Ķēdes tīrīšanas mašīna

Tā kā nesen iegādājos Park Tools mašīnīti, ar ko esmu ļoti apmierināts, varu teikt, ka attēlā redzamajai salīdzinoši iztrūkst vairāku detaļu, kā magnēta un švammes. Ja cena ir svarīga, tad arī šī noteikti būs ērtāka par zobu birsti.

Par švammi es nopprotu, bet magnēts kam?

Pats lietoju citu Barbieri ķēdes tīrītāju ar baloniņu. Principā esmu apmierināts, bet salīdzināt ar citiem nevaru, jo nav pieredzes. Protams,ka ķēde pēc aparātusa ir krietni jāslauka ar lupatu.

MMm… man ar spec eļļu (pūšamā), tāpat tā ķēde ir melna/netīra. Tas IceWax tiešām dara brīnumus?

Uzraksti vēl mazliet sīkāk, jo tā līdz galam nav saprotams (nojausta var, bat vai pareizā virzienā?) ne par to spec eļļu ne par to IceWax.

nu gandrā man iedeva spec. eļļu - pūšamo flakonu. tiklīdz uzpūš - viss oke - kluss kā morgā. pēc laika protams atkal “skaļa” un netīra (vismaz aizmugurējie šifteri visi pilni ar to “atrabotku” - eļļa, smiltis un citi no zeļa sūdi).

Par IceWax ir tā, vai to var pa virsu jebkurai eļļai vai spec. eļļai (“dry”!?) ?

jebkurai!!!

Biju jau sataisījusies pirkt kādu no krutajām ķēdes tīrāmajām mašīnām, bet tad nejauši tomēr nopirkās tas Barbieri lētais ražojums. Un esmu ļoti apmierināta! :)

Jā, atzīstu - viņu labāk pieturēt ar roku, kamēr ar otru griež pedāļus un pēc viņas ķēde vēl kārtīgi jānoslauka ar lupatiņu, lai būtu sausa. Taču, tā kā dārgo galu neesmu mēģinājusi, tad salīdzināt nevaru, un pat šis lētais verķītis rosina uz pārdomām par to, KĀ es pirms tam varēju gadiem iztikt bez tāda aparātusa…

Tikai viena praktiska piebilde, ja nu vēl kādam būtu radusies vēlme tikt pie tādas mašīnītes.
Komplektā nāk līdzi mazs trauciņš ar tā paša Barbieri ražotu ķēdes tīrāmo šķidrumu (ar to pietiek 2 tīrīšanām). Tīra ok, bet varētu vēlēties labāk. Tādēļ turpmākai lietošanai nopirku Pedro’s Bio-degreaseri (tādu zaļu šķidrumu), un ar to tad gan tīrīšana ir vienkārši ekselenta - ķēde spīd kā tikko no rūpnīcas nākusi! :)

Kur var nopirkt maģisko IceWax?

zzk un pie manis.

Pilnīgi piekrītu LOOK, un vēl papildināšu, ka visi tie ķēdes tīrītāji - aparāti ir pilnīgi krāmi un SAMAZINA ķēdes mūžu, jo dižvarenie rullīši - slotiņas naturāli ietriec daļu smilšu zem ķēdes rullīšiem. Ja neticat, tad pakustinat pēc šīs procedūras ķēdi ar pirkstiem un izbaudat cik jauki šamā krakšķ.

kā mazgā, tā arī krakšķ!
ja gribi tīru ķēdi, neslinko, apgriez pedāli vairākas reizes! … un pēc pirmās mērcēšanas nomaini dubļaino mazgājamo pret tīru!
lietoju Park Tools :)

nu tad gala rezumē: kur var nopirkt (un par cik) normālu ķēdes tīrītāju, kādu to līdzekli lietot tīrīšanai.

pagājšgad pirku veloservisā Park Tools tīrītāju ar citrus tīrāmo par kādiem 20Ls. tie spec šķidrumi manam maciņam sanāk par dārgiem, izmantoju degvielu tīrīšanai -95U sanāk krietni lētāk :) tad arī nav žēl skalot pēc vajadzības. Park Tools Citrus ChainBrite maksā ap 10Ls/l!
domāju, ka degvielu nav jābaidās izmantot, jo Pedros Extra Dry sastāvā ir petroleja :) fairy uc petroleju nešķīdina pārāk labi.

vakar Elkor iepirku ķēdes tīrītāju, maksāja Ls9.99, ražotāju neatceros, līdzi nāca tībāmais šķidrums (kaut kāds Bio…) un eļļa. pirms tam biju iebraucis Veloservisā, tur ParkTools maksāja Ls24.99, izskatījās niknāks, ar magnētu un birsti, līdzi nāca arī lielāka bundža ar tīrīšanas līdzekli (atsevišķi maksā ~6 Ls), bet es tomēr noskopojos. tam magnētam jēgu es īsti neredzu, neticās ka mazgājot ķēdi man tur atdalītos kaut kādas metāliskās daļiņas kuras tas magnēts varētu pievilkt :)

par to savu aparātu sūdzēties nevaru, citus neesmu lietojis. pamēģināju gan ar to šķidrumu gan ar Feiry. ar tam paredzēto šķidrumu noteikti ir labāk, feiry saputo un pēc tam n-tās reizes ir jāskalo. ar citiem šķidrumiem nemēģināju, jāpatestē vēl ar degvielu.

Par smilšu sadzīšanu ķēdē ar tīrāmo mašīnu nepiekrītu, vakar tīriju un tieši šim apstāklim pievērsu uzmanību! Ar Park Tools nekādas smiltis netiek sadzītas, pēc tīrīšanas ķēde nav gluži kā jauna, bet tuvu tam ir gan!

Tiesa nevajag nožmiegt tīrāmo šķidrumu un izgriezt pēdāļus x40!

pēc mazgāšanas vienmēr magnēts ir pievilcis kaut ko! nezinu vai tas no ķēdes vai kādas citas magnetizētas daļiņas… un to ķepi nevar izmazgāt, ja nenoņem apakšā piestiprināto magnētu.

Saules minēto rīku un vēl citus ķēdes tīrāmos aparātus var dabūt BikesBaltic:
http://www.bikesbaltic.com/index.php?cPath=65_76

jāpatestē vēl ar degvielu.

uzmanību!!! šito gan labāk nedarīt!

Biker, kas vainas mazgāšanai ar degvielu?
r_s, tie gruži taču bez visa magnēta tik un tā nogrimst un nepeld, tā kā tam magnētam nav funkcionālas nozīmes.