Izvēlēties slidsoļu slēpes.

iespējams, ka garšīgākas slēpes labāk slīd cietā trasē, bet rūgtākas slapjā :)

Gribētu izmantot izdevību un pajautāt. Manām 5 vai cik gadus vecām slidsoļa slēpēm ir dažas ļoti dziļas švīkas un it sevišķi atsperšanās vietās gandrīz jau caurumi no tām. Slēpots ir, protams, arī pa ļoti bēdīga stāvokļa trasēm. Jautājums - kuri ir tie elementi, kas rezultējas tieši ar nopietniem virsmas bojājumiem? No kā tieši vajadzētu visvairāk uzmanīties? Vai tie būtu akmeņi, saknes, varbūt smiltis (vai tiešām lapas, skujas, nelieli zari, čiekuri varētu radīt tādus bojājumus)? Vai vissliktāk ir tieši atsperties pret šiem elementiem, bet taisnā līnijā pārslēpot būs OK?

Caurumus IMHO tikai akmeņi var izraut. saknes un čiekuri var iespiedumus uztaisīt. Uzspiežot uz akmens, iespiedīsies dziļāk slēpē. pārslīdot pāri būs švīka pa visu slēpes garumu.
vecākais slēpju pāris tipiski tiek izmantots laikā, kad sniega gandrīz nemaz nav, angliski ir termins rock skis, ja ir vienas slēpes, tad labāk izvērtēt trases stāvokli - ar kājām apiet šaubīgās vietas, vai vispār braukt ar velo - uz briesmīga sniega man piemēram nav prieka slēpot

Centos nobildēt briesmīgāko vietu :)

Priekš plēšamajām slēpēm pilnīgi o.k. Tādas tās arī izskatās, tikai tavā gadījumā, maigi izsakoties, pasausas. Arī šādu virsmu es smērēju pirms katra brauciena. Smiltis, skujas arī zāles kušķi īpaši nebojā,bet piedzen slīdvirsmu ar netīrumiem, tāpēc jāiztīra šad un tad. No cietiem materiāliem vairāk jāuzmanās,jo tie rada švīkas.

Tās kantes spuras esmu griezis nost. Lai dabūtu asu(āku) kanti, jāpieķer arī pati slēpe, kamēr šūnas nelien laukā :D Tikpat drīz vien būs metamas. Tās garenrievas uz nabadzīga sniega ierautas. Biezā sniegā akmenis padosies, parasti jau uz uzpūstā sniega ar asfalta pamatu vai, kas tur, pāršļūkšu pāri ceļam

ja rieva nav paralēli slēpei, tad ir kaut kam slīpi slīdēts pāri - atsperoties vai bremzējot. kantes asumus jānofrizē nost

Smērēju gandrīz pirms katra slēpojuma ar ātro Swix Glide, bet reizēm dienā noslēpoju 5h…

tāpēc jāiztīra šad un tad

Ar ko ieteiksiet tīrīt?

Tīrīt visticamāk ar hotscraping metodi, bet šādām slēpēm var ar wax remover šķidrumu arī.
Šķidrais vasks līdzīgs kā avārijas kontracepcija, laiku pa laikam jāievasko ar gludināmo vasku

Paldies! <3
Šad tad jau ievaskojam arī - uz Tartu reizi gadā :D