Ķiveres remonts

Nē, nē. Laikam tomēr tā nav. Laba ķivere ir ļoti sarežģīts mehānisms. To nedrīkst pat nomest zemē, jo tad izjūk visi tie buferslāņi vai kā nu to sauc. Ja ir plaisa, tad ķivere jāmaina savlaicīgi. Arī pēc kritieniem uz galvas ķivere zaudē savu unikalitāti un labāk to nomainīt.

Izlasīju uz savas Lazer ķiveres sīkiem, melniem burtiņiem,ka ražotājs iesaka to tāpat, bez redzama iemesla mainīt reizi trijos gados. Vai kāds tā dara un vai es būšu gatavs ko tādu darīt, tas jau ir cits jautājums… Gan jau tas ir drošības apsvērumu dēļ, protams, šeit nevar izslēgt arī acīmredzamo uzdevīgumu ražotājam.

parastām celtnieku ķiverēm ir datums virsū, kad ražota… un derīguma termiņš ir 5 gadi no ražošanas brīža… Motoķiveres iesaka mainīt, kaut vai pēc kritiena no plaukta, tāpēc, ka neviens nezina, kā trieciens ir ietekmējis ķiveres struktūru un cik stipri tas iespaidos ķiveres ne/izjukšanu atsitoties ar viņu nākošajā reizē…

Kur var nopirkt ķiverēm iekšpusē tās pretsviedru(vai kā savādāk sauc) strēmelītes, kas turās uz tādiem noplēšamiem un uzliekamiem lipekļiem?
Man tādas ir diezgan pa divām sezonām nolietojušās.

Ja kas, es turos pie tēmas :)

Visticamāk, tur kur pirki pašu ķiveri, vai internetā (CRC, ebay), ja zīmola “pods”, tad pie tā izplatītāja…

piemēram (sāc no lapas beigām un šķir tālāk):
http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?CategoryID=225&CurrentPageIndex=2