Tā, kur var nopirkt to ultraskaņas vannu? Un vai nevar k-kā modificēt parasto?
Makten saturīga info , Rainis un Aspāzija nobāl !
ja ir jauna ķēde ar to rūpnīcas smāķi virsū, vai tas ir jādabū nost pirms uzpūš Prolong?
edit: atvainojos, spama aizsegā palaidu garām :)
[quote=LOOK]Rūpnīcas smēri vēlams ar dīzeli vai tml. izmazgāt ārā, jo tā nav smērviela bet konservants.
Īstie vīri to dara ultraskaņas vannā.[/quote]
[quote=despecs]ja ir jauna ķēde ar to rūpnīcas smāķi virsū, vai tas ir jādabū nost pirms uzpūš Prolong?
edit: atvainojos, spama aizsegā palaidu garām :)[/quote]
Esmu pētījis diezgan daudz šo jautājumu .com un .ru velo forumos, iesakitot Sheldon Brown. Secinājums: neko nevajag mazgāt nost, viss kārtībā. Pirmo ķēdi uzliku pirms pāris nedēļām, pirms SEB 1.posma, pēc tam nomazgāju. Šonedēļ uzliku citu ķēdi, tāpat nemazgāšu - tikai tad, kad kļūs netīra. Tad: mazgāt un Prolong virsū.
Kāpēc citu ķēdi liki, ja pirmajai vēl tik pāris nedēļas?
Tāpēc, ka divas vienādas ķēdes Sram PC971, nobraucu 300+ km, pamainīšu ik pa brīdim.
Lasot eļošanas procesa aprakstus, rodas iespaids, ka visi ņemat katru reizi nost ķēdi no riteņa. Nez kā tas atsaucas uz ķēdes posmu savienojuma kalpošanu. Tas nečakarē ķēdi?
Ja regulāri, +/- pēc 2-3 treniņiem kop ķēdi nenoņemot, vienkāŗsi noslaukot ar tīru, sausu lupatu. Nav jāņem nost ķēde un jāskalo ar šķīdinātājveidīgajiem šķidrumiem. Protams, ja esi ielaidis, un ķēde jau ir konkrēti aplipusi un ir melna, tad protams, labāk ņemt nost un mazgāt. Tās ir tikai manas domas. Bet katram ir savas metodes un to cik bieži to dara. Kā saka - cik cilvēku, tik viedokļu :)
Te jau neviens arī neprecizē braukšanas apstākļus un drivetrain īpatnības (daudz-ātrumniekiem ir daudz vairāk kur uzkrāties un smērēties, salīdzinot ar SingleSpeed).
T.i. pāris minūtes pakārpoties smiltājā un tad vēl kādai peļķei izlaižot, var aizmirst par nosusināšanu ar lupatiņu, bet ja sausā laikā braukāju pa pilsētu, tad var pat mēnesi no vietas tikai notraust un ieeļļot.
Tā pat arī slapjajos gadalaikos, ķēde pēc brauciena vairāk ir aprūsējusi un izskalota, nekā netīra.
cenubit, es ņemu nost, bet tam ir powerlinks. Galvenokārt gan tad, kad arī kasete un gailītis ir pilni gružu.
iesakiet kādu ķēdes smēri,kura nepaliek melna kā darva.Man smērē drēbes,grūti izmazgāt.
To, ka tā paliek melna kā darva, tā ir tikai Tava paša nolaidība regulāri nekopjot ķēdi/zobratus.
Pēc būtības, visas eļļas/smēres ir tīras un cairspīdīgas. Ok, ir varbūt izņēmumi.
es tā neteiktu,zobratri un ķēde vienmēr spīd un laistās,bet tiklīdz uzklāju smēri un mazliet pabraucu tā melna paliek.Droši vien jāpērk dārgāka eļļa
[quote=KasparsS]To, ka tā paliek melna kā darva, tā ir tikai Tava paša nolaidība regulāri nekopjot ķēdi/zobratus.
Pēc būtības, visas eļļas/smēres ir tīras un cairspīdīgas. Ok, ir varbūt izņēmumi.[/quote]
Es pagaidam smērēju ar šo
un ķēde paliek melna, esmu to mazgājis, nelīdz.
[quote=beraht][quote=KasparsS]To, ka tā paliek melna kā darva, tā ir tikai Tava paša nolaidība regulāri nekopjot ķēdi/zobratus.
Pēc būtības, visas eļļas/smēres ir tīras un cairspīdīgas. Ok, ir varbūt izņēmumi.[/quote]
Es pagaidam smērēju ar šo
http://www.nycbicycleshop.com/112-199-large/lube-finish-line-ceramic-wet-.jpg
un ķēde paliek melna, esmu to mazgājis, nelīdz.[/quote]
Iesaku to pashu, tikai Wax vai Dry nevis Wet Lube - no taa kjeede paliek melna daudz mazaak.
Svariigi ir noslauciit kjeedi ar papiira salveti peec ieelljoshanas.
Ķēde vienmēr vairāk vai mazāk smērēs. Var domāt par citiem risinājumiem - ķēdes aizsargs (ja velo nav ātrumi), piemēram. Bikses var saspraust ar kko vai vnk uzlocīt. Jautājums ko smērē un kapēc. Braukāju uz darbu, ierodos tīrs (braucu ar velo uz darbu gan tikai labā laikā).
Ķēdei eļļai ir jābūt iekšā nevis virsū - tad arī mazāk netīrumi lips klāt un ilgāk kalpos.
veca dakshas ella (smilts nepielip ))) un ari liels pluss ka nepiesarno dabu tad kad taisi apkopi dakshai un ari nevajag teret daudz naudas uz kedes smerem kuru tapat var uztaisit pasham.Bet ari lietoju swepco smeri 8-10ls baloninsh
Esi pārliecināts, ka veca dakšas eļļa ir biosabrūkošs materiāls?
Iekausē parafīnā: http://www.friction-facts.com/test-results/free-reports/chain-lube-test