Kādas kasetes (cassette) izmantojam?

Es braucu ar 11-32,braucu gan Trek kausa,gan SEB!!!Tos lielakos praktiski neizmantoju,Sigulda pat taja pedeja serpentīnā uzmiciju ar parnesumu 44/24.Videjo prieksa izmantoju loti reti,nav nepieciesamibas LV,bet Igaunija tas noder biezi,jo trase reljefs citos posmos ir diezgan kalnains!!!

11-23 ir mana izveele (sobriid DuraAce, parasti Ultegra). Elion kup Tallinas posmaa izmantoju visas logiskaas kombinaacijas, uz beigaam gan vienaa garajaa kalnaa pietruuka 25 vai 28, bet tad jau kaajas taapat bija stiivas. Laikam jaanem krediits iepirkt Ultegras 9SP kraajumus :(

11-32 - normāli, pie visa var pierast. 11 baigi labi noder strādājot uz kājām, bet 32 ir labs kādā krosā (piem. Riekstukalna kalniņš pēc asfalta pa labi augšā), turklāt ja negribas pirkt un vēl katreiz mainīt otru kaseti (un principā laikam jau arī otru ķēdi), 11-32 visoptimālākais. Bija doma salikt kaseti no atsevišķiem (vajadzīgiem zobratiem) - mazos pēc kārtas un uz beigām kādus 2 vai 1 lielo 32.
Nu piekrītu ka SEBā braucot uz kādiem 4 zobratiem nebūtu prātīgi vadāt līdzi pārējos 5 un vēl lielos, bet tad nav nekāda aplauziena pie kāda stāva kalna (piem. Kandava). Vispār jau lielie zobrati neko nedod, ja neesi attiecīgos kāpumos patrenējis pašu tehniku un koordināciju tādā braucot. Tepat Mežparciņā atradu tādu kalniņu ka nevarēju uzbraukt ar 32 vairākus piegājienus.

Personīgi, ar tiem lielajiem (28, 32 un tamlīdzīgiem) sāk buksēt, tādēļ tos varteikt neizmantoju, bet tā jau laikam mana ne-prasme braukt.
PS neesmu vēl braukājis ārpus LV

11-23 SRAM PG970… braucu visur… vieniigi riekstukalnaa vienaa vietaa bija veeleeshanaas pagriezt kauko vieglaaku… 11-25 laikam buutu daudz labaaks variants…