Jaunā MAVIC Crossmax SLR paaudze - SLR3

I-netā iečekojot jaunos 2009. gada velosipēdus, tiem virsū stāv jaunie MAVIC Crossmax SLR3
Redzami arī Mavic.com mājas lapā.

Koroče kārtējāis obloms - šogad nopērc jaunu SLR komplektu, skat 2009. gadā jau nāk jaunais:))

un tie novecojušie rati tak ne vella negriezīsies!!

turpināšu: un ir nežēlīgi smagi un pilnīgi ne pēc kā neizskatās.

Nākamajā gadā tādi būs katram 6-jam č*******, bet tikai īstie džeki brauks ar jaunajiem!

vai kāds man populārzinātniskā valodā izskaidrot kā veidojas šādu ratu cenas, cik % no cenas veido vārds, cik tehnoloģija un kāda patenta izmantošanas un cik maksā materiāls? es spēju izskaidrot kā veidojas maizes cenas, saprotu kapēc Lāču maize maksā dargāk kā ķieģelītis, bet šeit pagaidām sakidrības nav.

līdzi šim ir šķitis ka CrossMax u.c. perversi dārgo ratu braucēji šo lielo naudu maksā lai pastaipītu krāniņu un visiem parādītu ka viņiem ir šādas tādas līzinga sasitības.

apgaismojiet: kāpēc ir vērts investēt tik dārgos ratos? ja es savus pasaulesslavenā NoName zīmola ratus nomainīšu pret CrossMax? kādi ir ieguvumi? svars? ilgmūžība?

Aspekti ir dažādi… vienam price/perfomance, citam price/drošums, citam svars/perfomance un t.t.
Ja tur rakstīts, ka aploks izstrādāts pēc super puper tehnoloģijas, ir matemātiski “izskaitļots” un iztestēts, tad nāksies vien ticēt un maksāt :)
Par “rokudarbu” ar savu % samaksāsi.
Vel jovairāk sadārdzina mazais ražošanas apjoms. Tas, kāpēc netiek “štampēti” hi-end rati un tirgoti pa lēto (+ visa pasaule ĻOTI priecīga), lai paliek uz izstrādātāja sirdsapziņas (bet lielākoties šeit atbilde ir zināma, - bizness: kamēr var slaukt, slauks arī turmāk)

Cena veidojas kā nu tai anekdotē- Strādājam ātri, lēti un kvalitatīvi. Izvēlieties jebkurus divus no šiem trim, un mēs izdarīsim.

Manai saprašanai ratiem ir svarīgi labi gultņi, un viegla ārējā daļa (aploce plus riepa, plus kamera). Jo tā vieglāka, jo ričuks labāk paātrinās un stūrējas.

Starp citu, jaunais SLR3 aploks sver 380g. Tas tā, salīdzināšanai.

Sev es Crossmaxus pirkšu tapēc, ka man nav jāčakarējas būvēt pa komponentēm, cena sanāk tāda pati kā būvējot, un būs UST bez visādas noņemšanās ar mākslīgajiem bezkameru risinājumiem.

Starp citu, vienkāršāk un cenas/perfomances ziņā ir tas pats vai uztaisīt aploku ar Mavic 719 vai 721 aplocēm, normālām rumbām un spieķiem, vai nopirkt Chainreactionā CrossRaidus.

Un jā, Mavic gatavie rūpnīcas rati arī labi izskatās.

es līdz šī gada jūnijam braucu ar ratiem, kas nāca mana nedārga riteņa komplektācijā - laikam jau ir vislētākie noname rati, kurus man te pat forumā par 20 vai 25 latiem ar visām riepām tā arī neizdevās pārdot (tikai nevajag sākt par “lošiem, kas mēģina pārdot savu nekam nederīgo hlamu”, rati ir braucami un pats tos plānoju izmantot ziemā). kad pakaļējā rata rumba atteicās turēt krosu slodzi, sāku domāt par jauniem ratiem un iepirku mavic crossride (v-bremzēm). iespējams, ka atradīsies daudz tādu, kas teiks, ka par to naudu varēja daudz labākus ratus uzmeistarot, bet es esmu apmierināts. rati ir viegli un ļoti labi ripo. un jāsaka, ka braukšana ar šiem ratiem ir daudz labāka/vieglāka, salīdzinot ar vecajiem ratiem. manā gadījumā starpība bija ļoti jūtama - tas ir apmēram tā, kā jūties, nomainot savu pumpainu 2,2 riepu pret 1,9 sliku.
agrāk arī biju skeptisks, bet tagad labprāt pamēģinātu arī SLR :) prirkt gan negribētu - man tas ir par šerpu :)

Piekrītu Egilam. Šogad pārgāju uz disku bremzēm, un bija vajadzība pēc vēl viena ratu komplekta. Nopirku Crossride. Lai šos ratus pažēlotu un nedrāztu ikdienā, atradu mājās jaunas vecās apoces, kas nāca līdzi kad pirku visu ričuku, pats iespieķoju un … ātri vien treniņos ar šo komplektu nebraucu. Atšķirība bija milzīga, pat šosejas treniņos patīkamāk, ja ričuks ir dinamiskāks, par mežu nerunājot.

Kātad! Un cūkas lido.

Es ar pārgāju no smagiem sazinkādiem vecu rumbu ratiem (laikam alivio un deore bet tehniski labi strādājošiem) uz 717 un DT 340 - atšķirība pilnīgi nekāda. Es uzskatu ka 80% no visiem šiem stāstiem ir placebo efekts ;)

Eduard - labprāt piedalītos experimentā. Vienkārša ripošana no asfaltēta kalna (vai pat U veida kalna) - bezvējš, tās pašas riepas, tā pati taisnā trajektorija, tā pati uzsēde, tā pati sejas izteiksme. Un tad paskatīties, kas ripo tālāk un cik. Ticu ka ripos tālāk, bet nu atšķirība domaju būs daži metri. Bet dzīvē tos dažus metrus var noripot vienkārši savādāk pastūrējot…

tev nekādas, bet man bija jūtama starpība. un, protams, tas ir mans subjektīvs viedoklis.

un to cik tālu aizripos no kalna, vairāk ietekmēs rumbas, protektors un spiediens riepās. bet ratu (aploku) svars būtiski ietekmēs Tavas spējas paātrināties taisnā gabalā vai pret kalnu. bet ripojot no kalna smagāks rats varētu pat tālāk tikt (inerces dēļ).

atceros, kā pirms dažiem gadiem ar smīnu uzklausīju 10 gadus jaunāka “daudzsološā sportista” azartisko:“galvenais ir ripuļi!!!” - arī neticēju :)

Uzvarēs tas kurš pats būs smagāks,neatkarīgi no sejas izteiksmes ;)

Galīgais offtopiks :) Bet nu labi, personīgās pārliecības un eksperimenta vārdā apsolu uztaisīt eksperimentu pats, bet ne no kalna, bet gan paātrinājumā. Vienā braucienā būs Twister Supersonic riepas, plus Supersonic kameras, plus Crossride, kamēr otrā “parastie” rati, Twister parastie, un kameras parastās. Svara starpība šiem ratu komplektiem ir gandrīz viens kilograms. Nav šaubu kas vinnēs, mani interesē laika starpība.

Piedāvāju mērīt nevis laiku fiksētā distancē no nulles starta, bet gan laiku, kādā tiek sasniegts ātrums 40 km/h.

Varētu vēl salīdzināt vairāku zīmolu top ratus, bet ne crossmax ar vecajiem ratiem. Ir taču skaidri zināms, ka crossmax ripos labāk par vecajiem!

ne visi staipa kraninu ir cilveki kuriem ir nauda un kuri izvelas to teret perkot labus ratus velukam nenotriecot azartspeles, krogos vai uz skukjiem :)

visiem izlasit see komentaru un atcereties. punkts.

Dažreiz gan labāk iepriecināt meiteni nevis atkal samaksāt Mavic fabrikas robotam :]

Piedāvāju mērīt nevis laiku fiksētā distancē no nulles starta, bet gan laiku, kādā tiek sasniegts ātrums 40 km/h.
Nav godīgi, izmērīsi starta uzrāvienu, bet tas sacensībās notiek 1reiz - startā. Tālāk tu brauc stundām un centies uzturēt saviem spēkiem atbilstošu ātrumu. Tā kā labāk būtu mērīt cik min tu vari uzturēt 40km/h ;)

Nu vai zini ko, Kaspar :) Jā, uzrāviens no nulles labam braucējam ir tikai vienu reizi (jo viņš neapstājas nekur un izbrauc visu), taču trasē tu visu laiku gan paātrinies, gan bremzē. Nu nevar visus Baložus vai Riekstukalnu nobraukt uz konstantu 25-28 km/h.

Ja man būtu jāuztur konstantu plus 40 km/h maksimāli ilgi, tad pēc fizikas likumiem vajadzētu izvēlēties maksimāli smagus ratus, ar lielu inerci.

Jūs te sākāt runāt par lietām, kuras es pirms vairākiem gadiem ar fizikas studentiem pētīju krustām un šķērsām.

Atbildēšu tikai uz vienu:

Pareizi, atšķirība būs daži metri - bet tas nav maz!
Dažu metru ripošanas atšķirība veidojas arī, ripinoties no asfaltēta uzkalniņa ar sliku vs. dubļu riepu. Lūk pamatojums, ka tas nav maz: kad tuvākais ripojiens taisās apstāties, iegrūdiet braucēju no muguras, lai tas noripotu par šiem dažiem metriem tālāk! Tam nav vajadzīgs Ščerbatiha piegājiens, bet tomēr, nākas konstatēt, ka tā pavisam viegli piebikstīt nevar - tādā grūdienā ir jāieliek spēciņš! Un visu šo grūdiena enerģiju noēda dubļu riepas protektors, noripojot no nieka uzkalniņa:(
Lai zaudētu dažus m uz stūrēšanas rēķina, pa cietu gludu segumu ir jānostūrē izcili tizli. Dabā par to pārliecināties nav viegli, jo rezultātu ļoti ietekmē vējš, un vispār gaisa plūsmas. Ja izripojot tuvu nobrauks garām smagā mašīna, tā ietekmēs rezultātu vismaz par šiem dažiem metriem.

Konstanti ja grib turēt virs 40km/h, īstā izvēle būs diskrats.

Kāpēc gan nenokomplektēt savu minamo tā, kā pašam patīk? Tak hobijs parasti nav ne lēts ne praktisks. Ja netieciet, aizejiet kādam kaislīgam makšķerniekam līdzi uz veikalu un sapratīsiet, ka salīdzinājumā ar šiem mēs vēl pa sviestmaizi tiekam cauri.

Es pag. rudenī nopirku Mavic ratus tāpēc, ka patika un bija 50% atlaides. Kad parēķināju, ka 2 nedēļas nebraucot ar auto rati sanāk par brīvu, galīgi dārgi nelikās.