Kādu velosaslēdzēju ieteiktu?

Tā kā daudziem velo vairs nav standarta komplektācijā, tad ieteicams arī norādīt pilnu vai vismaz būtiskāko (dārgāko) detaļu sarakstu pie apdrošināšanas.
mpb, no kurienes info, ka neizmaksās vairāk par 300Ls?

[quote=Frenky]Tā kā daudziem velo vairs nav standarta komplektācijā, tad ieteicams arī norādīt pilnu vai vismaz būtiskāko (dārgāko) detaļu sarakstu pie apdrošināšanas.
mpb, no kurienes info, ka neizmaksās vairāk par 300Ls?[/quote]
no Baltas. Man Baltā ir apdrošināta visa iedzīve. Viņi arī to teica. Līgumā norādīts, ka velo vērtība ir 1000 Ls, taču vairāk par 300 neizmaksās, ja tiks nozagts.

Pēc vakardienas sarunas ar viņu pārstāvi kaut kā atmiņa palicis, ka par velo izmaksā 500 Ls - 50 Ls pašrisks. Cik sen dzirdēji par tiem 300 Ls?

pirms kāda pusgada

300Ls griesti ir, ja zādzība notikusi ārpus mājokļa. Ja zādzība notikusi no mājokļa, tad griesti ir 500Ls.

nu re, tad skaidrs kāpēc atmiņā palikuši 300 Ls. bet cerēsim, ka nekad nebūs jāpiedzīvo kas tāds! bet lai cerētu, rīkosimies prātīgi

pēc pieredzes - ir apdrošināta visa manta, tajā skaitā arī velosipēdi. Pirms gada tie tika nozagti un aprēķins izmaksai bija šāds sākuma summa- 20% nolietojums par katru gadu un atlikušo summu izmaksā, nekādu ierobežojumu summā nebija

Šovasar izmēģināšu savā lielajā, rūdītajā ķēdē ielikt 1/8" velo ķedī, gala posmus sastiprinot kopā( princips: o-----o) savilkt klāt ar savilcējiem, lai nekratās, pāri kādu parastu lielāku kameru un pāršūt audumu. Kaut kur redzēju vai dzirdēju, ka kniebjot velo ķēde baigi lēkā un šļūc, knaibles staigā, grūtāk nokniebt, neliels traucēklis.
Nopirkšu arī U-lock, lai ir dubultā, ja zināšu ka kkur atstāšu ņemšu somu un vedīšu abus saslēgus. Vēl ieteikums atstāt kopā ar kaudzi citu cilvēku velo, ja tavs būs labi saslēgts zaglis izvēlēsies, manuprāt, vieglāko variantu. Uzdzīvot uz citu nelaimi ir slikti, bet pašam sava manta dārgāka + Varbūt tajā brīdī kāds cits velobraucējs nāks ņemt savu ciskudrilli un tomēr uzprasīs, ko šis nelietis dara. Tāpēc vienmēr iesaku visiem mums draudzīgi vienmēr pieiet klāt un uzprasīt, ko viņš dara vai nobļauties “neaiztiec manu riteni” vai kko tamlīdzīgu. Sērgu var uzvarēt visi kopā, nevis katrs atsevišķi.
Kopumā acis metu uz šito:
http://www.kryptonitelock.com/Pages/ProductInformation.aspx?PNumber=997986
Ebay’s piedāvā baigo ciparu, bet ko darīt…
Vēl paliek opcija GPS rāmī vai zem sēdekļa, atrodi kkādu kantori, kas piedāvā suņu apkakles ar gps, vismaz cik esmu skatījies tie zvēru servisi ir daudz lētāki par kaut kādiem speciāliem pret zagšanu. (būs mēneša maksas)

ŅY kosmiski smags, vienigais ko iesaku prastais Mini. :)

Man personīgi 2kg + vēl kkas neliekas baigi smagi, ja ir normāla pieguļoša soma. Ja zini, ka nekur neatstāsi vari neņemt līdzi.
Labi piekritīšu par svaru, vnk man pašam svars 105kg un ikdienā daudz cilāju svarus, varbūt tāpēc tāds subjektīvs esmu.

Es pāris gadus esmu lietojis Mini, tas ir 1 kg. Ar laiku sāc saprast ka tas 1 kg ir kaut kas neformīgs un jūtams. Uz rāmja gan vieglāk vadāt, bet ne katram patiks vizuāli. Un Kryptonite lietotāji jau zin par to atslēgas savienojuma vietas/stiprinājuma klabēšanu uz grubuļaina ceļa… :/

http://failiem.lv/g/nkfksty#i1
Tāda doma, nezinu gan cik tas būs efektīvi, bet labāk jābūt :)

Tikai lieks svars, velo ķēde nav paredzēta velo pieslēgšanai.

Kā jau iepriekš minēju, nejau stiprināšai izmanto šo padarīšanu, bet lai ar knaiblēm grutāk nokniebt, lai tā kniebjot staigātu gar saslēdzēja ķedi un paildzinātu kniebšanas laiku liekā “čakara” dēļ.

Velo ķēde skan interesanti, liekās ka viņa ir no izturīga tērauda… ?

Pāris gadus atpakaļ pamēģināju New York Fahgettaboutit ķēdi pazāģēt ar dzelzs parasto zāģīti. Ķēdi iespīlēju skrūvjspīlēs un aiziet.
Skaidas leca ka nutikai, tikai ne no ķēdes posma. Ķēdei tikai krāsa nobružājās. Ar fleksi nemēģināju - žēl ripas :)

Iesaku Kryptonite - vismaz neviens negramstīs. Velo rāmi un aizmugurējo ratu saslēdz ar ķēdi un priekšējo ratu un dakšu - ar KryptoFlex stiepli.

Viens mīnuss gan ir visam šim - 5,2kg
Nu, jā - protams arī cena … Bet velo tak ir daudz dārgāks.

Šodien ieguvu savā īpašumā šo mazulīti. Pateicos QQ ;)
Īsumā, ja kāds man šito pārzāģēs uz ielas, es viņam atdošu savu velo… tas tā jokojot. Baigais “briesmonis”

http://catalog4.obo-bettermann.com/catalogue/catalogue.do;jsessionidcat=10E906A032BD5036C063D215E33FB5CF.cat21?favOid=kts_92048&act=showIO&forward=showProductGroupView&action=showManyProducts&lang=lv&catId=KTSšis Šis griež un kniebj visu( no pieredzes),velo atstāts uz ielas nav drošībā…

Neticu, ka tiktu galā 18mm rūdīta tērauda, piedevām bez balsta punkta, ja saslēdz augstu rāmī. Ar fleksi esot divas minūtes jāmocās.

Cienījamie kungi, man būtu lūgums publiski neapspriest ar ko un kā pareizāk tikt galā ar slēdzenēm. Arī sliktie zēni lasa ziņas forumos, kā arī daži labie zēni, salasījušies gudrības, var kļūt par sliktajiem… Minētās knaibles netiek galā ar daudz zemākas drošības pakāpes slēdzenēm, bet tāpēc nesāksim uzskaitīt, ar ko vēl vajadzētu mēģināt. Velo drošība ir tieši atkarīga no daudziem faktoriem: jāslēdz pēc iespējas publiksā vietā, slēdzenei jāatrodas pēc iespējas augstāk no zemes, jāsaslēdz tā, lai svarīgākās velosipēda komponentes bez sabojāšanas nav noņemamas. Protams, slēdzenes drošības pakāpe ir svarīgākais arguments. Zaglis, visticamāk, pat nemēģinās kaut ko iesākt, ja pieslēgts ir ar Kryptonite New York sērijas slēdzeni.