Kādas riepas labāk izvēlēties ?

Interesē kādas rieps labāk ņemt ? Velo lietoju 50% mežā 50 asfalts

Itkā skatos uz šo http://www.veloatlaides.lv/riepas/1129-schwalbe-smartsam-26-x210.html vai arī ņemt resnāku riepu ?

Platums ir ok un nav tas sliktākais variants, bet nedomāju, ka 13Ls ir adekvāta cena šīm riepām. (pašam tādas ir bijušas) Riepas ir ļoti skaļas uz asfalta un pēc gada saplīsa sāni.
Mirkli pacietības un Tev noteikti ieteiks labākas.

Schwalbe hurricane - uz asfalta iet lieliski un pa mezju arii var pabraukt. Turklaat cena ir laba - ap 12Ls.

SmartSam likt asfaltam… nu nez… Hurricane tādā ziņā būs ideāli.

Savā ziņā skatos varbūt uz šīm Bontrager LT3 26x2.0 , jo cik te palasījos lai normāli pa 'mežu atvilktu ir jāpērk jau traktorenes! Tgd sāku apsvert domu par vēlvienu apvalku iegādi.

Manuprā pēc traktorenem ir reti kad nepieciešamība!
Pats jau kadu laiku lietoju TIRE 26X1,95 KENDA K-831 269002 manuprāt ļoti laba gan pa mezu, gan asfaltu

Lai normāli pa 'mežu atvilktu ir jaamaak braukt. Nepietiek tikai ar to ka speej kaartiigi uzmiit un gaazt caur mezju uz 30+, bet svariigi ar ir prast savaakties, kontroleet kustiibu un visu kas notiek, citaadi brauciens beigsies jau pirmajaas 5min uz pirmajaam sakneem un chiekuriem.
p.s. zinu dzjekus kuri mezjaa ar 1.75 slikiem gaazj labaak nekaa lielaakaa daljatraktoristu…

Vanags es tev piekrītu, bet ar slikiem kā jūs sakat man neder jo man svars ir 105kg Ja es ar tādām uzlekšu uz saknes tad atkal aploku salocīšo. Jau tgd ar 1.95 es bieži uzsitu astotnieku un pūšu iekša 4 atm.

Ja gribi gāzt pa mežu, vispirms nomet 20 kg. Draugs gada laikā to izdarīja.

Uz svara samazināšanu tiecos, bet velo man vajag tagd nevis , pēc gada

105Kg, tad nu baigais svars, ne Tu viens taads.
Starpcitu, frukts kam tie 1.75 sliki, ir 110Kg.

Bet par teemu - riepas tad to pashu hurricane vai arii ja gribi ko amortizeejoshaaku, tad liec shvalbes table top 2.25

Ja uzlecot uz saknes saloki aploku, taatad vajag labaakus ratus. Ar svaru virs 100Kg nav iisti praatiigi chakareeties ar vieglajiem ratiem.

Es no jaunaa gada (~6men) esmu nometis 12kg, tagad svars jau 90kg. Tas ir pilniigi reaali.

es ar gribētu nomest svaru un doma tād abija, bet dabuju darbu kuru strādājot nav ne spēka ne laika braukt.
un ja par tēmu, tad es braucu ar briesmīgu traktoru, kas ripo labāk pa dažām gludām riepām
man no bontrager kaut kādas, kas paredzētas sausai grantenei.
mežā un dubļos labi turas, tik rauj baigi visādus dranķus gaisā + cauri nevar izst, un par saplēšanu ar nav jāuztraucas, jo ir ļoti biezas un smagas (tipa bezkameru)

Runājot par Schwalbe riepām, jāpievērš uzmanību, ka ir 2 variācijas - Performance un Evo, ar lielu svar atšķirību. Ja grib normāli kalnus gāzt sacensībās vai vienkārši var to atļauties, ir jāņem EVO versija, vēl labāk Folding versijā.

Braucu ar Schwalbe Smart Sam. Manuprāt ideāla riepa, ja brauc pa dažādiem segumiem. Ja pareizi izvēlas spiedienu var braukt gandrīz jebkādos apstākļos. Cenas/Pielietojuma attiecība manuprāt ir ļoti laba.

Arī lietoju Smart Sam, nekādu sūdzību, ja neskaita trokšņainumu uz šosejas. Pa grants segumu iet labāk kā pa asfaltu…

[quote=A Vanags]
Schwalbe hurricane - uz asfalta iet lieliski un pa mezju arii var pabraukt. Turklaat cena ir laba - ap 12Ls.[/quote]
Jā, pa mežu var pabraukt, kur nav smilšainas pamatnes. Smiltīs ir galīgas auzas ar šīm riepām, pēc personīgās pieredzes.

Nesen pamēģināju, Xrace Dobeles posmā Smart Sam riepas, pagaidām nevaru sūdzēties: smiltīs, purvos nepaliku, pa šoseju arī labi ripoja.

sc, xrace jau nav nekāds rādītājs riepu labumam, tur galvenais, lai velo viegli stiept pa purvu :) tikai otrā vietā tas, ka riepa labi ripo pa cietu, gludu segumu - tās 5 minūtes, ko xrace varbūt var iegūt uz riepām nav nekas pret 5…8h pasākuma laika :)