[quote=Vains]Diemžēl laikam nāksies apstrīdēt tavu “drošo” zināšanu par 57. minūti. Viss taču ir atkarīgs no intensitātes.
Un Moniq gadījumā ar glikogēnu varētu arī nebūt lielas saistības (lai gan noliegt nevar). Lielāku lomu spēlē lielie laktāti, kādos iebrauc pašā startā pamatīgi pārķerot tempu (piedevām vēl kārtīgi uzbraucot tajā bruģa kalnā). Pēc kādām 20 min ir pienācis tas brīdis, kad kājās ir piedzītas ar pienskābi un stājās nost. Tad tu pabrauc lēnāk kādus 10km, kamēr laktāti nedaudz attīrās, un pēdējos 10km jau vari nobraukt kā cilvēks! Formula itkā vienkārša, bet cik reižu pašam tādā kļūda gadījusies nemaz negribas atcerēties…[/quote]
tiessi taa - Monika ir uzsaakusi par strauju, bet tas norakstaams uz pieredziites trukumu… vel paris taadas gonkas un atradiis Monika savu izlikshanaas formulu ;)
taa sajuuta ir maaniiiga, tev liekas ka temps ir normaals bet tas ir uz adrenaliina reekjina… ja tu trenninjaa starteetu tada pat tempaa tu to saprastu perfekti ;)
Nu tad meeginaashu nakoshreiz starteet mieriigaak, varbuut rezultaats buus stabiilaaks :)
Paldies par skaidriibu. Pieredzes sheit ( ritenjbraukshanaa) man gan pavisam nav. Pirmo gadu braucu Unibankas. Bet tas ir gan forshi !
[quote=Moniq]Nu tad meeginaashu nakoshreiz starteet mieriigaak, varbuut rezultaats buus stabiilaaks :)
Paldies par skaidriibu. Pieredzes sheit ( ritenjbraukshanaa) man gan pavisam nav. Pirmo gadu braucu Unibankas. Bet tas ir gan forshi ![/quote]
startēt var uz pilnu klapi uzreiz tad, ja esi vismaz pusstundu iesildījies. par SEBu domas mainīsies, kad aizbrauksi uz pirmo maču kaimiņos;))
Ja, gan vajadzeetu kaartiigi iesildiites !
Un kaadaa virzienaa mainiisies manas domas ? Kaiminjos noziimee Igaaunija vai lietuvaa? Gribu augustaa vai septembrii tut tikt.
Igaunija. bet arī Lietuvā kustība notiek ;)
Kāds ir rādītājs, kad ir pietiekoša bāze? Vai tad, kad var braukt vienalga cik ilgi ar kādu konstantu ātrumu?[/quote]
Apmeeram jaa. un tavu intervaalu intensitaate atkariiga no taa aatruma(ar kaadu tu vari braukt nezcik ilgi).
ja trenejas 1mo gadu tad protams ir javac km, bet ja brauc vairak ka 5cus gadus (veicis neskaitas:)), tad sezonai km ir 2raja plana, jo galvanais ir neuztraukties (nemandrazet), but pasparliecinatam par sawiem spekiem (un nedoat, ka es tur slikti nobraucu utt.,.), pareizi est (gan gonka un arpus gonkas), ka ari skidrumu uznemt atieciga daudzuma un protams ari vitimani ir loti svarigi (inozins u.c,.)
Kas ir inozins?
http://en.wikipedia.org/wiki/Inosine
mmm un
Izlasiiju un nosecinaaju ka man bija nepareizs priekshstats par taa noziimi organismaa.
nesaprotu, ko jus domajat ar (inetrvaliem)…bet ar intervaliem var brukt ja bazes +/- normala, tikai nevaig braukt visu laiku ka trakam sunim:)…iesakuma, kamer naw baiga baze : 1x 60%, 2x 90%, 3x 70%, 4x 120%, 5x 70%
inozins ir vitamini sirdij;)
Ja tu izlasiisi wikipedia - nav vitamiini un nav sirdij.
paaugstina spēka izturību un enerģētiku lielai slodzei.
Īpaši svarīgi pozitīvi faktori ir tie, ka Inosine uzlabo skābekļa piegādi šūnām par 27%! un uzlabo asinspiegādi koronārajiem (sirds) asinsvadiem. kristalizētais inozīns.
Iz http://en.wikipedia.org/wiki/Inosine
…
References
- ^ McNaughton L, Dalton B, Tarr J (1999). “Inosine supplementation has no effect on aerobic or anaerobic cycling performance”. International journal of sport nutrition 9 (4): 333-44.
…
It is concluded that Inosine has no ergogenic effects but may cause possible health problems if taken over long periods of time.
Tikai citēju, neesmu ārsts, man nav pers. viedokļa par šo ;)
nu specializeti sporta arsti saka ka paaugstina spēka izturību un enerģētiku lielai slodzei, ka ari Īpaši svarīgi pozitīvi faktori ir tie, ka Inosine uzlabo skābekļa piegādi šūnām par 27%! un uzlabo asinspiegādi koronārajiem (sirds) asinsvadiem. kristalizētais inozīns!
topika nosaukums ir Intervalu trenins, uztaisiet topiku i-NO-sine !
un specializetie sporta arsti daudz ko saka… ;)
Nu varbūt augstāk minētie britu sporta zinātnieki tiešam neko nerubī, atšķirībā no kpx pieejamiem speciāliem sporta ārstiem, ne man spriest ;)
ne nu vienkarsi to teica Cirulis;)