Kā ir ar trenniņu pēc diennakts darba

Darbs nav fizisks, bet nakamaja diena tapat passajuta veel nav iisti uz 100 procentiem, jo ir nostraadaatas 24h, bet guleets ir tikai kaadas 4h - 6h… Ka ir ar trenneshanos peec darba???Jo neko nedariit arii negribaas, bet vai trenneshanaas nenaaks pa skaadi pec neguleetas sutkas???

Ja ir ka tu saki, ka nedaudz pagulēji, tad vari vieglu treniņu izbraukt, sliktāk no tā nebūs, tikai pirms tā vajag ļoti labi iesildīties, lai iekustinātu organismu. Tu jau pats pēc iesildīšanās jutīsi ko un cik tu vari izdarīt. Bet ja domā uzreiz pēc darba, tad ej gulēt, pat ja brauksi tik mierīgi ka neko nečakarēsi sev, tad jēgas no tā treniņa noteikti nebūs…

Nu ja es jau pats domaju ka vieglu kautko jau var padariit, jo savaadaak sanaak izlaist dienu un nesanaak pietiekami daudz trenniju kopumā.Aa un veel viens jautaajums vai tas ir normaali kad man videejais puls uz 2-3h trenninju ir ap 165???Un braucot pie videejas slodzes ir tuvu 170 paarsvara? Ja saaku braukt pie mazaaka pulsa rodas sajuuta ka trenninjam nav efiktivitaates…

Pilnīgi noteikti tas nav normāli katru treniņu braukt ar vienmērīgu vidējo pulsu ap 165-170. Jājautā vai pēdējā laikā neesi novērojis rezultātu pasliktināšanos? Ja tā, tad pilnīgi noteikti dēļ pārlieku augstā tempa katrā treniņā.

Nezinu vai pasliktinaashanos, bet iipash progress arii nav ;)
Es jau varieeeju vienu dienu man ir standart trenninjsh piemeram 2 st. un starpaa man ir teiksim 4 sprinti x 200m
Tad naakamajaa trenninjaa man ir piemeeram 40 sek straadaaju uz max slodz + 20 sec recovery un taa 8 reizes; tad teiksim nemu vieglu trenninju paminos kaadu stundinju viegli; un tad akal panemu garo gabalu kaadu 100km un taa pie shaadas slodzes ko mineeeju tuvu pie 170 pulss…

man ir ljoti liela starpiiba vai ir guleets 4 vai 6 stundas. 6 - stundas - normals vasaras miegs

Bet cik ilgi tu esi bijis pirms tam nomoda???Nejau 24stundas???14-16 stundas…

es arī strādāju pa sutkām, pēc papīriem nedrīkstu nemaz aizvērt acis, bet ne vienmēr sanāk, tas ar ir atkarīgs no pašsajūtas, vai ierodies darbā atpūsties… ( par cik neesmu apsargs, tad var "atļauties " nedaudz pasnaust).

Saki, cik kvalitatīvi tu izgulies darbā pa tām 4-5 stundām… man piemēram galīgi nesanāk…

Šī iemesla dēļ pat ja esmu pagulējis es nākamajā dienā nebraucu vispār, jo ir bijusi nelāga pieredze, ka ja izbraukts treniņš ( pat ja vakarā pēc ilgu stundu gulēšanas mājās), tad iestājās tāda kondīcija kā pēc smagas fiziskas pārslodzes pēc kuras jāatjaunojās nu jau nevis 1 dienu bet vairāk.
Rezultātā izlaistas vienas dienas vietā es ieguvu pilnīgi bezjēdzīgu treniņu un vēl 2 dienas kurās vajadzīgs intensīvs REKOVERIJ.

Man Reiz bija topiks pie “Veselība-uzturs”, tur biju jautājis kā labāk, ātrāk atjaunoties pēc negulētas nakts ( pat ja nav bijis treniņš), tur atbilde bija skaidra:
“NEKĀDU TRENIŅU, un ja iespējams, MAINI DARBU ( bet šajos apstākļos labāk nemainīt, ja vien nav radusies izdevība iekārtoties labākā)”.

P.S.
Bet tā tik mana pieredze… tev varbūt ir savādāki atpūšanās apstākļi darbā kas ļauj pietiekami atpūsties un nākamajā dienā kaut mierīgi pabraukt.

Attiecībā uz pulsu:
uz darbu braucot atpūties ieturu tempu lai puls nepārsniegtu 130, bet atpakaļ braucot jau neizgulējies novēroju, ka man pulss, ja ieturēšu to pašu tempu pie tā paša pārnesuma, tad pulss uzlec uz 145 - 155.
Šie skaitļi ar var būt individuāli, bet priekštatu, kas notiek, ja visas 24 stundas neguļ var iegūt…

NU man darba nav iespeeja aizmigt, bet aizveert acis atpuusties es varu shad tad :)
Par pulsu runaajot man gruuti vispaar notureet 130, jau pashaa saakumaa kad saaku miit iesildoties man ir taads pulss, mieriigi minot bez slozes…Lai notureetu 130 man jaamin “piipeejot” un jaaklausaas chill muuzika :D

[quote=Zigmurds]NU man darba nav iespeeja aizmigt, bet aizveert acis atpuusties es varu shad tad :)
Par pulsu runaajot man gruuti vispaar notureet 130, jau pashaa saakumaa kad saaku miit iesildoties man ir taads pulss, mieriigi minot bez slozes…Lai notureetu 130 man jaamin “piipeejot” un jaaklausaas chill muuzika :D[/quote]

Saproti, tā tu nevari fiziski atpūsties, tā tu vari atpūtināt acis, ja tev jāsēž pie datoriem ( kā man)…

130 tu nevari noturēt arī kad esi atpūties? ( nevis darbā, bet ikdienā) vai tas ir tik pēc darba…
Man ar pēc darba ir pagrūti noturēt, bet par cik uz darbu arī braucu ar riteni, tad lai ko tas prasītu, es cenšos necelt pāri…

Kā tu jūties nākamajā dienā, kad esi pēc darba izbraucis lēno treniņu?
Vai esi formā? ( tas ir vai spēj veikt smagus treniņus?)

Lenss grāmatā rakstīja ka atpūta un miegs ir tikpat svarīgs treniņu plāna process, kā pats treniņš un ēšana.
Bet ja no teorijas pārejam uz praksi, tad man kolēģis strādā apsardzē maiņu darbu, arī brauc gonkas (tautas 1 koridors). Pārrunāju ar viņu šo jautājumu. Viņa recepte - pēc pašsajūtas: ja izdevies izgulēties vismaz 6 h pēc nakts maiņas, tad var trnēties uz nebēdu. Bet ja jūtas ka nav labi, tad nemoka un pietaupa sirdi, izguļas nakti un trenējas nākošajā dienā.
Ņemot vērā viņa rezultātus, tad laikam šāds piegājies sevi attaisno:)

to Zigmurds: Tev ar pulsametru tiešām viss kārtībā- 3h ar vidējo pulsu 165-170??? Kosmoss!

Arī ir bijis vaiākas dienas iekrājies neizgulēts miegs. Trniņos negriežas. Iet smagi, pulss zems, ar mokām 130 var dabūt. Nu un ja neizguļas kā nākas, tad tas var turpināties vairākas dienas. Kad kārtīgi izguļas, viss atgriežas savās vietās. Spēks ir, sajūta pie liela pulsa normāla. 130 pulsu noturēt var bez baigās piepūles. Tas nozīmē produktīvs treniņš.
Tas no savas prakses. Arī varu tikai apstiprināt, ka miegs ir svarīgs.
Jāvadās pēc pašsajūtas. Ja neiet, tad jāatpūšas, jāizguļas kādas kārtīgas 9h, tad būs pavisam cita aršana :) Ja iet labi ar visu negulēto nakti, tad jau var braukt.

Nezinu itkaa kaartiibaa viss ar pulsametru…Nu forma laikam jau laba ja 3h var vaaleet uz videeji 170…Tikai saaku aizdomaaties ka tik es nestraadaaju ar paarlieku lielu slodzi, jo visi te saka ka 130 var vaaleet es ar maazaak kaa 150 toch neesmu braucis ;) Baze ar laba ielikta gan ziemaa gan vasaraa sportoju pa laikam paskrienu krosus arii…Nevar buut taa ka man ir tas normaali ka es straadaaju ar videejo 165-170???

Nav īsti korekti salīdzināt pulsu, jo maksimālais pulss katram var ievērojami atšķirties. Korektāk būtu salīdzināt %HRmax (respketīvi procentus no katra maksimālā pulsa), bet arī tikai tad, ja maksimālais pulss ir korekti noteikts. Parastā formula (220-gadi) ir ui cik neprecīza!

Parastaaa formula ir zinaama lieta, bet man peec parastaas sanaaak 193, bet ir dabuuuc 199…
Takaaa nezinu laikam jau tas 199 ir man max puls ariii…

Jā, jā vēl viens cilvēls ar ļoti individuālām īpašībām. Kamēr visi vrauc 130 … 140, viņam aerobais ir 160?? Ka tik nav vienkārši iegājies braukt par ātru treniņos? Būtu tev kādi 220 maksimālais… , bet 200 - tas jau ļoti daudziem ir sasniedzams.

Jau sen ar interesi lasu topikus forumā par pulsa mērījumiem. Nu man personīgi arī tie cipari augsti salīdzinot ar to ko te tauta runā. Pulsometru izmantoju tā teikt vairāk skaitļu piefiksēšanai, skrienot vados pēc sajūtām, ja jūtos, ka varu, palielinu apgriezienus, ja ne, tad atlaižu. Teiksiet, ka no tā īsti nav jēgas bet ar sportu (vairāk jau aktīvu atpūtu) nodarbojos prieka pēc.
Tad par skaitļiem runājot. Ar velo cipari ir zemāki nekā skrienot. Sacensībās braucot apmēram 1,5 stundas vidējais pulsa rādījums ir robežās no 165 līdz 180. kā kurā reizē. Savukārt skrienot magnētus vidējais pulss ir ne zemāks par 170. Piemēram Kuldīgas pusmaratonu pagājušogad noskrēju 1:42:50 ar vidējo pulsu 178. Un pašsajūta OK!

Es jau uzskatu, ka man arī ir augsts pulss, bet tik augstu gan nav. Sacensībās vidējais pulss svārstās ap 165, lai gan max ir dabūts 195 kādā īsā brīdī. Trenniņos tik augstu vidējo neesmu dabūjis. Bet cik man zinoši cilvēki ir teikuši, tad zinot savus sliekšņus braucot ar riteni, skrienot pulss var būt par ~10 augstāk.

Ar velo minoties, ir iespēja paslinkot ik pa brīdim. Ja to dara skrienot, tad nākas apstāties :)