izsists plecs

pirms 2 nedēļām, krītot izsitu pleca locītavu, tagad jūtu ka vinš vairs nav stabils, ir gadījies, ka neko nopietnu nedarot izlec no vietas ārā…
esmu meklējis vingrinajumus, locītavas muskulatūras stiprināšanai, bet nav izdevies atrast, varbūt kadam ir bijusi līdzīga problēma un kautko var ieteikt?

Un ko sacīja traumatalogs/ķururgs apskatot Tevi?

izklausās, ka pie ārsta nav būts

Draugs! Ja nevēlies par sportu aizmirst uz visu atlikušo dzīvi - aizej pie daktera! Tas tiešām nesāp, bet gadījumā, ja ir kas nopietnāks, tad vismaz normāli saārstēsi. Ārstējoties mājās (lasi forumā) var arī sadakterēties nepareizi, kas savukārt var radīt komplikācijas uz visu mūžu.
Neapgalvoju, ka tieši tavs gadījums ir tas sarežģītais, tik saku - aizej pie ārsta!

Turklāt ja viss būs kārtībā ( cerams ka tā ir), tad ārsts arī parādīs un ieteiks vajadzīgos vingrinājumus lai nostiprinātu plecu.

Cik atceros no skolas laikiem, plecs bija sarezhgjitaakaa lociitava- kaut vai tas pats Sandis Valters basketbola ilgi un dikti mociijas…
Dakteris gaida tevi!!!

pēc traumas, tika izsaukti ātrie, aizveda uz slimnīcu uztaisīja rengenu, teica ka viss kārtībā, sastiepums esot (pa ceļam drošvien iegāja atpakāl vietā)
būs pie ārsta jāiet velreiz, velos pec iespejas ātrāk tikt ierindā, tapēc arī jautaju par vingrinājumiem.

ir meklēts arī elastīgās saites uzpariktes pleca locītvai, bet nekā tada Rīgā neatradu,

Teikšu no paša pieredzes:
Šo locitāvu var un vajag nostiprināt ar speciāliem vingrinājumiem, bet tas jādara PIRMS TRAUMAS!

Ja bijusi šāda trauma 1. rezi, tad pastāv iespēja plecu stabilizēt vienkārši turot nekustīgi kādas 3 nedēļas, bet parasti tas nepalīdz.
Pēc apraksta izklausās, ka plecs jau ir nestabils un ir izveidojies “ieraduma” mežģijums, ko var ārstēt vienīgi ķirurģiski.
Ar vingrinājumiem vien nebūs līdzēts - lieki izmests laiks!
Jo ātrāk operēsi, jo lielākas iespējas būs atjaunot dabisko funkcionalitāti un neiedzīvoties hroniskās problēmās.
Jo ilgāk vilksi garumā, jo vairāk ierobežosi savas nākotnes iespējas.

Ir neoprene pleca saites, bet tās daudz neko nepalīdz. Ir internetā dažādi abšaubāmi brinumi.
Pameklē “Shoulder Supports”, “Shoulder stabilizaton” un protams “Bankart repair” (iedvesmai paskaties bildes) :))
Bet obligāti JĀIET PIE ĀRSTA, lai viņš nosaka nestabilitātes precīzo cēloni un pieņem lēmumu ar kādu metodi to labot.

Man pagājušā ziemā izmežģītais plecs sāpēja pus gadu bez jūtamiem uzlabojumiem, kaut gan tika ieti visādi procedūru un masāžas kursi. Ne rentgens, ne magnetiskā rezonanse neuzrādīja kādus bojājumus un dakteris jau teica, ka gadus 2 sāpēšot. Tad regulāri sāku spēlēt badmintonu. No sākuma sāpes bija gandrīz neciešamas, bet pēc pusgada pārgāja pavisam. Nu jau tikai dažreiz sajūtu, ka kādreiz plecs bijis traumēts.

tu saglabāji slodzi vai samazināji?

[quote=stakato]tu saglabāji slodzi vai samazināji?[/quote]:) Nezinu, par kuru slodzi ir jautājums, bet neko īpaši necentos samazināt.

cik saprotu, darīji visu to pasu ko iepriekš :)

mana pieredzīte. nokritu lielā ātrumā uz pleca.
it kā pirmā brīdī roka nekustās. aizbraucu uz slimnīcu, saka, ka sasists. nu neko, ilgi sāp. aizbraucu uz rīgu, izrādās man nosista saite no pleca, atpakaļ nevar pielikt un ja es nestaigāšu uz trenažieru zāli, dzīvošu sāpēs. tā jau no rudens pa trenažieriem un viss ir ok. izlaižu mēnesi, atkal sāp.

ā, un man ar riteni braucot pēc kāda laika sāk nenormāli sāpēt roka… tas tāds bonus :)

Izsitu plecu vairāk kā 10 gadus atpakaļ. Plecs šad tad turpina izlekt pie specifiskas slodzes, un tas ir ļoti sāpīgi. Volejbola serves un teniss ir aizliegtā lieta.
Esmu bijis pie ārstiem Sporta Pedagoģijas Akadēmijā, man ieteica specifiskus vingrinājumus, ko cītīgi pildu, bet saites vairs nav tādas, kā bija. Otrs variants - skalpelis.
Pie ārsta ej obligāti - sāc ar traumatoloģijas institūtu.

Vari googlī iesist “shoulder dislocation” - tur ir raksti ar visām shēmām, kas notiek plecā.

Izmežģīju plecu pirms pāris gadiem. Pirmā lieta pirmās 2-3 nedēļas jāstaigā ar nofiksētu pleca locītavu, tad ir cerības ka būs mazāk problēmu nākotnē. Locītavu atjaunot sākotnējā, pilnīgi stabilā stāvoklī, cik sapratu, vairs nav iespējams.
Ja tas nav darīts, visticamāk , ka var labot tikai ķirurģiski. Es biju traumās pie Modra Ciema, tur ir tāda konsultatīva poliklīnika. Ar manu plecu, par laimi, viss kārtībā.

nav tik traki, ka tikai skalpelis lidzes. tas nepieciesams tikai ipasi smagos gadijumos. aprakstitaja gadijuma izklausas, ka var lidzet artroskopiski. jadodas tik pie arsta ortopeda.

Bet pats galvenais ka tieši tur varēs uzzināt patiesību. Un vilkt garumā nevajadzētu. Svarīgi bija gada laikā nedabūt atkārtotu mežģījumu, bet cik saprotu diemžēl tas jau ir noticis. :(
Varbūt tiešām var kautko saglābt artroskopiski. Vienīgi pie mums kautkā biežāk esmu sastapis cilvēkus, kam to taisa atvērtā veidā, jo tā it kā esot ērtāk un labāk utt… Artroskopiski protams ir foršāk tādā ziņā, ka mazāk invazīvi un nepaliek lielas rētas.
Bet kā jau rakstīju metodi noteiks ārsts. Tu Būsi pārsteigts uzzinot cik šī trauma ir populāra :))
Man uztaisīja pavasarī (kaut kad martā) - pirmais mēnesis bija grūts, bet augustā jau atceros braucu uz kalniem, braucu arī ar riteni (gan ne sacensību režīmā).
Es pirms operācijas nomocījos 3 gadus ieguvu tikai psiholoģiskas problēmas (bail lietot roku, celt smagumus, kītot saķer vispirms roku un tad uz mutes utt…) Ja būtu otra iespēja, jau nākamajā dienā brauktu uz TOS.
Saēdies drosmi un piesaki vizīti ārstam ;-) Tici man viss būs Ok!

P.S. Pavisam aizmirsu par vingrojumiem.
Te ir dažādi plecam http://exercise.about.com/cs/weightlifting/l/blshoulders.htm uz konkrēto gadījumu attiecās vingrinājumi “Internal rotation” un “External rotation” (elkonim jābūt 90 grādu leņķi) to var darīt arī guļot uz sāna un ar hanteli. Ja pameklēsi internetā var artast šo vingrinājumu modifikācijas. Ļoti ieteicam visiem netraumētajiem profilaksei.

beidzot tiku pie ārsta, tā ir veca trauma, esot bijis izmežģīts atslēgas kauls savulaik, ieteica meklēt saiti plecam (pat ierstādi norādija kur esot), nu un protams pacilāt hanteles, tā pamazām stiprinot plecu muskulatūru. Par griezšanu neko neteica

PS paldies klani par saiti uz vingrojumiem, vēl parakšos tīmeklī ;)