāja mazliet griežas un lec ārā. Un ir arī divi varianti pie tam klipiem, kuri skrūvējas pie kurpes: Single direction release SM-SH51 un SM-SH56 Multi-Release SPD Cleats.
Ar Multi-Release ir vieglāk atslēgties no pedāļiem. Man stav SM-SH51 un izraut kāju velkot tikai augša nav iespējams.[/quote]
Man ir ‘Single direction’, bet par to kājas sagriešanos ceļot augšā neesmu īsti pārliecināts (būs jāpapēta), jo reāli (kad skrūves ir uz maksimālo pievilktas) izvilkt kāju, kaut vai stājoties nost, ir diezgan pagrūti. Bet prieks, ka ne man vienam ir tāda problēma. Laikam jau uz apmalītēm virsū celt nedrīkst, lai gan kādas tad ir iespējas, ja daži ķēmi ar mašīnām pie sarkanā stājas tā, ka vietas izbraukšanai nepaliek nekādas.
Manuprāt, ir 2 lietas, kas ietekmē ārā lekšanu velkot kāju uz augšu (bez pagriešnas).
- Jāpievelk atsperes, noregulējot optimālajā ieklipsēšanās / izklipsēšanās stiprumā.
- Ja intensīvi brauc, tad dzelži, kas stiprinās pie kurpēm jāmaina reizi sezonā! (tas arī varētu būt visticamākais šajā gadījumā).
100 %, ka problēma ir kurpju uzlikās - tajos dzelzīšos kurus pie kurpēm skrūvē.
Man ar ir tādi paši pedāļi, un problēmu nav, tiesa braucu ļoti maz.
Laikam jāpiekrīt abu pēdējo komentiem. Lai gan tās velo kurpes ir pirktas tikai maijā un piedevām nobraukts ir tikai 1500km. Taču tā kā arī kurpes pirku vienas no lētākajām, tad varētu uz to arī problēmu norakstīt.
Nav nozīme vai kurpes ir lētas vai dārgas, jaunas vai vecas, pedāļos stiprinās pie kurpēm pieskrūvētie dzelzīši.
XT -M770 pedāļiem oriģināli nāk līdzi klipši SM-SH51, tos arī jāliek.
Pats nejauši pamēģināju uzlikt jaunus SM SH55 un, pat stāvot uz vietas un velkot ieklipsēto kāju ārā, tā āķējās ārā. Tad uzliku jaunus 51os un viss atkal kārtībā.
Tāpēc secinājums - konkrētiem pedāļiem jālieto atbilstošie klipši.