Jautājums par stūres gultni

Skrūvēju ikdienas braucamo un kubiks ir pipuki,ir beigts apakšas gultnis stūrei, bet nezinu ko lai tur ieliek…izskatās pēc 3/16 x 20…bet tādu googlē nav… 5/32 neder…ārējais diametrs apm .50mm bumbas 4,6 ar bīdmēru ± kas ir 3/16 gan jau…patreiz saliku apm.30 bumbas uz smēri…strādā pērfekti…bet ja izkaltīs smēre…tad jaucot vaļā bumbas būs pa grīdu…kādi vēl varianti bez pārpresēšanas uz slēgtajiem…kas diezin vai ir ekonomiski pamatoti šādam velo…
bilde ar sarūsejušo pacientu…

Variants salikt uz smeres ši paša diametra bumbiņas bez separatora un mierigi strādās ilgu laiku.

es jau rakstīju, ka tā izdarīju…bet man šķiet kā tā nav pareizi - jo bumbas kontaktē ar plāno plastmasas blīvīti starp dakšas štoka pamatni… jo seperators pats nerotē…
pacients ir cube hyde, bet tādi headseti laikam daudziem cube nāk - FPH868

Pagaidam tikai šeit ir kaut kas https://www.bike-discount.de/en/cube-headset-08-zs44/28.6-zs56/40

Aliexpressā ir slēgto gultņu komplekti ar bļodām par aptuveni 15 eiro par komplektu; tik pareizais izmērs jāatrod (piemēram, šeit: https://tinyurl.com/3zuca3h9 ), bet nav liels ieguldījums. Ja pats taisīji gultņu apkopi, tad gan jau pašam izdosies arī nomainīt.

1 Like

Nu jā pareizā izmēra jāatrod .un kaut kādu presi jāsaveido…jo tupa ar āmuru dauzīt negribas .bet tā pašas stures apkope ir visviglākā visā velo …3 skruves atskruvē un viss :D

Izmērs laikam ir kā b-d sludinājumā - ZS44/28.6 - ZS56/40. Bet visdrošāk būtu nomērīt stūre trubas diametrus bez bļodām.
Var izveidot budžetīgu presi no vītņstieņa, paplāksnēm un uzgriežņiem - Depo tas viss pieejams. Bet alumīnija rāmim nekas nenotiks, lietojot āmurīti. Izsist vecās bļodas var ar paprāvu plakano skrūvgriezi. Iespiest jaunās var ar āmuru, izmantojot koka gabaliņu kā starpliku - https://youtu.be/tvh_PSEs1qQ?t=376

1 Like

Jā tas laikam pareizākais - izsist vecos un tad samērīt…vispār tracina ka nevar sīkumus atsevišķi atrast…tāpat vēlos atrast sēdekļa stutes jocīgos uzgriežņus, kuri ir tādi kā šaurāki vienā pusē lai sēdekļa skavā “ieķīlētos”…man baigi šim viņi sarūsējuši - labprāt apmainītu - bet laikam visa stute jāpērk no saules vai uz smirģeļa uzgriežņi m6 jānoslīpē…vēl interesantus klaņus šim uzliku (nezināju ka ir aļa 24mm šimano vārpsta ar Direct mount sram zvaigzni :D ) komplektā 32t alumīnija zvaigzne, nomainīju uz 36t kas man bija krājumos priekš cita velo. Laikam tā patents mazāk jāmaksā …bet klaņi izskatās pamatīgi ja salīdzina ar deores vai čainas variantiem. ir divi variantia ar CL 50mm un 53mm bet vēl var spēlēties ar zobratu offset - jo sram zvaigznēm mēdz būt 0, 3 un 6mm un tās aļikā ir lētas. redzēs kā kalpos, bet cena adekvāta un konstrukcija arī. Principā šis velo bija labs piemērs kā veikalā nopirkt lietotu velo kuram nekas nav darīts 4 gadus :D Bet es zināju ka tā būs - galvenais ka rati un rāmis taisns jo xxl rāmji baigi apkārt nemētājas :D

Labs, labs. Lieliska izdevība, lai trenētos remontēt. Pats pieliksi roku, pēc tam būs lielāks gandarījums braukāt. :) Un arī nebūs stress, ja kaut ko vajadzēs pielabot.
Tas, protams, ja ir laiks, vēlme un kāds brīvs stūrītis, kur ķimerēties.

kā teica mans “bijušais” meistars - īstam čalim pašam jāmāk velo apkopt…un kad velo parks sāka paplašināties + kundzes un jauniešu velo…piena braucamie veterāni utt…tur jau kopā 10 gab vai pat vairāk kuri jāpieskata…gribi negribi sāksi skrūvēt…
atziņas līdz šim:
1.kvadrāta BB nerullē - pat 5 gadīgi velo turēti telpās - klaņus tikai ar fleksi var noņemt jo izvilcējs iarauj vītni ja klaņi “pa sauso” uzmontēti, bet par ncik pāreju visiem velo uz ala holowtech, nav liels zaudējums,
2. nepirkt dārgās “speciālās” velo eļļas un smēres,
3. nemzgāt velo ar augstspiedienu - regulāri redzu ka velo mazgā pašapkalpošanās auto mazgātuvēs…piem man velo kurš brauc pa lietiem utt…nekad nav tāda rūsa bijusi gultņos kā tiem mazgātajiem.
4. Velo būves visrzība…troses un hidrolīnijas caur stūres gultņiem…tas ir pipec - vnk apkope paliek par “čakaru”
5. vēl protams jāmācās - gan jau uzspieķošu kādu ratu ar , pagaidām tikai 8niekus pataisnoju …nu un ar hidrolīniju presēšanu vēl neesmu darbojies, tas atkal kaut kādus instrumentus prasa un vēlams ne aļika :D

galds tā aizauga, ka jātaisa revīzija, viss jāpārkārto un jau jaunu galdu saskrūvēju blakus …

ar smērēm eksperimntēju, pašlaik laikam favorītidivinol fettop 2003 un jcb special zilā. Lipīgas un noturīgas…bet ja smērē regulāri - tad teiktu ka nav nozīmes…esmu testējis arī shimano, teflona baltās u.c. - teiktu ka naudas kāšana pa 50 vai 100 ml . Protams , man nav tāda pieredze kā šejienes speciem, bet kaut ko sāku tikai tagad saprast …Veiksmīgu un km bagātu visiem tinējiem jauno gadu ! pašam gandrīz 6000km pa gadu salasījās…

1 Like