interesants ieraksts ne-riteņbraucēja blogā par velo.

Es esmu braukājis ar riteni gan pa Kopenhāgenu, gan pa Minsteri Vācijā. Šīs abas ir tipiskas divriteņu pilsētas, kur autovadītāji respektē riteņbraucējus. Tomēr viņiem ir viegli respektēt, jo gandrīz it visur izbūvēti veloceliņi. Kamēr pie mums nebūs tāpat, mēs varēsim cepties par autovadītāju nekaunību, bet pēdējie rūkt par velobraucējiem, kuri neievēro noteikumus.

varbūt kurjeri varētu paplašināt biznesu un sākt pasniegt ekstrēmas/drošas pilsētas velobraukšanas stundas?
kamēr neviens šādu maksas pakalpojumu vēl nepiedāvā, iesaku vaidētājiem par autovadītāju necieņu un nedrošību rīgas ielās kādreiz pamēģināt iesēsties un pasēdēt astē kādam nopietnam kurjeram. ātri kļūs skaidrs, kā iespējams apvienot cieņu, drošību, ātrumu un saprātīgu csn ievēršanu/neievērošanu ;)

Pieņemu, kad daudzi man nepiekritīs, bet es nesagaidu izteiktāku cieņu no autovadītājiem, jo, manuprāt, šobrīd tā ir pietiekama. Mans viedoklis ir tāds - mani neuztver kā pilnvērtīgu satiksmes locekli (uztver kā satiksmes locekli, bet kā pilnvērtīgu gan nē), tapēc es varu atļauties arī neievērot visus noteikumus. Es nesūdzos par to, kad man traucē vai nerespektē autovadītāji, bet vienkārši braucu kā man patīk (man patīk braukt ātri, bet droši, gandrīz kā kurjers).

P.S.
Ja autovadītāja galvai ir jāgriežas par 360°, tad velosipēdista galvai ir jagrižas par 720° :D

pie mums viss buus ,bet veelak,kad lidz galm izmirs post psrs nasta ,svstrpejaas attieciibas ne tiki starp vello un auto ir uz naziem bet arii visur citur apkaart, visaadaas jomaas, tas viss beigsies kad seit cilveeki muusu valstii ka suga kljuus pieklajigaki viens pretm otru un prieciigaki pa dziivi. takaa kautko megjinaat salabot uz doto briidi neredzu jeegu.
ps. vieniigais ko varetu dariit ir sakt maciit saviem berniem smaidiit un sveicinaat vienam otru utt. :D

[quote=slinkevich]pie mums viss buus ,bet veelak,kad lidz galm izmirs post psrs nasta ,svstrpejaas attieciibas ne tiki starp vello un auto ir uz naziem bet arii visur citur apkaart, visaadaas jomaas, tas viss beigsies kad seit cilveeki muusu valstii ka suga kljuus pieklajigaki viens pretm otru un prieciigaki pa dziivi. takaa kautko megjinaat salabot uz doto briidi neredzu jeegu.
ps. vieniigais ko varetu dariit ir sakt maciit saviem berniem smaidiit un sveicinaat vienam otru utt. :D[/quote]

Perfekti!
Konkrēta šodienas situvācija, kāds ir iestidzis uz iekšpagalma celiņa ar savu auto,pārējie vadītāji mierīgi sēž mašīnās un skatās kā ats netiek laukā, tikai retasi izdomā ka vajadzētu palīdzēt, ne tikai tādēl, ka tā ir vienīgā iespēja kautkur nokļūt pašam, bet arī tā ir atklāta iespēja palīdzēt.

Te nu ir situvācija,ka pat teiciens “katram savs krekls tuvāks!” nedarbojās, jo pat savā labā mēs nespējam palīdzēt otram, kur nu vēl palaist apsēsties grūtnieci, sievieti/meiteni/dāmu, pencionāru vai cilvēku ar redzamiem traucējumiem ( saģipsēta rokā/kāja utt).
Diemžēl,arī jaunā paaudze ir samaitājusies, tai mazliet svarīgāk par reālo dzīvi ir kļuvis tas ko domās par viņu draugi myspace.com, klasesbiedri vai katik ir ko iedzert/utt, nekā reālā pasaule kurā tie drīz tiks palaisti nesagatavoti, un tad varēs brīnīties, ka nekas nav sanācis ar draugu/draudzeni, darbu un dzīvi kopumā.

Atvaonojos, ka tik skarbi, bet tie ir mani novērojumi kas piemīt diemžēl visai mūsu sabiedrībai ar ļoti retiem izņēmumiem, kā teikt, Latvieša EGO ir pazudis vēstures mēslainēs, bet viņa vietu ieņēmusi patmīlība un tukšums. Un to jums saka 20 gadīgs jaunietis :(