Izbrauciens pa Lietuvas šosejām

Gribētu dzirdēt kādas atsauksmes braukšanai pa Lietuvas šosejām. Plānotais maršruts Rīga - Kauņa - Viļņa - Daugavpils. Vai uz lielajām štrāsēm, piemēram Kauņa - Viļņa vispār var rādīties ar velo?

Kādus divus gadus atpakaļ braucu. Varu teikt tikai to labāko-lieliski kvalitatīvi ceļi. Vietas pietiek…un nekādus problēmas par to ka nevarētu kaut kur braukt (policija redzēja daudzas reizes…un nekādu aizrādījumu no viņu puses nebija). Tā kā tikai uz priekšu…

Tur platas asfaltētās nomales pārsvarā. Var braukt bez problēmām.

Tur es varu stāstīt daudz un dikti. LT Ir izbraukāta krustu šķērsu un tieši šādā maršrutā pirms 3 gadiem.
Pa autobāņiem (apzīmēti ar ceļa zīmi) nedrīkst braukt. Esmu to darījis, nekas nav bijis, bet to nedrīkst.
Viļņa - Daugavpils. Skaists ceļš ar pauguriem - tiešām patīkama braukšana. Satiksme maza, ceļš šaurs (parasta šose)

Kur tur ir bāņi?

Gan Viļņas,gan Kauņas apkārtnē.Vārda '‘bāņi’'labākajā nozīmē.Ar ātruma 130 km/h ierobežojumu.

Klaipēda - Viļņa
Viļņa - Paņevēži

Labāk velc spilgtu jaku un ņem ķiveri, fures nēsājās pa visurieni un gana daudz kur nav nomales.

[quote=Velomens]
Viļņa - Daugavpils. Skaists ceļš ar pauguriem - tiešām patīkama braukšana. Satiksme maza, ceļš šaurs (parasta šose)[/quote]
Jā ceļš skaists, tikai ceļš no Lietuvas robežas līdz Daugavpilij,vienkārši drausmas, ar šosejnieku labāk nerādities…

kādreiz izbraucu Daugavpils-Zarasai-Utena-Aukštaitijas nac. parks-Ignalina-Visaginas-Demene-Daugavpils, visai gleznaini, patika, bet bija arī grantenes

Somas un ķivere galvā iedveš prestižu. Uz grants ceļiem daži pat nobrauc tik lēni, ka putekļi nesaceļas :)
Ar fūrēm viss ir zolīdi, kā nekā brauc pa pasauli. Ar baļķeniekiem un pašizgāzējiem nav tik labi, jājūt kurā brīdī mukt nost no šosejas. Šaurākie, asfaltētie miljons bedrīšu ceļi paši bīstamākie. Smalkās šķembas ar kurām itkā domāts aizlāpīt bedrītes, neatrodas vis paredzētajā vietā, bet uz ceļa nomales. Slideni un riebīgi. Tā jaunā mode uzbērt valnīšus ne tikai auto čakarē, bet arī mīties ir pretīgi.
Teksts gan par bēdu ieleju Latviju. Lietuva pagaidām tikai tuvākajos plānos.
Klaipēda-Viļņa nav redzēts neviens minējs uz bāņa. Nedomāju, ka vajag iekļaut maršrutā :)

Ja furu vaditaji viniem loti akurati,nesen braucu uz palangu ar velo,bail bija braukt tikai atpakalcela pie Medumiem,jo tur fures nesas kaa trakas

Braukt gan samērā droši

Izskatās, ka Rolis jau startējis no Daugavpils :)

lai jaunu topiku netaisītu uzprasīšu šepat.
Tallina-Rīga, ir kāds braucis, kāds ceļš, cik droši?

Labs ceļš, ātri, droši :) http://www.velotrenini.lv/dienasgramata/manas-piezimes/31-riga-tallina

Heijā - esmu jau atpakaļ. Secinājumi - nepatīkamākie posmi Via Baltica un Latvijas robeža - Daugavpils. Uz Via Baltica tā nomale patiesībā ir pusjosla, kas tiek izmantota, lai atvieglotu apdzīšanu. Tie auto, kas man taurēja aizmugurē šķiet to nedarīja lai mani uzmundrinātu.
No Paņēvēžas līdz Kauņai izvēlējos alternatīvu. Ceļš Paņēveža - Krekenava - Ķēdaiņi - Babtai - Kauņa. Labs asfalts, minimāla satiksme un vērts apskatīt Ķēdaiņu pilsētu. Aiz Babtai skaists ceļš gar upes krastu.

Lietuvas austrumdaļā smuks reljefs un daudz ezeru, kur pa ceļam atveldzēties!

Bāni arī izlaidu. Tā vietā ar jauno, smuko un ērto Škodas vilcienu aizbraucu līdz Vievis un tad caur Traķiem uz Viļņu.