Kasete netaisās vaļā :(

ko darīt, es palūdzu lai 40gadīgs kačoks taisa vaļā, šim ari nesanāca, ko darīt???

WD40

mož ne uz to pusi taisat :D

Vai pātagu izmantojat? :)

Nevajag ar spēku, bet ar prātu…

Ja izmanto instrumentus,tad kaseti vienmēr var atskrūvēt.
Par tirkšķi jau ir cits stāsts…

[quote]Ja izmanto instrumentus,tad kaseti vienmēr var atskrūvēt.
Par tirkšķi jau ir cits stāsts…[/quote]
Kā ir ar tirkšķi, es domāju - brīvrumbas.

Man laukos stāv viens rats, kuram nu nekādīgi nevaru noņemt brīvrumbu (Ir speciālā atslēga un stellatslēga)

Kamēr spieķojums spēj turēt, tikmēr jebko var dabot nost - ar galvu un spēku. Ja spieķojums netur, tad rumba vai tirkšķis jāziedo fleksēšanas dievam.

[quote=delveris][quote]Ja izmanto instrumentus,tad kaseti vienmēr var atskrūvēt.
Par tirkšķi jau ir cits stāsts…[/quote]
Kā ir ar tirkšķi, es domāju - brīvrumbas.

Man laukos stāv viens rats, kuram nu nekādīgi nevaru noņemt brīvrumbu (Ir speciālā atslēga un stellatslēga)[/quote]
Neizmanto stellatslēgu, bet gan iespied ratu (muciņatslēgu) skrūvspīlēs un tad griez ratu (vēlams ar riepu un vari palūgt kādu palīgā) šādi vienmēr ir sanācis atskrūvēt!

šito būs jāmēģina

Nu gan ir bijis stiprs minējs ka zobratus vairs nedabū nost.

Nu ar wd40 nesanāk, uz pareizo pusi taisam, pātagu izmantojam, viss ir, visu visu laiku esmu attaisījis, bet šito nekādīgi nevar!!!

Ja par kasetes nonemsanu - varbut nav pietiekosa garuma atslegas (te raksta par stellatslegam, domaju ko kurs ar to saprot). Vajag, lai ir pietiekosi gara “svira”. Si laikam ir ta lieta, ko nevar dabut vala ar “esanas piederumu garuma” rikiem. Iespejams, ka jau tiek meginats ar istajam atslegam - bet ta ka nesanak - mana te pieredze.

Pameriju - man ir ParkTool “pataga” ta uz 35 cm un kasetes nonemejam (mucinai) izmantoju stellatslegu, lielako, kas bija toreiz veikala - ap 30 cm. Neesmu nekads stiprais un pasa aiztaisita kasete man pec tam atnak vala uz “1, 2, 3 - uh”. Es nemu piepumpetu ratu, nolieku uz gridas un erta lenki spiezu vala, atbalstot ratu pret gridu, drizak ar ravienu nevis spiezot. (Atskruvejam tatad kaseti, ko turam ar “patagu”, no turetaja, ko turam ar atslegu…) Gandriz vienmer skiet, ka vala nenaks. Un tad atnak - galvenais nenokrist :) Tada mana metode.

Paņemam visu varošo āmuru un padauzām to atslēgu. Ar spiešanu es dažreiz esmu ilgi pūlējies, bet papildus vēl uzsitot viss atnāk vaļā.
T.B. Viens pieliek spēku vaļā skrūvēšanai otrs ar āmuru uzsit pa atslēgas roktura galu.

Arī par ciet taisīšanu varu vēl piebilst. Acīm redzot šī te kasete ir par stipru aizskrūvēta. Parasti jāskrūvē ciet ar 40Nm t.i. sanāk roku pielikt 20cm attālumā no ass uz uzspiest ar 20KG spēku.

Ļoti atvainojos, bija domāts “uzspiest”

Nu nav smuki tā rakstīt forumā, šitādas lietas jāatstāj pagalmā.

Bija līdzīgs gadījums: likām ķēdi ap kādu no mazajiem zobratiem, iespiedām aptīto zobratu skrūvspīlēs, viens pieturēja un ar paprāvu atslēgas pagarinātāju dabūjām vaļā. Brīvrumba gan nedaudz saspiedās skrūvējot spīlēs, bet kad atlaida vaļā viss bija kārtībā, brauc vēl tagad bez bēdu. Līdz šādam gadījumam nonācām pārcenšoties ar kasetes pievilkšanu.

Nu nav smuki tā rakstīt forumā, šitādas lietas jāatstāj pagalmā.[/quote]
:D
Kāpēc tu savā samaitātībā domā, ka kļūdaini uzrakstītais vārds “uzspist” ir tas … ko tu padomāji, nevis vārds “uzspiest”? Esmu pārliecināts, ka Atis tā nerakstītu, diezin vai pat runātu :]

uzsp**t noteikti nozīmēja- spiest, līdz acīs zvaigznītes rodas!

Vens jautājums, kas ir pātaga?

Te rakstīts ka toizmatojat kasetes attaisīšanai,aprakstiet man šo štrumentu, jo vienīgā pātaga ko zinu ir striķis kas piesiets koka nūjai.

[quote=DzintarsP]Vens jautājums, kas ir pātaga?

Te rakstīts ka toizmatojat kasetes attaisīšanai,aprakstiet man šo štrumentu, jo vienīgā pātaga ko zinu ir striķis kas piesiets koka nūjai.[/quote]

te vairāk INFO:

http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=48