Iepirku Lietuvā iepakotu ķīnīzeru kameru"ENSU 369G 27-622", kameras izmērs precīzi sakrīt ar riepas izmēru, ventiļa garums šķita pietiekams, tik kamera pēc taustes tāda plastmasīga :D
Dīvainības sākas pumpējot - ventilis lien uz iekšu un nomaucas no pumpja pirms vēl sasniegts normāls spiediens :) Beigās aizbraucu uz degvielas uzpildes staciju un ar 15. mēģinājumu iedabūju 5 atmosfēras cerībā, ka kamera pielāgosies :D Šķiet, ir progress un ventilis atpakaļ vairs neraujas.
Jautājums sekojošs:
es esmu lohs un ko nepareizi daru? nākamreiz vajag pirkt vēl garāku ventili? nākamreiz vajag izvairīties no ķīnīzeru “plastmasas” kamerām?
man bija domā “iepūtīs 5 atmosfēras, gan jau siltumā panāks ārā” :D Ideja darbojas :D
tā kā ta kamera ir kardānlisapēdam, ar kuru pārvietojos tikai pa Rīgu, nav īpaši liela satraukuma - sliktākajā gadījumā var nākties izmantot RS pakalpojumus.
šajā gadījumā attiecīgajā veikalā citas attiecīgā izmēra kameras nebija pieejamas, savukārt klučus pirku pārpratuma pēc, jo uz dažiem garenajiem ir rakstīts “tikai alumīnija aplocēm” un man šķita, ka tērauda aplocēm ir paredzēti īsie kluči :)
Būtībā vaina ir aploces formā. Droši vien aplocei pa vidu iet tāda dziļāka rene, no kuras kamera pumpēšanas laikā lien ārā.
Deviņdesmito beigās bija vienas Alexrims aploces šosejniekiem ar dziļu reni pa vidu. Ja nepievilka ventīli ar uzgriezni, pumpējot kamera ap ventīli pārplīsa kā likts, jo tur izveidojās uzpūsti maisiņi.