Saskāros ar tādu kā jautājumu par cenas un kvalitātes attiecību. Nesen uzliku jaunu ķēdi,tad secināju ,ka pa ziemu esmu nokāvis arī zobratus, nomainīju arī tos. Tāda apmēra ieguldījumus drīz atkārtot nevēloties iegādājos arī mazgājamo ierīci(ko regulāri lietoju), kā arī nodiluma mērītāju. Nu būs nomīts kāds nepilns tūkstotis km un izmantojot mērītāju secinu ,ka ķēde jau atkal ir pagalam. Braucu gan es neievērojot laika apstākļus, bet regulāri eļļoju un tīrīju ķēdīti… Šī tika iegādāta pa apmēram 5ls -te nu rodas jautājums - vai dārgāka ķēde kalpos ilgāk, teiksim vai ķēde par 20ls kalpos četrus tūkstošus km? Vai arī labāk iepirkt vairumā lētos variantus? Runa neiet par sacensībām, bet gan par pārvietošanos no punkta a uz punktu b… Un tā katru dienu neatkarīgi no laika apstākļiem…
xtr ķēdes nāk pa 15 - nesmādē :) šad tad forumā parādās.
ja godīgi šosejniekam 4g. esmu nobraucis ar vienu ķēdi un vienu kaseti :) nobruka laika gaitā tikai trosītes un pārslēdzēji :)
neesmu redzējis xtr ķēdi septiņu zobratu kasetēm:(
Shimano ķēdes iedalās IG un HG. HG ir cietākas t.i. izstiepjas krietni lēnāk, bet itkā neder dažiem priekšējiem zobratiem, kuriem paredzētas IG. Es savam ziemas ričukam 8sp lieku HG-50. Tā ir cieta un vienkāršākā uz 8 ātrumiem. Tālāk dārgākām starpība nodilumā nebūs liela. Tik tas, ka lētākās vairāk aprūsē un varbūt arī ne tik ideāli pārlec pa zobratiem.
Un protams, ka slikti laika apstākļi nodeldē krietni ātrāk. Sūdīgos laika apstākļos 1000km var gadīties jau pilnīgi pietiekami, ja arī braukts tikai pa asfaltu.
p.s. www.chainreactioncycles.com var apskatīties visādas 7sp ķēdes.
Ceru, ka visu pareizi sarakstīju. Gan jau te vēl kāds gudrāks uzrakstīs.
HG-91 ķēdes (7/8 zobratu kasetēm) pozicionē arī kā XTR/DuraAce
Paldies Ati!