izsists plecs

Piemā reize…

Izsists, izmežģīts plecs :( uz kādu laiku esmu “off” labs sacensību sākums.

Padalās cietēji ar info, kas jau šim visam ir gājuši cauri.

p.s protams, ka apmeklēšu traumotologu un citus speciālistus, lai ātrāk atkal būtu ierindā.

[quote=day2]Piemā reize…

Izsists, izmežģīts plecs :( uz kādu laiku esmu “off” labs sacensību sākums.

Padalās cietēji ar info, kas jau šim visam ir gājuši cauri.

.[/quote]

1. Izturēties nopietni
  2. Nepieļaut 2. reizi
  3. Speciāli stabilizācijas vingrojumi

P.S ja izmežģīsi atkārtoti, tad visticamāk bez operācijas miera nebūs :(

pieļāvu otro (un tad jau arī trešo, un aiziet, ar katru reizi arvien vieglāk) mežģījumu, respektīvi dabūju ieraduma mežģījumu. Pie tam to atkārtoto mežģījumu kaut kā nepieklājīgi vienkārši dabūju, ar to tiešām ir ārkārtīgi jāuzmanās. Mani gan pēc tā pirmā mežģījuma neviens neinformēja, ka no tādām lietām jāuzmanās, un pašam tajā vecumā vispār bija jūra līdz ceļiem, nevis dažādu kaišu un nebūšanu aprakstus internetā meklēt.

Kopumā - nerekomendēju dabūt atkārtoto mežģījumu. ne jau tā, ka gals klāt, bet nu kad nonāk līdz tādai lietai, ka piemēram no rīta gultā žāvājoties / staipoties izlec ārā roka, tas vairs nu nemaz nav forši. ilgi šādu stāvokli protams nevar izturēt, tad nu operācija, pēc kā it kā viss ok. operācija bija pirms kādiem 7 gadiem, varbūt ir par kādu mazu gabaliņu kustības brīvība mazinājusies, bet nu ne beach volley, ne basketbolu, ne airu laivā iesēsties un salacas maucienu noairēt netraucē. operācija cik nu atceros nebija neko briesmīga, bet nu droši vien foršāk būtu bez. rehabilitācijas process pēc operācijas bija, kad kustības amplitūda operētajai rokai sākās ar patiešām mazumiņu.

Mans labs paziņa šajā nelaimē bija iedzīvojies līdz ausīm. Arī tika līdz ķirurgu skalpelim, skrūvēm plecā utt (šķiet, ka ne vienreiz vien), bet turpināja visas savas sportiskās aktivitātes, līdz beidzot ārstu spriedums bija nežēlīgs… (“neatļauto” sporta veidu saraksts bija megaiespaidīgs… atlika vairs gandrīz vien šahs un dambrete…)
Un tad viņam ieteica aiziet pie fizioterapeitiem Ganību dambī (tur, kur kādreiz bija boulings, tik no pagalma puses). Un čali lēnītēm “saveda kārtībā”.
Uzsvars ir uz ķermeņa iekšējo muskulatūru un tās nostiprināšanu. Un vingrošana tur uz vietas ir daudz efektīgāka nekā pašam to darīt mājās, jo 1) grūti sevi piespiest to veikt ar vajadzīgo regularitāti 2) speciālistu klātbūtnē ir garantija, ka tu to dari pareizi.
Arī manam kolēģim ārstu slēdziens bija, ka vienīgais ceļš saglābt muguru ir operācija, bet viņš tika uz kājām ar vingrošanu.
Atcerieties basketbolistes Ievas Tāres nenormālo elkoņa traumu? Arī viņu “salika kopā” tieši tur, apbrīnojami īsā laikā un meitene tika uz Pekinas spēlēm.
http://www.fizio.lv/lv/
Es zinu diezgan daudzus cilvēkus, kuriem par šo vietu ir vislabākās atsauksmes.

Esmu nozīmēts uz magnētisko rezonansi, tad bilde būs skaidrāka, lai veiktu tālāko atveseļošanās procesu.

Arti, veselojies!

Vēl viena iestāde, kur var savest sevi kārtībā ar vingrošanu, ir http://www.baltikmedicum.lv/lv/fizioterapija Pieejamas gan individuālās nodarbības (t.sk. slingu terapija), gan grupu nodarbības (es eju uz ārstniecisko vingrošanu pie Normunda, ļoti patīk, tur katru vingrotāju ar vanaga aci uzmana, lai viss tiktu izpildīts pareizi). Parasti akūtu problēmu risināšanā sāk ar individuālu terapiju, kur vingrojot var izlīdzināt ķermeņa asimetrijas, un tad var pāriet uz grupu nodarbībām, lai uzturētu iekšējo muskulatūru.

Jā, es arī iesaku iet pie fizioterapeita, sākumā noteikti individuāli, jo pats galvenais tik tiešām ir vingrojumus izpildīt precīzi un pareizi. Tā ir visnepateicīgākā vieta cilvēka organismā (nākamais ir celis). Nepareiza saišu kustība un virzība locītavā izmaina tās nodilumu - mainās berzes vieta, kas traumatiski iedarbojas uz locītavu un apkārt esošajiem audiem. Ilgtermiņā tas ir diezgan sāpīgi un slikti. Un ne tikai. Sāpes rada piespiedu imobilizāciju, cilvēks roku/plecu sāk kustināt ar ierobežojumiem, lai neradītu sev sāpes un tas atkal rada nevēlamas sekas muskuļiem, saitēm, audiem.

Pēc padziļinātās izmeklēšanas apstiprinājās arī lūzums. Tā, ka pagaidām fizioterapija izpaliek. Turpinam miera periodu + 3 nedēļas.

skarbi, sezona beigusies pirmajā gonkā. lai labi dzīst un maziņās ārstē :)

Ari man gadijas ~5 nedelas atpakal nokrist, rezultats pilniba izmezgits atslegas kauls, divas operacijas, titana plaksne.

cik maksaja

Iesakat speciālistu pie kura griezties ar izmežģītu plecu (pats ieleca vietā)? Ir jūtamas sāpes veicot noteiktas kustības. Trauma notika 1dien, sāpes mazinājušās, bet gribas pārbaudīt. Doma griezties uz Traumatoloģijas slimnīcu, bet varbūt vajag griezties pie citiem speciālistiem? paldies

Visi ārsti, pie kā gāju, ieskaitot SportLabu, teica neko nevarot iesākt. Pacietība + pilna kustību diapazona vingrinājumi plecam un muskuļu nostiprināšana pleca rajonā. Tie audi esot ļoti cieti un ļoti lēnām atjaunojoties. Es sešus gadus pēc traumas joprojam jūtu sāpes plecā. It sevišķi pēc kādām ilgstošām slodzēm.

es ieteiktu aiziet pie Elitas!
http://www.fizio.lv/lv/staff/elita-salgrave/

No sirds iesaku dr. Andreju Peredistiju. Konsultē ARS’ā (vakaros, tālr. reģistratūrā 67201006) vai klīnikā ORTO (pa dienu, tālr. reģistratūrā 67144013 ). Viņš noteiks diagnozi, pēc tam ar šo diagnozi rokā var droši doties pie Elitas. Uz savu galvu sākt ar fizioterapiju nevajadzētu, jo var gadīties, ka satrūkusi kāda cīpsla un to nepieciešams salāpīt.

Elita uz savu galvu neko nesāks. Kārtīgi apskatīsies un aizsūtīs pie vajadzīgajiem dokiem, bet pēc tam “savedīs kārtībā” ar vingrošanu. Man pazīstams čoms, ar kuru spēlējām basketbolu, savu (jau saskrūvēto) plecu bija tā izčakarējis, ka dakteri viņam bija aizlieguši jebkādas fiziskas aktivitātes, bet Elita palīdzēja arī šķietami bezcerīgā gadījumā. Arī mans kolēģis cīnījās ar muguru un doku diagnoze bija: tikai un vienīgi operācija. Elita pierādīja, ka var tikt galā bez ķirurga iejaukšanās.