ĶIVERE

tikko vizinājos pa Rīgu un uz Brīvības ielas 1 dzeks ar riteni bija ietesis mikriņā un pats ar galvu stiklā - domāju vakaraa viņam būs smadzentrīces simptomi…arī trolejbusas nebija bez vainas, jo bija griezis nost ceļu uz pieturu…

VIENMĒR lieciet galvā ķiveri!

Vai vizinoties pašam bija ķivere galvā?

JĀ ;)

Viens pazistams dzeks iekljuva sovasar avarijaa ar kjiveri - skade bij tikai rokai, galva vesela. Cits pazistams dzeks iekljuva avarija bez kjiveres - smadzenju satricinajums un gultas rezims.
aridzan aicinajums LIETOJIET KJIVERES ;-)

jā- itsevišķi braucot ar auto :)

jā, autiņā ķiveri esmu lietojis! :)

tieši lietojis? Kādiem nolūkiem?

Drošībai! Sanāca braukt kopā ar traku driver uz gonīti, nu tad sēdēju ķiverē, šķita drošāk!

pašai nē, bet kolēģim ir nācies braukt no snovošanas ar ķiveri galvā.

Jaa galva jāsaudzē, bet pats treniņos rollēju tikai cepurītē. Laikam jāmaina attieksme pret sevi. Gāzies gan līdz šim esmu tikai goņos kur ķiverei jābut galvā obligāti un tās saudzējošās īpašības izjutis esmu.

Šosezon ķivere mani pasargāja no ķirurģiskas iejaušanās manā galvā, tiešām - aculiecinieki neļaus samelot, ķivere gan pārlūza pret somijas akmeņiem un tagad kalpo kā demo skolniekiem lekcijās skolā par drošu braukšanu.
Es gan esmu no bailīgajiem un ķiverē braucu visur un vienmēr arī pirms ši sava smagākā kritiena.

Par treniņiem un sac. nav runas ķiverei ir jābūt un viss. Bet šovasar man uz ielas bija neliels brīdinājums, no vārtu rūmes izbraucoša auto iskatā. Noreaģēt šādā situācijā ir nereāli, tāpēc arī tālāko notikumu risināšanā ķivere lieti noder. Silti iesaku vienmēr vilkt cimdus, kritienos tie arī ļoti noder.

Kā smejies, man ar sanāca šodien viens brīdinājums. šoferītim laikam saule bija tieši acīs un likās, ka pa galveno ceļu neviens nebrauc. Tāpēc sanāca pašļūkāt pa merša kapotu un paripināties pa zemi. Labi, ka šoferis nebija pilnīgais p… un aizrāva mani uz tuvējo ādažu slimnīcu pēc 2 šuvēm uz galvas. Riteni arī pasargāja, kamēr mani sadakterēja un pēc tam arī uz mājām aizveda, bet no finansiālās atbildības par priekšējā rata baranku gan veikli atkratījās. Patiesībā viss beidzās tīri veiksmīgi, pat dārgajām termobiksiņām ne skrambiņas (lai gan uz ceļa ir neliels pušumiņš - jocīgi???)
P.S. Par ķiveri varat neuztraukties - tā neskarta stāv kā stāvējusi uz sava plauktiņa ;)) Laikam nāksies šo biežāk patramdīt…

NICE STORY

nuu… kaa saka - extreemisti nemirst un tikai bailiigie tur visaadas brunjas, kjiveres utt… cik mana pieredze raada, ka ja brauceejs censhas izveeleeties taadu braukshanu apkaartni, stilu un taa taalaak, kuram vinsh nav iisti gatavs - tad lieti noder gan kjivere, gan brunjas un citi atribuuti!
Es braucu ljoti agresiivi, extreemi utt… Riigaa pa ietveem uz 40 vaaleeju… bail nav… jo zinu ka vienmeer nobremzeeshu vai izvairiishos… krist arii nav bail… nesaap… kjiveri velku tikai sacensiibaas un trenijos siguldaa, kad pa trepiiteem pilnaa shusee vaaleeju…

Iesaku garos cimdus jebkuram XC brauceejam… taa ir lieta bez kuras no maajas nekad neizeju!!!

Ja maak krist un prot braukt, tad kjivere ir tikai kaa papildus fiicha… diezgan maza jeega visumaa prieksh pro rideriem!

jā- nafig ķiveri! katram no mums taču ir 3 dzīvības :)

Karlux, Tu mums laikam esi pielīmēts ritenim, ja minot uz 40 km/h pa ietvi Tev pēkšņi priekšā no vārtrūmes izbrauktu smagais auto. Ne-vēlētos redzēt kā Tu viņam pāri pārlektu, vai arī tajā mirklī izgriežot uz ielas izbrauktu uz vstrēču pretējā joslā braucošajiem… ?

pro ir pro.

nevajag nemaz smago, pietiktu ar veel vienu tikpat paarliecinaatu un agesiivu lisapeedistu.
man no kurjeroshanas laikiem veel ir saglabaajies reflekss mest pa bremzeem pirms vaartruumeem un nepaarskataamiem stuuriem.
paaardiities un pashapliecinaaties es varu arii citur, nepiedur man krievu rulete ;)

Jo sevišķi ar “makarova” tipa pistoli. 8)